Bradut cu franjuri

Ideile de Crăciun sunt multe, dar din păcate timpul este puţin. Cred că singura şansă de a munci aşa cum trebuie pentru a surprinde atmosfera de sărbători este să o faci vara. Liniştit, fără stress, fără să numeri zilele până la Crăciun.

Ce îmi place mie acum e faptul că la şcoală ambele doamne învăţătoare i-au cooptat pe copii în realizarea decoraţiunilor. Ceea ce, sincer, mi se pare ok. E clasa lor, ei să o înfrumuseţeze. Acum nu ştiu ce fac ceilalţi, ori dacă piticii mei fac exces de zel şi vor să iasă în faţă, dar amândoi au lucrat luna aceasta din proprie iniţiativă. Iris e încântată că e pe uşă coroniţa făcută de ea, iar Andrei a vrut şi el să facă "ceva". A realizat două decoraţiuni, azi v-o arătăm pe prima: brăduţ franjutat.

Materiale necesare:

  • un coif de petrecere. Îl desfaceţi şi îl montaţi pe dos, cu desenul pe interior. Un motiv ar fi că se lipeşte mai uşor pe carton decât pe partea lucioasă. A doua, dacă se vede un pic cartonul nu este deranjant.
  • benzi de hârtie albă, cam 3x5cm; franjuraţi cu foarfeca, lăsând o margine de 1cm, care se va lipi.
  • lipici, multă răbdare

De ce benzi mici de hârtie? Pentru că pe suprafaţă curbă nu veţi reuşi să realizaţi rânduri paralele cu o bandă mai lungă. Pe masură ce înaintaţi spre vârf va fi nevoie să le tăiaţi chiar mai mici.

Modelul pe care l-am văzut noi avea şi rânduri verzi, intermediare. Dar cum la hârtia verde stăm prost cu stocurile, am ales alb. În vârf este o steluţă din staniol răsucit. La final i-am dat cu spray argintiu, străluceşte foarte frumos, dar din păcate nu se vede în poză…

Ca timp de lucru nu i-a luat mai mult de 40 min. Iar acum cred că e deja suspendat pe undeva prin clasa.

Atelierul de creaţie

Cristina H.

În ordinea importanței de azi: mamă, profesor, bloger. Trei roluri pe care mă străduiesc în fiecare zi să le îndeplinesc mai bine decât ieri.
Cristina H.

Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)

Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente