Urzeala tronurilor, sau Cantec de gheata si foc, Editura Nemira

Se tot vorbeşte despre "A Game of Thrones", serialul după cărţile lui George R.R. Martin, şi, cum se spune, curiozitatea a omorât pisica… Am tot amânat vizionarea episoadelor, căci eram aproape sigură că după primul va începe un maraton de privit. De Paşti însă vremea rea ne-a închis în casă, şi cum la tv cel mai bine rulează dvd-urile, am trecut pe online şi am devorat primul sezon, apoi episoadele din sezonul doi. Din fericire, a doua zi de Paşti a mai aparut unul, şi acum al patrulea… A fost momentul în care m-am felicitat pentru decizia de a lua vacanţă la propriu, de a păstra un pic de timp pentru mine.

Mi-a părut un pic rău că filmul nu e tocmai pentru copii mici, cum a fost Stăpânul Inelelor, sau Harry Potter, să îl vedem în familie… Mă aşteptam să fie tot aşa, dar nu… prea multe scene în care le punem mâna la ochi, chiar şi din cauza violenţei sau a imaginilor. E destul că Irisuca la 6 ani nu vorbeşte decât despre vampiri, şi saga Amurg e filmul ei preferat…

Adevarata tragedie a apărut însă când s-au terminat episoadele, şi mi-am dat seama cât de mult mai e de filmat. Exclus să pot să am atâta râbdare!! După a treia parte din Amurg am căutat cu disperare ultimul volum, şi, deşi e ditai cărămida, am sacrificat o noapte şi tot am aflat cum se termină. Ce să fac, sunt genul care nu poate citi o carte dacă nu ştie finalul… cam la fel şi la filme. De ce să nu le savurez cu calm?! A doua zi de Paşti am găsit pe net varianta în engleză pentru toată seria… şi cum capitolele sunt dedicate câte unui personaj, l-am ales pe cel care mi-a plăcut cel mai mult: Arya. Până să se termine vacanţa am citit deja toate capitolele despre ea din cele 4 volume rămase.

M-am calmat suficient cât să aştept totuşi varianta în limba română… şi maratonul de citit a reînceput. De data asta merge un pic mai repede. Am început cu volumul doi, care se suprapune un pic cu seria a doua de episoade. Şi, ca de obicei, cartea este mai bună decât filmul. Dar nu îmi pare rău să le parcurg pe amândouă, şi să vi le recomand cu cea mai mare plăcere, mai ales dacă vreţi să evadaţi din cotidian.

"Cântec despre gheaţă şi foc" include:

Urzeala TronurilorInclestarea regilorIuresul sabiilorFestinul ciorilorDansul dragonilor

Urzeala Tronurilor | Inclestarea Regilor | Iuresul Sabiilor | Festinul Ciorilor | Dansul dragonilor

Volumele sunt la ofertă, la Editura Nemira, în pachetul "Cantec despre gheata si foc" (detalii aici), dar le găsiţi separat şi la eMAG.ro, Libris.ro, Elefant.ro. Pentru varianta în limba engleză, cam la acelaşi preţ, le găsiţi la Okian.ro.

Lectură plăcută, sau vizionare plăcută!

Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , , , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente