La ferma – joc de constructie, Editura Prut

La ferma, Editura Prut

Anul trecut la târgul de carte am avut plăcerea să descopăr la standul Editurii Prut noua colecţie de jocuri pentru copii "Joc şi distracţie". Mi s-au părut minunate, şi am ales patru titluri care au luat calea grădiniţei, pentru jocuri de grup. În iarnă copiii au montat macheta de Crăciun şi cea cu oamenii de zăpadă, iar de Paşte le-a venit rândul şi celorlalte două, "La fermă" şi "În junglă". Ferma le-a dat ceva bătăi de cap, nu au reuşit să asambleze singuri hambarul. Am ajuns într-o zi după-amiază… şi mă întâmpină la uşă… Doamna mama lui Iris, ne mai ajutaţi să terminăm??? ei… cum să rezişti. Ei s-au ocupat de personaje, eu de clădiri. Am montat-o pe o bucată de polistiren, să aibă şi loc de joacă.

Hambarul nu a fost chiar aşa greu de montat, dar ei, la 5 anişori şi jumătate, nu puteau înţelege atât de bine schemele de montaj prezente în interior. Un copil cu 2-3 ani mai mult ar putea cu uşurinţă să urmeze indicaţiile. Tema propusă este minunată pentru exersarea vederii în spaţiu şi a realizării de mici ansamble, folosind îmbinările.

Jocul este furnizat sub formă de carte, format 25×36,5cm, include 20 de pagini cartonate, cu modele gata decupate şi cu îndoiturile marcate, precum şi pagini cu indicaţii de asamblare. Conţine 63 de piese predecupate. Nu ai nevoie nici de lipici, nici de foarfecă pentru a realiza macheta.

La ferma, Editura Prut

Am reuşit în cele din urmă să ajung la grădi şi cu camera foto, iar macheta era încă într-o stare bună. Nu acelaşi lucru l-aş putea spune despre macheta cu jungla… care… nu a mai putut fi fotografiată. Se pare că leii s-au încăierat la împărţirea teritoriului, au izbucnit conflicte soldate cu morţi şi răniţi de ambele părţi. Ca în poezia cu Gândăcelul, degeaba regretau copiii la final… lipiciul nu a putut rezolva problemele.

Aşadar, pe lângă căsuţele de păpuşi de la locul de joacă, au acum şi o căsuţă cu animale. Au promis să aigă grijă de ea. Până la urmă, sunt animale domestice… nu văd ce ar avea de împărţit. Singura felină – o pisică – nu este deloc fioroasă, iar "Maria" şi "Ionel" cred că se vor descurca minunat să aibă grijă de animalele din fermă.

În schimb lucrările cred că pot fi folosite cu succes pentru a umple zilele lungi de vară. Un copil singur ar avea nevoie de cel puţin 2-3 ore pentru a finaliza macheta. Sau, de ce nu, o idee de activitate pentru a petrece timpul împreună cu copilul. Aveţi însă grijă, nu-i luaţi rolul principal!

La ferma, Editura Prut

Info preţ: emag.ro, Libris.ro, elefant.ro , librarie.netBiblioteca Năzdrăvanilor

Din aceeaşi coleţie mai fac parte:

La castel
În junglă
Explorăm adâncurile
Dansul oamenilor de zăpadă
elefant.ro Libris.ro elefant.ro Libris.ro elefant.ro Libris.ro elefant.ro
       
Căsuţa mea
Vine Moş Crăciun
Parcul de distracţii
 
elefant.ro elefant.ro elefant.ro  
Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , , , , , , , , .

5 Comments

 1. Am avut-o si noi, tocmai am aruncat-o, am pastrat doar cele cateva animalute care mai supravietuisera. Pentru un copil mai marisor e o carte cu activitati extraordinara.

  • 🙂 stiam ca iti place colectia, nu stiam ca v-ati apucat deja de ea. pentru copii mai mici cred ca merge foarte bine aplicata la lectiile despre animalele domestice. care sunt, ce manaca, unde locuiesc… pierd ei distractia cu montajul… dar nu cred ca e asa grav.

 2. Montajul l-am facut numai eu 🙂 Eliza s-a jucat cu animalutele, a maturat cu matura de carton si altele din astea 🙂 In cele din urma a ajuns asa de ramolita biata casa, ca a trebuit sa ii fac vant. Ceea ce imi aminteste ca am un pop-up book „la ferma” si mai am o carte cu pagini cartonate de la editura girasol pe care Eliza o cara cam greu prin casa, asa de grea e, deci nu-mi pare rau ca am aruncat-o. Am pastrat animalele ramase pentru cine stie ce proiecte viitoare.

  • pe post de casute diverse eu am descoperit cartile carusel. cel mai mult o place iris pe cea de la teora, casuta gandaceilor. gandaceii i-am cam reciclat pt alte proiecte, dar iris improvizeaza. si mie imi place la nebunie ca se strange usor, nu trebuie sa stai cu ea intinsa dupa ce joaca s-a terminat.
   seamana cu cele popup, dar sunt ceva mai solide.

 3. eu am toate cartile din colectie si copilul meu nu le-a putut lucra pentru ca mi-era mila sa se atinga de ele. pur si simplu îl puteam sa le rasfoiasca, sa le spuna numele etc…la un moment dat mi-am dat seama ca se face mare si la nunta nu mai pot sa-l las sa le asambleze – nu de alta, dar poate nu-i da voie nevasta, iar eu oricum as fi cu strângere de inima si atunci sa renunt la asa imagini frumoase – si i le-am pus în mâna – lucreaza-le. în 15 minute nu a avut ce face, i-au placut atât de mult, a fost fascinat…
  cel putin ferma – ca doar vrea sa se faca veterinar! – a smotocit-o zi de zi, iar seara o strângea si si-o punea sub perna. îndragostit de ea a fost, ce sa mai.
  spor-t.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente