Ne pregatim de orele de matematica, Editura Prut

Ne pregatim de orele de matematica, Editura PrutAcum ceva vreme am cumpărat de la editura Prut "Ne pregătim pentru orele de scris şi citit", lucrare care se potrivea foarte bine lui Andrei la acel moment. Am văzut că exista şi varianta "Ne pregătim de orele de matematică", dar conţinutul era atunci depăşit pentru nivelul lui. Am amânat… aşteptând să crească Irisuca.

Anul acesta Iepuraşul a considerat că a crescut suficient, şi i-a adus-o cadou. Lucrarea, format mare, conţine un set de 28 de magneţi imprimaţi, şi 41 de pagini reutilizabile. Pot fi scrise şi rescrise cu carioca nepermanentă inclusă, şi se sterg foarte uşor cu un şerveţel. Sau sunt pagini magnetizate, pentru a folosi în joc magneţii. Se încurajează învăţarea noţiunilor elementare despre numere şi forme prin repetarea exerciţiilor şi exersarea abilităţilor care dezvoltă gândirea critică, abilitatea de a număra, sorta şi grupa obiecte, înţelegerea relaţiei dintre cifre, numere şi obiecte. Şi toate acestea prin joc.

Lucrarea poate fi folosite de copil atât în colaborare cu un adult, cât şi singur. Poate rezolva singur exerciţiile grafice, de trasare a cifrelor, liniilor drepte şi ondulate, dar are nevoie de ajutor pentru a citi cerinţele. Exerciţiile incluse sunt de diverse tipuri, foarte asemănătoare fişelor de lucru de la grădiniţă. Copilul trebuie să numere obiecte, să completeze mulţimi până la un anumit număr de elemente, să grupeze obiectele în funcţie de număr sau asemănare, să realizeze legături între cifre şi numărul de elemente ale unei mulţimi.

Învaţă cu această ocazie numerele până la doisprezece, şi i se prezintă noţiunea de duzină.

De asemenea, exerciţiile includ şi elemente de comparare a obiectelor: scund-înalt, lung-scurt, mare-mic. A doua parte a lucrării abordează noţiuni de măsurare a timpului, de scurgere a acestuia, folosind momente cheie din viaţa unui copil sau episoade de dezvoltare (cum creşte o plantă – sămânţă, germinare, frunze, floare).

Ceasul – această maşinărie ciudată, este prezentată atât în forma clasică, dar şi electronică. Nu se abordează diviziunile orei, doar momente "la fix".

Ne pregatim de orele de matematica, Editura Prut

Ne pregatim de orele de matematica, Editura Prut

Toate acestea sunt prezentate cu ajutorul unui ghid – albinuţă, sfătoasă şi bine intenţionată.

Grafica, deşi nu foarte complicată, şi deseori înlocuită cu fotografii, este însă plăcută şi nu deranjează. Nu am terminat noi toate exerciţiile, dar ne jucăm în fiecare zi câte puţin. Şi… avem grijă de carte, căci altfel se supără Iepuraşul şi alta nu ne mai aduce. Adică avem grijă să stergem ceea ce am completat. E mai sigur… dacă se usucă este mult mai greu de curăţat, dar merge… cu un şerveţel umed.

Info preţ: elefant.ro, Libris.ro, eMAG.ro | Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente