Din viitor: video-proiector de dimensiunea palmei

Este destul de clar pentru mulți că spațiul educațional nu va mai rămâne prea mult timp în afara evoluțiilor tehnicii, deși constat cu tristețe că lecțiile cu suport IT sunt încă considerate „lecții model”. Personal mie îmi este mult, mult mai ușor să pregătesc un astfel de material, și să-mi ușurez munca. Dau ca exemplu lecțiile de abilități practice, unde îmi trebuie undeva la 10-15 minute să mă filmez, liniștită, acasă, realizând proiectul, mai adaug altă jumătate de oră de editare video, și am un suport gata de a fi folosit ori de câte ori voi avea nevoie de acea tehnică, fără a mai irosi timp și materiale de fiecare dată. Totuși, indiferent de abilitățile mele de lucru la calculator, fără aparatura necesară proiecției la clasă nu aș face mare lucru…

Sectorul 3 are șansa să fie „dotat” de primărie cu tehnică la clasă, deși, din auzite, știu destui care nu le folosesc. Și mai mult, la grădinița unde am făcut practică semestrul acesta, doamna respectivă ne spunea cu mândrie că nu știe să umble la calculator. De ce avea proiector de 20 de milioane agățat de tavan?? Ca să lase, normal, copiii la televizor. Eu nu știu în ce sector voi merge, deși stau în 3, și ce voi avea „norocul” să am deja în clasă. Însă știu că de proiector nu mă pot lipsi. Prima soluție este ca pentru cel bătrânior pe care îl am să pot achiziționa de la fondul clasei un bec, nici el prea ieftin. Însă a doua soluție, la care îndrăznesc să visez, și care ar plasa lecțiile cu adevărat în mileniul 3, este un video-proiector de buzunar, mic cât o fotografie 10×15.

Am ales ca exemplu pentru a satisface curiozitatea, comparând un pic versiunile existente pe piață, ceva ce mi-aș lua (cu prima ocazie sparg o bancă 😀 , dar poate se mai ieftinesc într-un an până chiar am nevoie) videoproiectorul Acer Pico C205 LED, WVGA, pentru că este mic, ușor, portabil. În funcție de buget puteți alege, bine-nțeles, orice alt model.

Ca să nu mai adaug că nu e nevoie să mai car 5kg în plus (proiectorul vechi) plus alte 3 (laptopul), căci pot proiecta direct de pe tetefon,  cu  Android 4.2 sau  Windows 8.1 prin cablul MHL . Are și wireless, prin adaptorul MHL wireless.
Poate proiecta pe distanță scurtă, până la ecran fiind necesară o jumătate de metru sau maxim 4m. Diagonala maximă a imaginii proiectate este de 2.5m. Are difuzoare incluse, și nu funcționează cu lampă (care are o durată de viață mai mică) ci cu LED, având o funcționare de până la 30.000 de ore.

Mai multe detalii despre astfel de dispozitive aici: eMag, evoMag.
Sursă foto: emag.ro

Cristina H.
Posted in De-ale școlii and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente