Ie romaneasca, de ziua unirii

Am tot încercat mai multe proiecte dedicate unirii din 24 ianuarie. Avem până acum în arhivă românaşi şi româncuţe – păpuşi pe linguri, şi o horă a unirii, decupaj din hârtie. Anul acesta am mers spre ac şi aţă, tot în sfera costumelor tradiţionale româneşti, şi m-am gândit să încerc să vedem dacă putem, la mai puţin de 10 anişori, să coasem o ie. Am pregătit modelele şi pentru fetiţe, şi pentru băieţei, îl puteţi găsi aici în format A4.

Se printează pe carton mai tare, de preferinţă alb, şi se coase cu bumbac colorat. Dacă încercaţi pentru prima dată acest tip de proiect, vedeţi şi sfaturile mai vechi. Ca încurajare, acul nu este un duşman, ci doar un intrument de lucru, foarte util după câteva exerciţii.

Ie romaneasca cusuta

Ie romaneasca


Vezi si creatiile copiilor

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături and tagged , , , .

20 Comments

  1. ce frumoase sunt…imi plac 🙂
    sigur voi printa si eu pentru Daria; i-a placut cand a cusut frunza propusa de tine si de atunci nu prea a mai lucrat cu acul si ata
    o idee superba!
    felicitari 🙂

  2. Pingback: Despre activitati frumoase pentru copii si nu numai « pitici dar voinici

  3. superba idee!
    voi face si eu cu elevii.Chiar eram in pana de idei si nu stiam cu ce sa ma mai duc nou la ei! Super!!!
    MULTUMIM!

  4. Pingback: IE – cu ata si ac « pitici dar voinici

  5. Multumesc pentru idee!
    As avea si eu o sugestie:pentru cei de la gradinita unde acul este o unealta „periculoasa”, eu zis sa faceti gaurile putin mai mari si sa incercati sa coaseti cu sireturi.
    Este o activitate foarte indragita de copii si pe care o folosesc ades la grupa.Personajele pot fi inlocuite cu diferite teme legate de activitatile desfasurate la grupa.
    Mult succes!

    • pentru sireturi trebuie si model special, care sa prevada gauri cu diametrul de macar 2mm. incercat pe acest model, va avea un rezultat jalnic.
      „cusutul” cu sireturi este pentru mine un non-sens. cusutul presupune ac. altfel este orice alt joc de indemanare, dar nu cusut.

  6. Pingback: Concursul: Ţurţuri de cristal | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente