Decor cu iepurasi din martipan

Am povestit un pic ieri despre Easter Cooking, și despre ideea mea de a modela iepurași din marțipan. Acum stau cu laptopul pe genunchi și îmi vine să râd, chiar n-am avut ce face… dar mi-am dat silința, la modul cel mai serios cu putință. Planul era mai amplu, un tort cu cremă de zahăr ars, decorat cu marțipan. Blatul -făcut după rețeta X: X ouă, X linguri de zahăr, X linguri de făină. Am dat lui X valoarea 2, și am făcut un blat subțire, de 1,5cm, cât să stea sub crema de zahăr ars și să tragă siropul. Crema – din 4 ouă. De obicei fac din 8, dar cum sunt destule dulciuri pentru mâine, nu avea sens.

Am ajuns și la punctul culminant, să mă chinui să fac marțipan. Migdalele le-aș fi mâncat așa, parcă îmi părea rău să le macin… Am tot căutat rețete, și am găsit una simplă. Ce n-am făcut eu: n-am decojit semințele înainte să le macin, așa că am obținut o variantă crem de marțipan, cu o mulțime de cojite mici-mici. Oricum, n-aș fi reușit în veci compoziția fără cântar, și m-am felicitat în fiecare secundă că i-am luat-o înainte Iepurașului și mi l-am făcut cadou. Nemulțumită de rezultat, am apelat la soluția de urgență, pachetul cu marțipan de-a gata. Voiam iepuri pe tort, și trebuia să-i am. Surpriză, nici marțipanul acesta nu era alb, era gălbui, numai bun să fac iepuri și pui. M-am enervat când am încercat să-l colorez cu colorant, o picătură nu schimba nimic, decât densitatea. Marțipanul devenea moale, abia îi mai dădeam o formă… Păcat că nu e colorant și praf. Sau poate că e și n-am habar, tot ce se poate. Am reușit până la urmă să-i dau o culoare amestecându-l cu pasta de zahăr din tubulețe, și am o iarbă verzulie, niște flori roz, în loc de roșii… puii și iepurii arată binișor, dar am pus în mijloc o floare roșie-roșie, din pastă, așa cum mi-aș fi dorit să fie și celelalte.

iepuri_martipan

Dacă aveți idei și sugestii, le aștept. Chiar aș vrea să le pot pregăti copiilor surprize dulci la aniversări, mici figurine pe tort, și n-am idee ce am gresit….

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Paști and tagged , , .

5 Comments

  1. …foarte frumos…exista si colorant praf…cel mai bine e sa foloseste cel in gel si sa-l adaugi cand prepari pasta…poti la fel de bine in loc de martipan sa folosesti pasta de zahar…am sa-ti trimit reteta daca te mai intereseaza…

    • …de obicei eu pun cam 500-750 de gr de zahar pudra…dar e bine sa ai pregatit un pic mai mult…gasesti si pe youtube filmulete…mult spor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente