Easter Books – idei Usborne pentru activitati de Pasti

Anul acesta nu ştiu cum se face, dar calitatea de care eram tare mândră, organizarea în amănunt, nu mi-a ieşit mai deloc (până acum). De Paşte am avut o sumedenie de planuri… multe au rămas pe hârtie, mi-am promis solemn că anul viitor sigur îmi fac timp, cât că-mi fac vara sanie… Unul dintre punctele bifate a fost claca „Iepuraşul vesel”, unde mi-am dat toată silinţa să pregătesc ceva special. Nu neapărat premiile contau, mai ales că în noroc nu prea cred, (îmi făceau cu ochiul cărţile oferite de Alina), dar mai mult am profitat de concurs ca să mă mobilizez şi să trag un pic de mine. Mi-am pus reminder (să-i dea Dumnezeu sănătate celui care a inventat google calendar!) să verific câştigătorii… şi… surpriză!! Exact cărticelele la care n-am visat au ajuns la mine!

felicitare-ou-filigrantablou-ipsos-oua decoratiune-filigran-lumana
Creaţiile din concurs

easter-stricker-usborne1

Premiul conţine trei titluri, toate dedicate sărbătorilor pascale, şi, oricât mi-aş dori, nu am timp să pregătesc mai nimic după ele. Cea care mi-a adus cele mai multe zâmbete a fost Easter Cooking, pentru că talentele mele se cam opresc la uşa bucătăriei… Dar, aşa cum scrie şi sus de tot pe pagină, nu e vorba de talent, ci despre voinţă. Am răsfoit cartea… arată tare bine toate minunile dulci de-acolo. Sunt tot felul de reţete implicând forme de brioşe (poate până la urmă o să zacă în dulap, lângă formele de chec nefolosite, şi o tavă cu 12 forme de brioşe… poate totuşi fii-mea nu mă moşteneşte), cuiburi cu ouă, puişori, decorate cu bomboane sau creioane cu glazură (la partea de decor mă descurc minunat, numai de cuptor nu mă apropii).

Mi-au plăcut ouăle decorate cu creionul cerat. A rămas în plan pentru anul viitor, căci creioanele cerate sunt la grădiniţă… iar ouăle de anul acesta le-am vopsit aseară în culorile curcubeului. 6 culori, au ieşit minunat!! De când eram mică îmi doream să fac asta, şi cum în fiecare an mama mi-a vopsit ouăle, mereu roşii, cel mult încă o culoare, acum – dacă mi le-am vopsit singură – am din toate! Tin minte că vorbeam cu prietenele mele ce culori folosesc mamele pentru ouă, pentru ca în dimineaţa de Paşti, la împărţituri, să facem „schimb” de culori. Ba ne chinuiam să le decorăm şi cu frunze… Anul acesta m-am străduit să le decorez cu ştampile, dar după vopsit vreo 40 de ouă în 6 culori, şi fără Irisuca mea pe post de asistent, m-am oprit după câteva variante.

easter-cooking-usborne2

O altă reţetă care a intrat pe lista de duminică este cea cu iepuraşi din marţipan. La partea de modelaj nu stau foarte rău, marţipan am văzut că se găseşte şi de-a gata, deşi am căutat două reţete de pregătit marţipan, la cald şi la rece. La rece mi-ar ieşi, dar nu-mi place cum sună gălbenuş de ou necopt. Cel pregătit pe foc o să fie o mare provocare pentru mine. Cu ultimul capitol din carte m-aş descurca cu siguranţă, ambalaje, cutiuţe, fundiţe, doar că nu prea am ce împacheta deocamdată…

easter-stricker-usborne1

A doua carte este Easter Sticker Book, o carte care, prin jocurile propuse, îi trece pe cei mici prin toate tradiţiile de Paşte. Este o carte cu autocolante, jocuri de atenţie şi îndemânare pentru copii mici, motiv pentru care se va transforma în cadou. De aceea nici nu am folosit autocolantele, în schimb m-am jucat de dimineaţă într-un program de editare a imaginilor, am decupat „autocolantele” şi am realizat unul dintre tablouri: April Showers. Suna atât de „real”, numai uitându-mă pe fereastră, că tot plouă, plouă, că nu m-am putut abţine… Alte activităţi din carte: Busy bunnies (o vizuină sub pământ, cu foarte multe încăperi, unde se vopsesc ouă, se toarnă ciocolată, pregătesc vânătoarea de ouă, ori se relaxează după o zi de muncă), Easter picnic, Nesting birds, Easter hat parade, Hens and chicks, Happy lambs, Hidding eggs, Easter flowers, Holiday market, Easter egg hunt, Eggs to decorate (aici ar putea fi folosite autocolantele pentru decorarea celor reale), Rabbit holes.

easter-stricker-usborne2

easter-fun-usborne1

A treia, Easter fun, mi-a plăcut mai mult pentru forma de prezentare, pe arc, file groase, şi accesul uşor la conţinut prin etichete de separare, ca la repertoar, foarte simplu de folosit pentru copii. Sunt prezentate 11 proiecte, de primăvară, dar şi speciale de Paşte. Coşuleţele cu nasturi sau fluturaşii sunt uşor de realizat şi cu grupuri de copii, mă gândesc la această variantă pentru activităţile ce urmează la opţional. Activităţile propuse îmbină colaj, desen, sârmă pluşată, în general materiale nu foarte greu de folosit pentru copii.

easter-fun-usborne2

Alina, cea care a şi oferit premiul în concurs, este reprezentant Usborne. Dacă vă plac cărţile acestei edituri, le puteţi comanda prin intermediul Alinei, aveţi detalii pe pagina ei de facebook (aici). De asemenea, dacă vă descurcaţi cu plăţile online, sau aveţi acces la un cont de paypal, puteţi achiziţiona cărţile de la BookDepository, transportul fiind gratuit oriunde în lume.

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Modelaj, Proiecte de Paști and tagged , .

2 Comments

  1. …interesante cartile…am incercat anul trecut sa decoram si noi cu creioane cerate dar nu a iesit mai nimic…poate am gresit noi undeva…osa mai incercam….

    • Poate era vopseaua prea fierbinte?! O sa incerc si eu, macar de test, sa vad ce iese. Poate trebuie sa lase o urma consistenta pe ou…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente