Ou incoltit

Încă de la începutul perioadei de sărbători m-am gândit la acest proiect, dar nu e deloc aşa de uşor de pus în practică.
Aveţi nevoie de un ou fiert, golit frumos de conţinut, şi tăiat în partea de sus, pentru a fi transformat într-un mic ghiveci pentru plante. Pământ pentru flori aveam, mi-aş fi dorit ceva seminţe de gazon, ca minunea să aibă o coafură deasă, numai că nu am găsit. De fapt nu am găsit niciun fel de seminţe, aşa că am dat iama prin punga cu mâncare a hamsterilor. Pe cutie scria că seminţele nu sunt prelucrate, aşa că am riscat să văd dacă încolţesc. Am ales câteva care semănau a cereale, cred că erau orz, şi au crescut… chiar prea mult!
ou incoltit
Am decis să fie o domnişoară-ou cochetă, cu pălărioară şi fundiţă. Suportul este un dop de plastic.
Puteţi realiza proiectul chiar şi fără să-l lăsaţi la încolţit, pentru a obţine câteva decoraţiuni unice pentru masa de Paşti.
Spor la lucru!

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Paști and tagged , , , .

6 Comments

 1. Draga mea,

  si eu am pregatiti materialele pentru acest proiect. Ideea mea e sa le fac cadou celor apropiati, fiind convinsa ca va fi ceva deosebit si chiar unicat pebtru cei care il vor primi.
  Eu am adoptat alta tehnica: am golit oul de continut prin partea mai ingusta a oului, si evident am folosit continutul la mancare sau prajituri (nu se pierde nimic!!!)Adica am deja vreo 20 de „coji” pregatite, adica clatite bine cu apa si otet.
  Urmeaza sa le vopsesc cu acrilice (arata mai bine), sa le decorez cu ochisori mobili si ce mai gasim prin dulapul „cu maimutze” cum ii zic eu.
  Separat, intr-un cofrag gol de oura, pun putin pamant, cateva graunte de iarba (sau grau de coliva…cine nu gaseste iarba) si apoi iar pamant, avand grija ca tot ansamblul sa nu fie mai inalt de 2 cm. Udat in fiecare dimineata, se taie pur si simplu cu un cutter causul in care e pus si se aseaza in ou, sau puteti sa puneti de la inceput direct in ou.
  Promit poze!!!

 2. Buna!Este frumoasa ideea ta!Noi am plantat grau si am pictat coaja de ou.O sa pun poze pe blogul meu cand o sa incolteasca!

  • Eu vreau sa repet experimentul, imediat cum fac rost de un pumn de seminte de gazon. si le pun dese, ca sa-l pot tunde 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente