Cocardă tricoloră

Cred că e cam ultima activitate dedicată centenarului pe care o fac la școală. Pentru că vineri e zi liberă, am mutat ora de arte mai devreme, să pot să le fac. Modelul pe care îl vedeți mai jos este unul de compromis între două idei pe care le vedeam realizabile. Mi-aș fi dorit să pot face cocarda din trei straturi montate ca cel albastru din imagine, însă timpul de lucru s-a dovedit a fi cam lung pentru o oră de curs și atunci am ales să folosesc altă soluție, pentru că nu aș vrea să prelungesc acest proiect mai mult decât este necesar.

cocarda tricolora

În fișierul pe care toți abonații la newsletter îl vor primi în cursul zilei de luni, veți găsi mai multe pagini, astfel: 1, 2, 3 conțin rozetele în varianta dificilă, 4, 5, 6 – floricelele, în varianta simplă. Ultima pagină sunt siglele de Centenar, care se printează color. Acasă nu am această posibilitate, așa că am colorat manual sigla pentru modelul realizat. Paginile 1-6 se imprimă pe hârtie colorată și vă recomand să nu vă grăbiți și să imprimați pe rând câte aveți nevoie din fiecare model.

Sistemul de prindere este realizat dintr-un cerc de carton prin care am trecut un ac de siguranță, apoi l-am întărit cu un altul lipit pe spate, să nu se miște acul. Pe față, pentru a evita ruperea, am adăugat bandă adezivă transparentă.

Intenționez să îl lucrez la clasă, unde aș vrea să atrag atenția asupra a două variante de decupaj: prima, pentru rozeta albastră, doar dinspre exterior spre interior. Copilul trebuie să anticipeze lungimea tăieturii și să aplice suficientă presiune, atât cât să nu „treacă” de punctul de intersecție. A doua variantă, decupare pe contur, unde foarfeca rămâne aproape în poziție fixă, hârtia fiind cea care „se mișcă”. Nu știu dacă vor reuși și vor renunța la stilul „tuns” (țac-țac cu foarfeca), însă măcar vor vedea și alte maniere de lucru, care eficientizează procesul.

Dacă doriți să o realizați, sper să vă fie de ajutor filmul. Pentru a primi modelul, vă puteți abona la newsletter aici.

 

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace.

41 Comments

  • Pe adresa de mail cu care ați comentat aici s-a expediat mailul, 26 Nov 2018 21:05:49. Verificati în spam.

  • Uneori, pe cuvânt, parcă nu am fi oameni… Ați văzut că nu s-au aprobat comentariile de dinainte… era cumva logic că nu e nimeni pe frecvență, mai ales că e și vacanță.
   Cred că e clar din modul de expunere că e vorba de un singur om, profesor, poate în concediu… nu?
   Veți primi cocarda, însă trebuie să ajung și eu la calculatorul pe care țin modelele. Logic… că nu umblu cu ele pe telefon.

  • Îmi cer scuze. Citisem din comentariile anterioare că trebuie să primesc materialul in cursul zilei , după abonarea la newsletter. Daca nu am primit feed-back , am crezut că nu am făcut ceva bine. Și eu sunt cadru didactic, tot în concediu, dar desfășor niste activități cu copiii la o tabără. Încă o dată îmi prezint scuzele. O zi bună!

  • E ok uneori să vă uitați și la data articolului și a comentariului… 🙂 Este de astă toamnă. Când am publicat, am trimis… Apoi, doar la cerere.

 1. Bună ziua!
  Mulțumesc pentru inspirație. Tare mult m-ar ajuta sablonul pentru cocarda. Ați putea să îmi trimiteți și mie?
  Mulțumesc.
  O zi bună!
  Raluca

  • Bună ziua!

   Am primit, ieri, pe e-mail cocarda tricolora pe care doresc sa o lucrez mâine cu copiii la clasă.
   Vă mulțumesc mult pentru amabilitate și efort. Mi-ați făcut o mare bucurie si mi-ati dat o mână de ajutor pentru ca am inspectie.
   O zi frumoasă!
   Raluca

  • Linkul primit este un malware, primesc avertizare că nu e în regulă să îl descarc. Ce se întâmplă, de ce așa?

  • N-am idee…
   Linkul este generat de wetrasfer.com, l-am folosit și ieri pentru cine a mai cerut, este ok și funcționează, mi s-a confirmat că materialele au fost descărcate.

  • V-am trimis, deși cred că uneori e greu să realizați că nimeni nu are program non-stop la calculator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente