O tarantula, doua tarantule…

Am tot spus pe-aici că îmi plac animalele un pic mai exotice. Nu sunt genul care să aibă câine sau pisică în apartament. Doar la curte. Acum vreo două luni am adoptat-o pe Mali, şi aproape că nu îmi mai amintesc cum era fără ea. Ba chiar mă trezesc noaptea dacă e prea linişte, mă tot gândesc să nu fi scăpat (iar) din cuşcă. Copiii au grijă de ea, dar curăţenia tot eu o fac. Ei sunt asistenţi, aduc materialele, au grijă să mă anunţe când nu mai e mâncare. Şi dacă se întâmplă "accidente" la joacă, e rolul lor să adune şi să spele.

Seara avem program de joacă cu Mali. E aproape dublă decât atunci când am luat-o, şi mă topesc după ochişorii ei roşii. Şi recunosc că sunt invidioasă pe Iris, cu care se împacă foarte bine. Atât de bine, că poate dormi liniştită la ea în braţe. Să-i fac poză e o adevărată provocare, căci nu stă locului o clipă. Dar acum am prins-o.

Hamster sirian la somn

Daar… când vorbeam despre Mali, şi descriam opţiunile, spuneam că întotdeauna mi-am dorit o tarantulă. Am mai avut un păianjen mare de grădină, acum vreo 14 ani, şi nu înţelegeam de ce toţi vizitatorii erau oripilaţi de gângania de 8 cm cu tot cu picioare. Mie mi se părea fantastică. Dar nimic nu e mai fascinant decât o tarantulă. Asta, normal, dacă îţi plac păianjenii. Ştiu că pot fi chiar domesticite, şi ai şanse să socializezi cu ele. Când am primit linkul pentru concursul sponsorizat de ThaoPets nu m-am putut abţine. Măcar ştiu că am încercat. Şi cum nu e chiar toată familia împotrivă, ce pot face ei daca eu sunt norocoasă?

Aşa cum prevăd şi condiţiile concursului, am intrat pe site-ul sponsorului. Prima dată am nimerit pe blog, şi am trecut peste aversiunea mea faţă de site-urile negre. Mi se par ok pentru foto, artă în general. Articolele sunt dedicate câte unei specii, sau unei curiozităţi din natură, cred că un copil care ştie să citească ar găsi destule variante interesante de petrecere a timpului liber. Poate n-ar strica un "title" la poze, să poţi vedea la mouseover despre ce vieţuitoare este vorba. Şi eventual instalarea wordpress-ului în română.

Dar am căutat site-ul. Am sperat că este un petshop cu o paletă mai largă, şi găsesc ceva accesorii de hamster. Mali i-a cerut moşului o bilă pentru alergat, şi încă nu găsim una destul de mare pentru ea. ThaoPets este în schimb un magazin dedicat pentru tarantule, reptile si amfibieni. Ahh… şi uite iar îmi amintesc cum voiam să ne luăm cameleon!

Spre diferenţă de blog, site-ul arată foarte bine pe negru. Se încarcă totuşi cam greu galeria de poze, şi nu cred că e vina usb-ului de la rds. Pozele mai merg optimizate, fără a le lua din calitate se poate scapa uşor de 15-20k din dimensiune, care contează atunci când încarci simultan 30 de poze. Am căutat o şopârlă care părea foarte simpatică în poza de pe blog, Nephrurus levis levis. Surpriza a fost foarte plăcută, căci pagina de prezentare include un filmuleţ cu cei doi pui din magazin, foarte convingător pentru cineva care are nevoie de argumente pro pentru a decide achiziţia. Revenind la aspectul site-ului, nu aş folosi în titluri fonturi artistice, pentru că sunt foarte greu de citit. Nu au film inclus în prezentare chiar toate reptilele, dar ideea este interesantă. M-am uitat şi la broscuţe, deşi nici dacă aş şti sigur că e un prinţ dincolo de pielea umedă, tot nu aş putea să le îndrăgesc.

Aşadar, visăm la o tarantulă. Până atunci, o avem pe Mali.

Hamster sirian la somn

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Animăluțele de casă and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente