Ceramica "made by us"

Printre cele mai frumoase cadouri-surpriză pe care le-am primit a fost şi un voucher la un atelier de pictură pe ceramică. A trecut tare multă vreme de la eveniment, dar am vrut musai să merg cu piticii. E drept că mi-a trecut prin minte la un moment dat să-mi iau o zi de relaxare, şi să pictez eu toate cele trei obiecte, dar ai mei sunt artişti la generat instant „puppy-eyes”, şi când au auzit ce plan am în weekendul în care ei nu stau cu mine, m-au rugat să mergem împreună.

Aşadar ne-am rezervat o după-amiază creativă, la atelierul „Made by You”, de lângă Grădina Icoanei. Aveam de pictat o cană, o farfurie şi o ramă foto. Aproape că am tras la sorţi ce pictează fiecare. Iris – farfuria, Andrei – cana, eu – rama foto. Ne-am descurcat onorabil, mai ales că tehnica, vopselele, erau cu totul noi. Numai faptul că îşi vor putea folosi obiectele i-a încântat foarte tare.

ceramica_andrei1

Andrei a fost gata primul. Nici nu mă aşteptam să se streseze foarte tare. A plecat pornit de-acasă că va face pe cană o scenă din Tanki, jocul lui preferat, şi aşa a făcut. Iniţial cana era extrem de simplă, nume plus două tancuri. Cu chiu cu vai l-am convins să folosească o ştampilă cu peisaj urban. Ar fi trebuit să retraseze liniile cu roting, dar nu a vrut, cu toate insistenţele noastre. După ce a pictat câteva ferestre, a spus „ajunge”, şi aşa a rămas. Andrei, e posibil să nu se vadă după ce le bagă la cuptor. „Asta e!”

ceramica_iris

Iris a vrut iniţial o farfurie cu toţi hamsterii noştri, prezenţi şi trecuţi. Dar odată ajunşi acolo, şi aflată în faţa atât de multor materiale, am zis că ar fi păcat să nu profităm. A ales un peisaj de pădure, cu o veveriţă. După ce a pictat-o îi venise ideea să folosească o aplică… dar era prea târziu. Floricelele nu ne-au ieşit foarte bine, tuburile de rotring semănau pentru noi foarte bine cu cele de window-color, şi am pus prea multă culoare… suprafaţa fiind curbată, s-a scurs…

ceramica_cris

Eu am vrut o ramă foto cu ramuri de cireş, dar am păţit ca Iris. Am vrut să mă joc cu ştampiluţele. Cea mai amuzantă era una cu o familie, şi am rămas la ea. Am sperat să iasă mai bine, dar mai am şi eu de exersat cu vopselele, mult mai lichide decât folosesc în mod obişnuit pentru alte tehnici.

Ce ne-a plăcut la atelier: ne-am descurcat singuri. Vopselele cu autoservire, materialele la fel, iar la final, speli pensulele, bureţii şi uneltele folosite şi le pui la loc. Poţi alege dintr-o gama foarte variată de materiale şi culori, iar oferta de piese disponibile porneşte de la cele mai mici, până la platouri. Este o experienţă, atât pentru copii (aş zice mai măricei totuşi, nu foarte mici), dar şi pentru părinţi. Găsiţi la ei pe site prezentate atât atelierele, cât şi materialele şi obiectele disponibile. Vă recomand să stabiliţi de-acasă ce anume veţi lucra, e mult mai simplu când ajungeţi acolo să luaţi o hotărâre 🙂 .

La final, neapărat vorbiţi cu copilul înainte: nu veţi lua imediat obiectul acasă. Va rămâne câteva zile, timp în care va fi prelucrat. Noi am aşteptat cam 5 zile, în care ai mei au stat ca pe jar de nerăbdare, să vadă ce-a ieşit. Apoi mi-a fost aproape imposibil să fac nişte poze care să nu reflecte lumina…

 

Cristina H.
Posted in Idei pentru timpul liber and tagged .

2 Comments

    • Este fain cand ai locatie proprie… program de lucru… 🙂
      Sunt 3 sali, prima fiind cea cu materialele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente