Etapa a doua: 2 mai – 8 mai 2011.
Săptămâna aceasta ne vom juca cu dopuri de plută. Copiii vor confecţiona un colaj conform cerinţelor specificate mai jos, pentru fiecare grupă. Sunt permise orice materiale, orice idei, cât timp se ţine cont de cerinţa obligatorie: folositea unui dop de plută.
Piticii Năzdrăvani vor realiza o albinuţă. Vor picta dopul de plută în dungi, galbene şi negre, îi vor decupa aripioare din hârtie şi îi vor adăuga ochişori. Nu uitaţi de acul de la spate. Şi, bine-nţeles, în funcţie de materialele disponibile, puteţi face ca albinuţa să semene cât mai bine cu modelul real.
Năzdrăvanii şi Şcolarii vor avea libertatea de a alege modelul şi modalitatea de confecţionare. În plus, ei trebuie să deseneze/picteze şi decorul potrivit în faţa căruia vor fotografia creaţia.
Părinţii au şi ei o temă, trebuie să îi ajute pe copii să găsească idei, dacă este nevoie, folosind internetul. Sper ca proba să fie distractivă şi să avem cât mai multe colaje de admirat.
Inspiraţie maximă şi spor la lucru!
Tot ce pot să reamintesc este că trebuie să respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi!
Realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, şi trimite creaţia ta până la 8 mai 2011 la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat in format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu şi vârsta.
Participă la toate probele concursului şi acumulează puncte la fiecare etapă, căci pentru stabilirea câştigătorului final punctele obţinute la fiecare probă se cumulează.
Concursul Flori de mai beneficiază de 14 premii oferite de Editura Edu, constând în pachete cu softuri educaţionale, adaptate vârstei. Copiii care participă la toate cele trei probe ale concursului vor avea o singură şansă la tragerea la sorţi pentru a câştiga unul dintre premiile recomandate. Fiecare câştigător va primi un singur pachet adaptat vârstei sale sau nivelului de studiu, din colecţia editurii, disponibilă la adresa www.edituraedu.ro
În cazul grupurilor de copii care participă sub coordonarea unui cadru didactic, şi nu a părinţilor, numărul de lucrări ce pot fi înscrise este limitat la 3 pentru fiecare cadru didactic.
Premiile nu pot fi transformate în bani, şi se expediază numai la adrese de pe teritoriul României. În cazul unui premiu nerevendicat în 7 zile de la anunţarea câştigătorilor, acesta se va acorda prin tragere la sorţi celorlalţi participanţi.
Tragerea la sorţi va avea loc în data de 18 mai, detaliile urmând a fi comunicate în timp util participanţilor la concurs.
Participanți:
Bianca M., Slobozia, 3 ani
Izabela M., Iaşi, 4 ani Corpul albinutei l-am realizat pictand dopul de pluta cu galben si negru. I-am aplicat cu pasta de lipit aripioare obtinute prin decuparea unui ambalaj de plastic, ochi mobili si antenute din sarma.
David P., Dragodana, 4 ani
Marian D., Dragodana, 4 ani
Lucian Andrei B., Caracal, 4 ani
Andra I., Piatra Neamţ, 3 ani
Octavian Andrei M., Drajna, 3 ani
Naomi Ioanita M., Ursoaia, 3 ani
Roxana Maria V., Slobozia, 4 ani
Alexandru M., Slobozia, 5 ani
Andreea Ecaterina T., Voluntari, 5 ani
Andrei Horia H., Iaşi, 5 ani Fetita (corpul il are facut dintr-un dop de pluta, mainile si picioarele din scobitori, par din sfoara lipita cu lipici si fata dintr-o “felie” de dop de pluta cu hartie, rochie din panglica), impreuna cu catelul ei (corpul este un dop de pluta cu picioare si coada din scobitori, iar urechile din plastilina) asteapta in nisip barcuta (realizata dintr-un dop de pluta taiat in doua si unite cu un bold cu panze din hartie pictate cu acuarele) pentru a pleca in plimbare pa mare.
Bianca Maria D., Bucureşti, 5 ani O floare din dop de plută şi un căţel cu urechi de plastilină.
Călin A ., Bucureşti, 5 ani Magicianul
Iris H., Bucureşti, 5 ani
Sarah Eliza M., Ursoaia, 5 ani
Andrea Alexandra C ., Bucureşti, 6 ani IN OGRADA BUNICILOR Am realizat din dopuri de pluta o gaina si un curcan, pasari pe care le vad in ograda bunicilor mei
Denisa V., Brăneşti, 6 ani
Mihai C ., Braşov, 6 ani
Radu G ., Bragadiru, 6 ani Un fluturas care se duce in livada sa se intalneasca cu fratiorul lui mai mic. Pomi sunt facuti din aprenta manutei lui.
Radu V ., Slobozia, 6 ani
Alexandra M., Bătrâni, clasa I
Alexandra V., Salcia Tudor, clasa I
Andrei G., Bragadiru, clasa aIIa Un catel care-i pazeste curtea bunicii, bunica fiind din Ardeal, are poarta tipic ardeleneasca
Andrei H., Bucureşti, clasa I
Andrei R., Craiova, clasa a IIa Figurine din dopuri de pluta Baietelul a scos oita la pascut intr-un mediu curat, plin de flori si verdeata,in gradina de langa casa, gradina pazita de catelusul Oscar(prietenul lui f. bun!!!!).Baietelul profita de timpul lui liber si face sport(are in maini o haltera (facuta din o scobitoare si doua bucati de pluta) si in picioare niste adidasi mov-(tot din pluta!)!!!Parul e facut din plastilina. La fel si sapca de pe cap. Oita e facuta din dop de pluta peste care a lipit vata,urechile sunt din hartie, iar piciorele le-a facut din scobitori. In spatele lui se pot vedea si cei de la salubritate care curata si ingrijesc spatiul verde, privind cu admiratie la baietelul haios si prietenii lui necuvantatori!
Cătălin C., Salcia Tudor, clasa I Ramă foto
Dragoş Mihai B., Caracal, clasa a IIa Un pomisor cu tulpina din dop de pluta si o ciupercuta, cu codita din dop de pluta.
Gabriela G., Bătrâni, clasa I
Ioana H., Iaşi, clasa I
Iustina B ., Bătrâni, clasa I
Theodora N., Bucureşti, clasa I Bucatarul lui Theo prepara o pizza gustoasa pentru toti nazdravanii (bucatarul are ochisori,gurita si chiar mustata….corpul il are realizat din 2 dopuri de pluta la care a folosit hartie alba si neagra pentru sort…si cateva chibrituri)..
Adriana B ., Bucşani, clasa a IIIa
Emanuel M., Durneşti, clasa a IIIa “Degetica” Pe o floare din recipient din plastic am asezat-o pe Degetica din poveste. Aceasta este realizata dintr-un dop de pluta
Mirela B., Durneşti, clasa a IIIa “Ghirlanda cu flori si buburuza” Ghirlanda se realizeaza din recipiente de plastic, decupate si asamblate. Buburuza e facuta dintr-un dop de pluta caruia i s-au atasat aripi de la acelasi recipient rosu pe care s-au lipit buline negre; pe cap s-au lipit ochisori mobile. Buburuza obtinuta s-a atasat pe ghirlanda cu ajutorulul unei piuneze.
Ştefan A., Durneşti, clasa a IIIa “Albina culege polen” Floarea e realizata dintr-un recipient de plastic peste care s-au lipit bucati de hartie creponata si care ulterior s-au pictat. Albina e fost facuta dintr-un dop de pluta pe care s-a rasucit un fir de chenille si s-au prins cu o piuneza aripile de corp.
Similare