Regulament pentru Năzdrăvani, părinți și vizitatori

Regulament… cam mult spus pentru un copil.

Însă nu e rău să afli deja că de cele mai multe ori există reguli ce trebuie respectate. Că nu poţi aplica regula PIP* atunci când îţi doreşti ceva. Şi pentru că mămica ta a fost de acord cu aceste reguli, cască bine urechile!

___________________
*PIP – Piciorul În Podea, pocnesti tare cu piciorul… şi speri că şi pică ceea ce-ţi doreşti.

Regula 1:
Participi la concursuri (sau teme săptămânale) dacă eşti un Năzdrăvan de cel mult 11 ani şi îţi place să desenezi, să pictezi, să decupezi si să lipeşti. În funcţie de vârstă, vei participa la una din categoriile de concurs: Pitic-Năzdrăvan (3-5 ani), Năzdrăvan (5-7 ani) sau Şcolar-Năzdrăvan (clasele I-IV). Cu permisiune specială pot participa şi copii mai mari, căci nu putem refuza un copil, de orice vârstă, care doreşte să se joace.

Nu uita ca la înscriere să trimiti şi o poză şi câteva cuvinte despre tine, să te poată cunoaşte şi ceilalţi participanţi, dar nu este obligatoriu.

Regula 2:
Fiecare concurs (temă) are reguli generale de participare, dar perioada în care se desfăşoară, precum şi numărul de etape, se stabileşte pentru fiecare în parte. Vezi pagina dedicată concursului (temei) în desfăşurare pentru mai multe detalii.

A. La fiecare probă a concursului participi cu o singură creaţie. Poţi încerca de mai multe ori acasă, dar o trimiţi pe mail pe cea mai reuşită. Dacă crezi că este nevoie, pe lângă titlu, poţi adăuga si câteva explicaţii operei tale. Îi faci o poză, sau o scanezi, şi o trimiţi pe adresa participanti@talentedenazdravani.eu. Ai grijă la cerinţele probei şi, mai ales, lucrează singur! Administratorul are dreptul de a nu înscrie în concurs creaţiile care nu corespund temei, sau imaginile trimise sunt prea slabe din punct de vedere tehnic (imagini cu rezolutie slabă, realizate cu telefonul, mişcate, sau prea mici) pentru a fi prezentate. Poate refuza orice participare, fără a da explicații, însă de obicei o face.

B. Începând cu a doua probă a concursului (temei), este de datoria ta să acorzi punctaje celorlalţi concurenţi. Fiecare probă va avea o fişă de evaluare, cu numele tuturor concurenţilor, şi punctele ce pot fi acordate. Toate lucrările sosite pe adresa concursului le vei găsi pe pagina dedicată acestuia. Acorzi punctajul maxim celei pe care o consideri cea mai reuşită, apoi descrescător, până acorzi toate punctele. Nu ai voie să-ţi punctezi propria lucrare. Intrucţiuni suplimentare vei primi la fiecare probă, pe mail sau pe forum, odată cu grila de evaluare. Fişa de evaluare a unei probe încheiate este trimisă înainte de sfârşitul probei în curs, sau la termenul specificat.

C. Trimiterea fişelor de evaluare de către un participant este obligatorie. Netrimiterea acestora atrage după sine pierderea punctelor acumulate la acea probă, inclusiv a diplomei de participare.

D. Punctajele obţinute pe parcursul etapelor se cumulează, iar punctajul final va desemna câştigătorul concursului. Premiile sunt premii surpriză, acordate de părinţi, şi sunt însoţite de o diplomă, care soseşte pe mail. În cazuri speciale, pot exista premii oferite de sponsori, condiţiile de acordare a acestora fiind specificate pe pagina fiecărui concurs.

E. Poţi participa la proba în curs a unui concurs, chiar dacă nu ai participat probele anterioare, dar vei porni cu un “dezavantaj”. Ceilalţi concurenţi vor avea un plus de puncte în clasament. Ideal este să participi la toate probele unui concurs şi să acumulezi la fiecare etapă, căci pentru stabilirea câştigătorului final punctele obţinute la fiecare probă se cumulează.

Regula 3:
Dacă nu ai câştigat, este interzis să plângi. Mobilizează-te şi fii mai atent la urmatorul concurs!

Regula 4:
Ca participant la concurs, beneficiezi pe site de o secţiune personală. Foloseşte-le drept model pe cele existente, dar poţi veni cu idei noi. În măsura posibilităţilor, ele vor fi realizate. Modificările de conţinut se fac numai la cerere.

Regula 5: Statutul de membru al juriului
Ca membru al juriului poţi acorda punctaje participanţilor la concurs, dacă:

  • Nu participi la concursul în desfăsurare.
  • Nu ai împlinit încă 14 ani, şi un adult te ajută să înţelegi corect cum anume se punctează creaţiile.
  • Ai cerut printr-un mail special la adresa participanti@talentedenazdravani.eu să ai statut de membru al juriului la concursul în desfăşurare.

 

Termeni generali de utilizare:

Creatiile şi textele prezente pe acest site nu sunt anonime, au un autor. Este frumos să ceri permisiunea de a le utiliza (foloseşte mailul admin@talentedenazdravani.eu), şi în funcţie de intenţia ta ţi se va răspunde dacă şi cum le poţi folosi. Respectă munca fiecărui copil!

Toate imaginile trimise pe adresa admin@talentedenazdravani.eu vor fi folosite numai în paginile acestui site sau în materialele de promovare a acestuia. Alte utilizări nu sunt permise decât cu acordul autorilor.

Materialele prezentate în secţiunea “Blog” a site-ului sunt materiale originale, care nu pot fi redistribuite fără permisiunea autorului. Vizitatorul le poate folosi în interes propriu şi personal, poate cita ideea, cu link către pagina în care a fost prezentată. Pentru folosirea imaginilor de prezentare aveţi nevoie de permisiunea scrisă a administratorului.

Administratorul site-ului îşi rezervă dreptul de a aproba, şterge sau modifica mesajele adăugate în secţiunea “Comentarii” a fiecărui articol. Mesajele ce nu sunt la obiect, sau întrec limita bunului simţ vor fi şterse fără drept de apel. De asemenea, nu vor fi aprobate mesajele care conţin reclamă mascată.

Acestea fiind spuse, anunţăm că acest regulament este deschis ideilor noi şi modificărilor.

Vă aşteptăm la joacă!

4 Comments

  1. Nepotica mea pe nume FANONE ANNA CLAUDIA doreste sa se inscrie la activitatile la activitatile organizate pentru scolar-nazdravan,termina clasa II-A,implineste in luna SEPTEMBRIE 9ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.