Concursul: Flori de mai (27-3)

Etapa a doua: 9 mai – 15 mai 2011.

Săptămâna aceasta vom realiza ultima probă a concursului de mai. Ultima provocare pentru copii face parte din seria “să coasem, cu sau fără ac”.

Piticii vor confecţiona un portmoneu din carton, astfel: îndoiţi o coală de carton A4, după modelul de mai jos. Cu ajutorul unui perforator realizaţi o succesiune de orificii de-a lungul marginilor laterale, şi folosiţi un snur sau o panglică (poate fi şi rafie) pentru a “coase” marginile. Decoraţi la final portmoneul prin orice tehnică doriţi, şi pliaţi capacul.

27-3

Năzdrăvanii vor confecţiona un semn de carte. Printaţi pe un carton alb modelul de aici, decupaţi şi alegeţi un model. Proba se va desfăşura sub supravegherea părinţilor, cel puţin până la deprinderea meşteşugului.

Materiale necesare:

  • un ac potrivit, cu o ureche nu foarte mică
  • ghemuleţe de bumbac colorat, subţire

Folosind cele câteva sfaturi pe care am încercat să le dau în cadrul unei probe asemănătoare, copiii trebuie să contureze cu fir de aţă, integral, modelul ales. Pentru finalizare, modelul va fi colorat cu creioanele, nu cu cariocile, pentru a se vedea bine cusăturile. Celelalte modele sunt pentru exerciţii şi amuzamentul piticilor.

Şcolăreii şi Şcolarii vor realiza o pernuţă de ace cu suport în formă de fluture. Printaţi pe un carton alb modelul de aici. Urmaţi înstrucţiunile grupei de Năzdrăvani pentru a decora aripile.

Corpul fluturaşului va fi o pernuţă de ace. Folosiţi o bucată de pânză sau fetru, si realizaţi un săculeţ care să se potrivească pe mijloc. Îl puteţi umple cu orez sau mălai, sau cu bumbac. Lipiţi cu grijă, sau coaseţi săculeţul de suport. Realizaţi o agăţătoare, şi pernuţa de ace este gata.

Inspiraţie maximă şi spor la lucru!

Tot ce pot să reamintesc este că trebuie respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi!

Realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, şi trimite creaţia ta până la 15 mai 2011 la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat in format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu şi vârsta.

Participă la toate probele concursului şi acumulează puncte la fiecare etapă, căci pentru stabilirea câştigătorului final punctele obţinute la fiecare probă se cumulează.

Editura Edu

Concursul Flori de mai beneficiază de 14 premii oferite de Editura Edu, constând în pachete cu softuri educaţionale, adaptate vârstei. Copiii care participă la toate cele trei probe ale concursului vor avea o singură şansă la tragerea la sorţi pentru a câştiga unul dintre premiile recomandate. Fiecare câştigător va primi un singur pachet adaptat vârstei sale sau nivelului de studiu, din colecţia editurii, disponibilă la adresa www.edituraedu.ro

În cazul grupurilor de copii care participă sub coordonarea unui cadru didactic, şi nu a părinţilor, numărul de lucrări ce pot fi înscrise este limitat la 3 pentru fiecare cadru didactic.

Premiile nu pot fi transformate în bani, şi se expediază numai la adrese de pe teritoriul României. În cazul unui premiu nerevendicat în 7 zile de la anunţarea câştigătorilor, acesta se va acorda prin tragere la sorţi celorlalţi participanţi.

Tragerea la sorţi va avea loc în data de 18 mai, detaliile urmând a fi comunicate în timp util participanţilor la concurs.

Participanți:

  • Portmonee din hârtie:
  • Fluture – pernuță de ace și semne de carte

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.