Concurs: Magie de Crăciun (92-2)

Etapa întâi: 14-20 decembrie 2015

Tema acestei săptămâni este realizarea în alb și negru a unei felicitări prin tehnica filigranului. M-am convins în această toamnă că nu este o temă imposibilă, și nici atât de grea cum pare la prima vedere.

Ce aveți de făcut: căutați pe net un model pe tema Crăciunului, așezați imaginea într-o pagină a5 și printați-o pe alb, pentru a putea fi decupată ușor. Luați un carton negru A4, îndoiți-l, și lipiți cu grijă decupajul pe fața principală.

Varianta 2: lipiți foaia printată pe interiorul felicitării, pe pagina 2 (doar la colțuri, să nu se miște). Decupați cu cutterul simultan și cartonul, și apoi detașați coala albă. Puteți dubla felicitarea cu o coală de calc. Aici însă vă va fi greu, dacă nu apărați suficient de tare pe cutter.

În cazul în care ați găsit un model, dar nu știți cum să-l potriviți în pagină, lăsați un mesaj cu link către modelul ales, și veți primi pe mail varianta pentru print. Alegeți modele ușoare, cu zone largi de decupaj.

De asemenea, aveți grijă să întoarceți modelul când îl lipiți. Este aproape imposibil să nu rămână linii inestetice. Un alt sfat ar fi acela de a printa modelul pe carton alb, să-l decupați, și să dublați prima pagină cu carton negru. De menționat că rezultatul este cu adevărat deosebit dacă lucrați pe carton negru. Însă, chiar și cu imprimantă laser (lucește linia), se lucrează dificil, iar pentru copii nu recomand această variantă.

Aștept cu nerăbdare să văd ce rezultate vom avea! O idee extrem de simplă o puteți vedea aici.

 

Spor la lucru!

Pentru întrebări, folosiţi formularul de contact de mai jos, sau adresa de mail participanti@talentedenazdravani.eu.

Tot ce pot să reamintesc este că trebuie  respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi!

Realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, şi trimite creaţia ta până la data specificată în intervalul de desfășurare la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat în format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu şi vârsta. Pentru înscrierea în concurs este obligatorie și trimiterea unei imagini-martor, autorul cu creația în mână. Aceasta nu va fi publicată pe site, ci doar prima imagine, conținând doar creația.

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pot înscrie un singur copil din clasă.

Participă la toate probele concursului şi acumulează puncte la fiecare etapă, căci pentru stabilirea câştigătorului final punctele obţinute la fiecare probă se cumulează. Poţi participa la această probă chiar dacă nu ai participat şi primele probe ale concursului.

Participanți:

Sara Fabiana Andreia C.,  8 ani, Moisei

Sara Fabiana Andreia C., 8 ani, Moisei

Iris H., București, clasa a IVa

Iris H., București, clasa a IVa

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.