Concurs: Magie de Crăciun (92-1)

Glob din benzi de hârtieEtapa întâi: 7-13 decembrie 2015

 

Temele mele preferate sunt cele de final de an, când confecționăm diverse ornamente pentru pomul de iarnă, ori felicitări pentru cei dragi. Săptămâna aceasta am ales să confecționăm un glob din benzi de hârtie. Ajutorul părinților va fi cât mai mic posibil. Cel mai bine este să confecționați împreună cu ei un alt glob, realizând fiecare etapă pe modelul privește și fă la fel.

Aveți nevoie de carton colorat, două mărgele, un pai de băut (cca 6-7 cm), un ac și-o ață. Decupați patru fâșii de hârtie, late de 2cm, pe latura lungă a colii A4 (aproape 30cm). Puteți linia benzile, marcând pe ambele margini intervale de 2cm, și unind punctele. Apoi puteți folosi un cutter sau o foarfecă, caz în care copilul se poate descurca singur. Puteți încerca și cu benzi mai late, 2,5cm, și să tăiați marginile cu o foarfecă decorativă. Stabiliți mijlocul benzilor, și perforați punctul de mijloc.

Suprapuneți benzile două câte două, pentru a obține o stea cu 8 brațe, dispuse relativ egal. Perforați benzile la cca 5 mm de capăt, pe mijlocul benzii. Luați acul cu ața, și legați prima mărgică în așa fel încât să nu scape. Treceți apoi acul prin orificiul central al stelei. Urmează bucata de pai, apoi capetele benzilor, în ordinea inversă în care au fost lipite, și pe perechi, nu la rând. Puteți adăuga la această etapă o floare, steluță, orice decorațiune aveți la îndemână sau confecționați, și, la final, ultima mărgică, după care realizați agățătoarea. Puteți decora benzile cum doriți, înainte de montaj sau după.

Spor la lucru!

Pentru întrebări, folosiţi formularul de contact de mai jos, sau adresa de mail participanti@talentedenazdravani.eu.

Tot ce pot să reamintesc este că trebuie  respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi!

Realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, şi trimite creaţia ta până la data specificată în intervalul de desfășurare la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat în format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu şi vârsta. Pentru înscrierea în concurs este obligatorie și trimiterea unei imagini-martor, autorul cu creația în mână. Aceasta nu va fi publicată pe site, ci doar prima imagine, conținând doar creația.

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pot înscrie un singur copil din clasă.

Participă la toate probele concursului şi acumulează puncte la fiecare etapă, căci pentru stabilirea câştigătorului final punctele obţinute la fiecare probă se cumulează. Poţi participa la această probă chiar dacă nu ai participat şi primele probe ale concursului.

Participanți:

Alexandru T., Pascani, clasa a III a

Alexandru T., Pascani, clasa a III a

Anastasia S., Arad, clasa I

Anastasia S., Arad, clasa I

Bianca Elena T., Pascani, 5 ani

Bianca Elena T., Pascani, 5 ani

Iris H., București, clasa a IVa

Iris H., București, clasa a IVa

Sara Fabiana Andreia C., 8 ani, Moisei

Sara Fabiana Andreia C., 8 ani, Moisei

3 Comments

  1. Pingback: Glob pentru pomul de Crăciun din benzi de hârtie | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.