România la ceas aniversar – tema 1 (110)

Era aproape de neconceput să nu sărbătorim un eveniment atât de important ca Centenarul Marii Uniri. Am pregătit din vreme câteva materiale utilizabile cu copiii mai mici, puteți vedea aici o activitate de realizare a unei hărți istorice, iar pentru a înțelege ceva mai bine evenimentul din urmă cu 100 de ani, am pregătit un material accesibil.

Cele trei săptămâni care urmează vor fi dedicate activităților cu specific național. În această săptămână, sarcina este de a confecționa o cocardă tricoloră din orice material care să aibă în mijloc logo-ul centenarului. Puteți alege orice modele doriți, mai simple sau mai complicate, în funcție de vârsta copilului. Dacă sunt foarte mici, alegeți trei căni/pahare cu diametre diferite, ajutați-l să deseneze trei cercuri (cel mai mare – albastru), le decupați, apoi le suprapuneți. Cei măricei pot încerca proiecte mai dificile, învățați-i să caute pe net, să se documenteze, să aleagă din mai multe variante, nu chiar prima pe care o găsesc și nici pe cea mai ușoară. Aceste proiecte nu sunt doar despre a crea ceva ci despre a depăși încet propriile limite.

La final, lipiți cu bandă adezivă un ac de siguranță pe spate și sunteți pregătiți pentru marele eveniment.

Spor la lucru!

Tema se desfășoară în perioada 19-25 noiembrie 2018.
Pentru întrebări, folosește formularul de contact de mai jos (sau adresa de mail participanti@talentedenazdravani.eu).
Tot ce pot să reamintesc este că trebuie să respecți cerințele, să lucrezi singurel și să nu trișezi! Nu vrem să vedem creațiile părinților.
Scanează (dacă este posibil) sau realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliț, și trimite creația ta până la data specificată în intervalul de desfășurare la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat în format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu, vârsta și clasa, pentru a putea organiza expoziția virtuală.
Distracție plăcută!

Participanți:

Sofia Ana Maria C., 6 ani, Moisei - Maramures

Sofia Ana Maria C., 6 ani, Moisei – Maramures


Dacă vrei să primești pe mail tema săptămânală, chiar când este anunțată, abonează-te aici.
Dacă vrei să fii la curent cu articolele de pe blog, abonează-te aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.