Parfum de primăvară – tema 3 (102)

Săptămâna aceasta aș vrea să reactivez un proiect aproape de-o vârstă cu site-ul: un tablou de primăvară pe suport confecționat din benzi de carton. Pentru cei foarte mici, pentru care decupajul este o probă dificilă, puteți folosi modelele deja existente pe blog. Ceilalți le pot vedea, orientativ.

Ce trebuie să faceți:

  1. Luați o coală de carton și o riglă. Pe muchiile lungi marcați din 2 în 2 centimetri, apoi uniți semnele corespondente cu ajutorul riglei. Aveți nevoie de o riglă de cel puțin 21 cm, cât are muchia scurtă. Decupați apoi pe linie benzile de carton. Asamblați după model, realizând întâi pătratul exterior, apoi fixați banda din mijloc (așa cum desenați crucea de la ferestre!), și în cele din urmă a treia și a patra bandă.
  2. Hotărâți-vă ce anume va reprezenta tabloul vostru: un buchet de flori, un tablou cu insecte… apoi puneți în aplicare, lipind pe carton elementele necesare. Dacă quillingul vă este la îndemână, puteți realiza și un astfel de tablou. Cel mai ușor ar fi să confecționați flori din hârtie (câteva idei aici). În ceea ce privește tema tabloului, nu există nicio restricție. Doar încercați să confecționați singuri cât mai multe dintre elemente!

Spor la lucru!

Tema se desfășoară în perioada 5-11 martie 2018.
Pentru întrebări, folosește formularul de contact de mai jos (sau adresa de mail participanti@talentedenazdravani.eu).
Tot ce pot să reamintesc este că trebuie să respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi! Nu vrem să vedem creațiile părinților.
Scanează (dacă este posibil) sau realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, şi trimite creaţia ta până la data specificată în intervalul de desfășurare la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat în format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu, vârsta și clasa, pentru a putea organiza expoziția virtuală.
Distracție plăcută!

Participanți:

Chiara C.., București, clasa a III-a

Chiara C.., București, clasa a III-a

Ana Gabriela P., București, clasa a III-a

Ana Gabriela P., București, clasa a III-a


Dacă vrei să primești pe mail tema săptămânală, chiar când este anunțată, abonează-te aici.
Dacă vrei să fii la curent cu articolele de pe blog, abonează-te aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.