La cireșe – tema 3 (105)

Au apărut și pe piață și probabil ne-am făcut pofta până acum, căci urmează o temă mai grea: cireșe cusute. Mi-ar fi fost ușor să construiesc un model printabil însă m-am gândit să vă las să concepeți singuri tabloul. Aveți nevoie de un șablon de plastic cu cercuri, sau, dacă nu, de un dop cu care să desenați cel puțin un cerculeț. O cireașă este obligatorie, cu codiță și cu frunză. În funcție de vârstă, îndemânare, numărul acestora poate crește.

După ce desenați cercul, încercați să stabiliți puncte la distanțe aproximativ egale. Aveți aici un filmuleț care arată cum se poate construi un model simplu, iar aici alte câteva exemple despre cum puteți realiza cireșele. Ultima variantă ar fi de umplere a cireșelor, după acest model. Regula este simplă: se unește un punct cu toate celelalte de pe cerc, până când există câte o coardă între oricare două puncte perforate. Atenție să nu le coaseți de două ori!

Sunt foarte curioasă ce va ieși! Cei mici se pot mulțumi cu o cusătură pe conturul cercului.

Spor la lucru!

Tema se desfășoară în perioada 21-27 mai 2018.
Pentru întrebări, folosește formularul de contact de mai jos (sau adresa de mail participanti@talentedenazdravani.eu).
Tot ce pot să reamintesc este că trebuie să respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi! Nu vrem să vedem creațiile părinților.
Scanează (dacă este posibil) sau realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, şi trimite creaţia ta până la data specificată în intervalul de desfășurare la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat în format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu, vârsta și clasa, pentru a putea organiza expoziția virtuală.
Distracție plăcută!

Participanți:

Ana Gabriela P., București, clasa a III-a

Ana Gabriela P., București, clasa a III-a


Dacă vrei să primești pe mail tema săptămânală, chiar când este anunțată, abonează-te aici.
Dacă vrei să fii la curent cu articolele de pe blog, abonează-te aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.