E iarnă și nu prea… tema 3 (100)

Aproape că hotărâsem altă temă pentru această săptămână, când am realizat că miercuri este zi liberă, stăm acasă pentru că… știți de ce? Pentru că exact acum 159 de ani, pe 24 ianuarie, la București, era înfăptuiră Unirea Moldovei cu Țara Românească, sau „Unirea cea Mică”, cum i se mai spune. Domnul Moldovei, Alexandru Ioan Cuza, era ales atunci și domn al Țării Românești, fiind primul pas către unirea definitivă a celor două state. Unirea tuturor românilor s-a înfăptuit însă mai târziu, la 1 Decembrie 1918, la Alba-Iulia, eveniment de la care se vor împlini anul acesta 100 de ani.

Îmi trec prin minte multe idei legate de această temă, însă cea mai dragă mie este cea inspirată de „Hora Unirii”. Am mai dat această temă cu mult timp în urmă, destul încât să o reluăm cu o nouă generație. Aveți aici și sugestii pentru desenarea omuleților. Nu aveți limită pentru numărul acestora, câți doriți/reușiți să colorați, cu mențiunea că trebuie să încercați să fie înlănțuiți, nu să îi decupați separat. Puteți prinde însă între ele mai multe lanțuri de dansatori.

Cei mici vor avea nevoie de ajutor la partea de desen, dar sunt sigură că va fi distractiv și pentru ei!

Spor la lucru!

Tema se desfășoară în perioada 22-28 ianuarie 2018.
Pentru întrebări, folosește formularul de contact de mai jos (sau adresa de mail participanti@talentedenazdravani.eu).
Tot ce pot să reamintesc este că trebuie să respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi! Nu vrem să vedem creațiile părinților.
Scanează (dacă este posibil) sau realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, şi trimite creaţia ta până la data specificată în intervalul de desfășurare la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat în format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu, vârsta și clasa, pentru a putea organiza expoziția virtuală.
Distracție plăcută!

Participanți:

Ana Gabriela P., București, clasa a III-a

Ana Gabriela P., București, clasa a III-a

Ioana Antonia R., Gura Humorului, 7 ani

Ioana Antonia R., Gura Humorului, 7 ani


Dacă vrei să primești pe mail tema săptămânală, chiar când este anunțată, abonează-te aici.
Dacă vrei să fii la curent cu articolele de pe blog, abonează-te aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.