Cusături: curcubeu, semn de speranță

curcubeu cusaturi

Pentru a ne alătura celor care pun speranța de mai bine sub semnul curcubeului, am pregătit o planșă de cusut. Dacă vă este la îndemână să printați modelul, îl puteți descărca de aici.

Modelul se printează pe carton. Este posibil ca imprimanta pe care o aveți să nu accepte hârtie mai groasă (a mea nu acceptă), așa că am printat pe o coală normală, apoi am suprapus-o peste un carton și am perforat toate elementele. O altă variantă ar fi să lipiți foaia printată pe un carton, așa aveți modelul la îndemână.

Dacă nu ați mai cusut niciodată pe carton, vă recomand filmul de mai jos. Există câteva reguli simple:

  • pentru perforat folosiți un ac subțire cu gămălie;
  • pentru cusut se folosește un ac nu foarte gros, astfel încât găurile din carton să nu devină inestetice;
  • nu trageți foarte tare de ață, aceasta taie cartonul. Se poate „repara”, lipind hârtie pe spate.

La final, decorați creația cum considerați. Curcubeul cusut are șapte culori, însă cel colorat doar șase, căci sunt șase intervale.

Provocarea acestei săptămâni este să realizați planșa și să adăugați un mesaj personal, dacă se poate original, ceva încurajator pentru ceilalți copii care văd.

Spor la lucru!

Tema se desfășoară în perioada 16-22 martie 2020 (imaginile primite sunt adăugate aici), dar modelul este disponibil permanet.
Pentru întrebări, folosește formularul de contact de mai jos (sau adresa de mail participanti@talentedenazdravani.eu).
Tot ce pot să reamintesc este că trebuie să respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi! Nu vrem să vedem creațiile părinților.
Scanează (dacă este posibil) sau realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, şi trimite creaţia ta până la data specificată în intervalul de desfășurare la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat în format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu, vârsta și clasa, pentru a putea organiza expoziția virtuală.
Distracție plăcută!

Participanți:

curcubeu cusut

Adi, Vlad, Ilinca și Petru – clasa pregătitoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.