Concursul Vestitorii primăverii (70-3)

Etapa a treia: 24 februarie – 2 martie 2014

Ne apropiem cu pași repezi de luna lui mărțișor, și de cea mai importantă sărbătoare a lunii: ziua mamei. Înainte de a-i pregăti un cadou, putem completa surpriza transformând momentul într-o mică vânătoare de comori.

Săptămâna aceasta ne vom gândi unde să ascundem comoara… și vom confecționa o hartă cu ajutorul căreia mama o va găsi. Pentru a confecționa însă o hartă veritabilă, aveți nevoie de ajutorul părinților.

Ce trebuie să faceți: luați o coală de hârtie, rupeți marginile pentru a-i da un aer învechit și folosit. Îndoiți apoi coala de mai multe ori, pentru a-i face cât mai multe dungi. Puteți chiar să o șifonați un pic. Rugați pe mama sau pe tata să vă pregătească un ceai tare, cât mai colorat cu putință. Puneți ceaiul într-o tavă, și lăsați coala de hârtie la înmuiat cam o oră. La final o scoateți cu grijă, o întindeți pe o planșetă (cele de la modelaj ar fi perfecte), și o lăsați să se usuce bine. Pănâ aici puteți cere ajutor ori de câte ori aveți nevoie.

Desenați apoi harta. Traseul trebuie marcat cu linie punctată roșie. În afară de punctul de plecare și X-ul caracteristic locului unei comori, trebuie să mai aveți pe parcurs cel puțin două obiective, pe care să le botezați cât mai amuzant sau sugestiv cu putință (exemple: peștera amintirilor frumoase, grota gândurilor bune, muntele relaxării, prăpastia supărărilor ș.a.)

Inspiraţie maximă şi spor la lucru!

Tot ce pot să reamintesc este că trebuie  respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi!

Realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, sau scanează şi trimite creaţia ta până la data specificată în intervalul de desfășurare la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat in format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu şi vârsta.

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pot înscrie un singur copil din clasă.

Participă la toate probele concursului şi acumulează puncte la fiecare etapă, căci pentru stabilirea câştigătorului final punctele obţinute la fiecare probă se cumulează. Poţi participa la această probă chiar dacă nu ai participat şi primele probe ale concursului.

Concursul Vestitorii primaverii beneficiază de 5 premii oferite de Editura Casa, constând în cărți din colecția Idei creative. Câștigătorii își pot alege câte două titluri din colecție, disponibile în librăria online a editurii la finalul concursului.

Pentru fiecare temă rezolvată, copiii care participă primesc o şansă la tragerea la sorţi pentru a câştiga unul dintre premii. Premiile nu vor fi cumulate, chiar dacă vor ieşi la extragere ambele sau toate trei numerele aparţinând unui singur copil. Un participant va primi un singur premiu, iar pentru celelalte premii se va trece la o nouă extragere.

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pot înscrie un singur copil din clasă.

Premiile nu pot fi transformate în bani, şi se expediază numai la adrese de pe teritoriul României. În cazul unui premiu nerevendicat în 3 zile de la anunţarea norocoşilor (pe blog, la secţiunea “Din culisele concursurilor“), acesta se va acorda prin tragere la sorţi celorlalţi participanţi. Prin revendicarea unui premiu se înţelege adăugarea unui mesaj, în cadrul articolului dedicat, care să conţină adresa şi datele de indentificare.

Tragerea la sorţi va avea loc în data de 4 martie 2014. Câştigătorii vor fi anunţaţi public, nu personal fiecare în parte, iar pentru a fi la curent cu detaliile următiţi articolele de pe blog prin intermediul abonamentului, realizabil aici.

 Participanţii etapei:

One Comment

  1. Pingback: Teme de vacanță - cusături - cufăr cu comori | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.