Concursul: Frunze ruginii (90-2)

Etapa a doua: 2-8 noiembrie 2015

 

Dacă am dat un nume „de inspirație” concursului, rămânem în sfera frunzelor de toamnă. Săptămâna aceasta le vom folosi ca suport pentru pictură. Aveți de ales dacă le transformați în „pânză” cu o formă ciudată, și pictați pe ele, în miniatură, orice doriți, sau forma frunzei vă inspiră pentru a picta ceva real. Am văzut, de exemplu, frunze transformate în peștișori, cu solzi pictați, ochi, și alte detalii. Dar pe o frunză mare puteți picta și un întreg sat.

Frunza trebuie să rămână vizibilă pe margine, dar în rest, considerați-o o foaie de hârtie. Pictați cu guașe sau acrilice, evitați să folosiți apa, pentru un rezultat satisfăcător.

Spor la lucru!

De asemenea, începând cu această temă – atunci când nu vom avea premii – voi oferi un premiu (pe concurs, nu etapă) unui copil care se va remarca prin originalitate, implicare, străduință. O condiție necesară este aceea de realiza și exercițiul de evaluare. Ce va conține premiul nu știu să vă spun înainte, voi decide probabil și în funcție de vârsta copilului, fiind un premiu oferit de mine, și nu din sponsorizări. Dacă va fi cazul, voi anunța la timpul potrivit.

Pentru întrebări, folosiţi formularul de contact de mai jos, sau adresa de mail participanti@talentedenazdravani.eu.

Tot ce pot să reamintesc este că trebuie  respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi!

Realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, şi trimite creaţia ta până la data specificată în intervalul de desfășurare la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat în format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu şi vârsta. Pentru înscrierea în concurs este obligatorie și trimiterea unei imagini-martor, autorul cu creația în mână. Aceasta nu va fi publicată pe site, ci doar prima imagine, conținând doar creația.

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pot înscrie un singur copil din clasă.

Participă la toate probele concursului şi acumulează puncte la fiecare etapă, căci pentru stabilirea câştigătorului final punctele obţinute la fiecare probă se cumulează. Poţi participa la această probă chiar dacă nu ai participat şi primele probe ale concursului.

Participanți:

Bianca-Elena T., Pascani, 5 ani

Bianca-Elena T., Pascani, 5 ani

Casian I., Vălenii de Munte,4 ani.

Casian I., Vălenii de Munte,4 ani.

Ioana Antonia R, Gura Humorului, 5 ani si jumatate Fluturaș

Ioana Antonia R, Gura Humorului, 5 ani si jumatate
Fluturaș

Mara P., București, 3 ani, floricele

Mara P., București, 3 ani, floricele

Matei Emilian R., Gura Humorului, 3 ani si jumatate: balon

Matei Emilian R., Gura Humorului, 3 ani si jumatate: balon

Sofia Ana Maria C., Moisei, 3 ani

Sofia Ana Maria C., Moisei, 3 ani

Școlari:

Alexandra P., București, 12 ani, buburuză

Alexandra P., București, 12 ani, buburuză

Alexandru T.,Pascani, clasa a III-a

Alexandru T.,Pascani, clasa a III-a

Anastasia S., Arad, clasa I

Anastasia S., Arad, clasa I

Bianca Anastasia P., 7 ani, Popești Leordeni

Bianca Anastasia P., 7 ani, Popești Leordeni

Gabriel L., Costeiu, clasa a VIa

Gabriel L., Costeiu, clasa a VIa

Maria Rita L., Costeiu, clasa a IIa

Maria Rita L., Costeiu, clasa a IIa

Maria Ruxandra F., 8 ani, clasa a II-a, Bucuresti

Maria Ruxandra F., 8 ani, clasa a II-a, Bucuresti, un fluture din Australia, de o frumusete exceptionala si anume “Papilio ulysses”

Sara Fabiana Andreia C., 8 ani, Moisei

Sara Fabiana Andreia C., 8 ani, Moisei

Silviu I., Vălenii de Munte,12 ani.

Silviu I., Vălenii de Munte,12 ani.

Simona Alexandra B., cls IV, Moisei

Simona Alexandra B., cls IV, Moisei

2 Comments

  1. Felicitări copiilor care au trimis până la această oră creațiile (din experiență știu că vor mai sosi și în al 12-lea ceas). Sunt foarte frumoase creațiile, și admir mai ales străduința celor mici de tot! Chiar dacă nu participă constant, ori nu dau dovadă de foarte multă îndemânare, importanța acestui exercițiu este de a-i provoca să atingă materialele. Încet-încet vor fi vizibile și rezultatele, însă nimeni nu va învăța să picteze fără să aibă mai întâi cele mai artistice amestecuri de culori, ori acuarele până în vârful urechilor (da, cam așa arată pozele martor 🙂 )

    Pe post de concluzii și observații, acrilicele arată foarte bine pe materialele mai pretențioase, cum sunt frunzele, și puteți vedea acest lucru la Bianca și Alexandru.
    Gabriel și Silviu au fost foarte inspirați să acopere frunza integral, și să rezulte cu adevărat un mic tablou, care să păstreze doar conturul. E de reținut pe viitor, când pictăm, să realizăm întâi fundalul pentru ceea ce vrem să ilustrăm. Impresia artistică este mult mai puternică.

    La tema aceasta, pentru păstrarea unei unități în „prezentarea” lucrărilor, am cenzurat lucrarea Ioanei R., care avea și o poveste. Aveam o păpușică pe o frunză, care ținea fluturașul, iar mesajul de descriere era „Degețica pe o frunză, trasă de un fluturaș”. Mi-a plăcut foarte mult, felicitări mămicii care o încurajează astfel! Din păcate aici nu o pot folosi întreagă, exercițiul de evaluare este mai complicat la vârste mici dacă elementele sunt variate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.