Concursul: Brumărel cu haine sure (18-3)

Etapa a doua: 24 octombrie 2010.

Model ceasSăptămâna aceasta ieşim un pic din seria probelor de sezon, pentru una universală… vom confecţiona un ceas. Poate că pentru cei mari va fi o probă uşoară, dar pentru cei mici provocarea este serioasă.

De ce un ceas…? Pentru a ne lămuri odată cum e cu “timpul”, şi de ce trece, eventual poate aflăm cum şi pe unde tot trece.

Pentru rezolvarea temei, se printează şablonul pe hârtie mai groasă, eventual carton. Se decupează cu grijă pe linia continuă, şi se îndoaie pe cea punctată.

Se decorează ceasul, aşa cum şi-ar dori fiecare să-l aibă pe noptieră. Libertatea este totală, cu o condiţie: nu se folosesc abţibilduri şi materiale gata tipărite (preventiv, am observat efectul devastator al abţibildurilor cu prinţese…).

După ce decorul este gata, se adaugă în partea de sus, pe spate, lipici, pe o bandă de aproximativ un centimetru, pentru a prinde între ele cele două feţe. Se poate folosi şi bandă dublu-adezivă, dacă aveţi la îndemână.

Se confecţionează limbile ceasului (atenţie, nu sunt trecute pe şablon, trebuie să le realizeze singuri), şi se înfig cu ajutorul unui ac cu gămălie într-o bucată de plută.

Şi ca proba să fie completă, copiii trebuie să potrivească ceasul înainte de a fotografia, astfel încât să indice ora la care se petrece cel mai plăcut moment al zilei, şi să povestească pe scurt în ce constă acesta.

Tot ce pot să reamintesc este că copilul trebuie să lucreze singurel şi să nu trişeze!

Fotografiază (de preferat la lumina zilei, fără blitz) creaţia şi trimite-o până la 24 octombrie la adresa participanti@ talentedenazdravani.eu .

Atenţie! Poţi participa la aceast probă chiar daca nu ai participat la primele etape ale concursului, dar ceilalţi concurenţi vor avea un avantaj în clasament. Ideal este să participi la toate probele unui concurs şi să acumulezi puncte la fiecare etapă, căci pentru stabilirea câştigătorului final punctele obţinute la fiecare probă se cumulează.

Spor la treabă!

Participanţii etapei:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.