Etapa a doua: 24 octombrie 2010.
Săptămâna aceasta ieşim un pic din seria probelor de sezon, pentru una universală… vom confecţiona un ceas. Poate că pentru cei mari va fi o probă uşoară, dar pentru cei mici provocarea este serioasă.
De ce un ceas…? Pentru a ne lămuri odată cum e cu “timpul”, şi de ce trece, eventual poate aflăm cum şi pe unde tot trece.
Pentru rezolvarea temei, se printează şablonul pe hârtie mai groasă, eventual carton. Se decupează cu grijă pe linia continuă, şi se îndoaie pe cea punctată.
Se decorează ceasul, aşa cum şi-ar dori fiecare să-l aibă pe noptieră. Libertatea este totală, cu o condiţie: nu se folosesc abţibilduri şi materiale gata tipărite (preventiv, am observat efectul devastator al abţibildurilor cu prinţese…).
După ce decorul este gata, se adaugă în partea de sus, pe spate, lipici, pe o bandă de aproximativ un centimetru, pentru a prinde între ele cele două feţe. Se poate folosi şi bandă dublu-adezivă, dacă aveţi la îndemână.
Se confecţionează limbile ceasului (atenţie, nu sunt trecute pe şablon, trebuie să le realizeze singuri), şi se înfig cu ajutorul unui ac cu gămălie într-o bucată de plută.
Şi ca proba să fie completă, copiii trebuie să potrivească ceasul înainte de a fotografia, astfel încât să indice ora la care se petrece cel mai plăcut moment al zilei, şi să povestească pe scurt în ce constă acesta.
Tot ce pot să reamintesc este că copilul trebuie să lucreze singurel şi să nu trişeze!
Fotografiază (de preferat la lumina zilei, fără blitz) creaţia şi trimite-o până la 24 octombrie la adresa participanti@ talentedenazdravani.eu .
Atenţie! Poţi participa la aceast probă chiar daca nu ai participat la primele etape ale concursului, dar ceilalţi concurenţi vor avea un avantaj în clasament. Ideal este să participi la toate probele unui concurs şi să acumulezi puncte la fiecare etapă, căci pentru stabilirea câştigătorului final punctele obţinute la fiecare probă se cumulează.
Spor la treabă!
Participanţii etapei:
Iris H., Bucureşti Ora 12:00, când vine masa la grădiniţa. Un ceas cu ochişori şi mulţi mulţi fluturi (e perforatorul preferat)
Mihai C., Braşov Ora preferată este 4 când vine mami să mă ia de la grădiniţă
Mara D., Bucureşti Ora favorita a zilei este 6:10 cand vine mami acasa 🙂
Andrei H., Bucureşti 17:35, când începe serialul meu preferat pe Disney Channel. În buline sunt maşinuţe cu numere, pentru orele ceasului.
Alexandra V., Fălticeni 17:45, ora la care Alexandra termină de facut temele pentru următoarea zi de şcoală, adică momentul din care se poate relaxa urmărind Disney Chanel.
Elise Ştefania , Gura Humorului Clocky (că aşa l-a botezat) arată ora 9 fix pentru că, atunci când sunt sănătoasă, la ora 9 plec la grădiniţa
Călin A., Bucureşti Ceasul arata 16:30 , ora cand ajung acasa de la gradinita si ma uit la Elmo din Sesame Street.
Ştefan Alexandru A., Durneşti (Botoşani) Am fost de curând în oraş. Mi-a placut foarte mult agentul de circulaţie care indica trecerea corectă a maşinilor în intersecţie. Ceasul indica 13:30 şi era circulaţie intensă
Emanuel M., Durneşti (Botoşani) Toamna aceasta am participat cu mic cu mare la culesul fructelor. La micul dejun de la ora 7:00 mama ma serveşte cu compot de mere.
Andreea C., Durneşti (Botoşani) Astept cu nerabdare sarbatorile in fiecare an. De obicei ma trezesc la ora 7,30 si caut emotionata sub brad, sa vad ce cadouri am primit de la Mos Craciun.
Valentin M., Durneşti (Botoşani) Îmi plac mult orele de abilităţi practice. În fiecare zi de vineri, la ora 9:00, începem această oră. Astăzi am facut un colaj deosebit cu frunze uscate.
Cristina S., Durneşti (Botoşani) Îmi place să-mi ajut părinţii în gospodărie . După ce iau prânzul, la ora 13:00 merg repede să dau apă oiţelor din staul.
Karina V., Bucureşti Mie imi place la scoala! De aceea, ora mea preferata este 8.00, atunci cand incep o noua zi de scoală.
Alexandru T., Iaşi Ora mea preferata este ora 1 când ies de la grădiniţă şi mă opresc în parc.
Livia C., Craiova La întâlnirea de dimineaţă de la grădiniţă am completat în calendarul naturii anotimpul, luna, ziua în care suntem şi vremea. Ceasul meu arata ora 10.55, adică suntem în luna octombrie şi ne apropiem de luna noiembrie, ultima lună din anotimpul toamna
Daniela V., Craiova Ceasul meu arată ora 7 fix pentru că atunci plec la grădiniţă
Theodora N., Bucureşti Ora 6:45 atunci când mă trezesc pentru o nouă zi de şcoală
Mihai B., Reghin Ora 6, ora la care vine mami acasa si ne bucuram impreuna
Maria B., Piteşti Ceasul Mariei arată ora 14- ora la care începe cursul de balet.
Radu V., Slobozia
Similare