Concurs: Tolba cu povești (91-1)

Etapa întâi: 16-22 noiembrie 2015

 

Iarna se apropie, chiar dacă toamna se încăpățânează să se arate în cele mai splendide culori răsfățate de razele soarelui. Nu-mi amintesc să fi văzut o lună a lui Brumar atât de blândă… și îmi amintesc că acum 10 ani a nins în această perioadă. Așadar, chiar dacă încă nu simțiți nevoia poveștilor spuse la gura sobei, în miros de portocală și scorțișoară, vom începe o serie legată de cuvintele spuse cu drag la ceas de seară. Temele vor fi în aparență simple, de desen (creion, acuarelă, carioca), însă subiectul va trebui găsit. Și vom avea neapărat nevoie de ajutorul părinților, care trebuie, la nevoie, să citească povestea.

Năzdrăvanii (3-6 ani, inclusiv clasa pregătitoare), vor asculta, sper eu cu mare plăcere, „Ursul păcălit de vulpe”. La final au de realizat două desene, unul reprezintă scena care le-a plăcut cel mai mult din poveste, unul reprezintă scena care le-a plăcut cel mai puțin. Pentru ca exercițiul să-și atingă scopul, vă rog să adăugați desenelor argumentația copiilor pentru alegerea momentelor respective.

Școlarii mici (clasa I și a IIa) vor avea de făcut același lucru, dar cu povestea „Scufița Roșie”, iar Școlarii mari – cu „Punguța cu doi bani”.

Este obligatorie lectura textului înainte de a realiza desenele, detaliile și impresiile trebuie să fie proaspete, chiar dacă aveți impresia că povestea vă este cunoscută și nu este nevoie de revenire.

Știți că nu urmărim redarea fotografică a imaginilor, ci surprinderea amănuntelor, a impresiei formate, și va fi foarte interesantă argumentația.

Spor la lucru!

Pentru întrebări, folosiţi formularul de contact de mai jos, sau adresa de mail participanti@talentedenazdravani.eu.

Tot ce pot să reamintesc este că trebuie  respecţi cerinţele, să lucrezi singurel şi să nu trişezi!

Realizează o fotografie, de preferat la lumina zilei, fără bliţ, şi trimite creaţia ta până la data specificată în intervalul de desfășurare la adresa participanti@talentedenazdravani.eu (de preferat în format .jpg). Nu uita să adaugi numele complet, localitatea de domiciliu şi vârsta. Pentru înscrierea în concurs este obligatorie și trimiterea unei imagini-martor, autorul cu creația în mână. Aceasta nu va fi publicată pe site, ci doar prima imagine, conținând doar creația.

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pot înscrie un singur copil din clasă.

Participă la toate probele concursului şi acumulează puncte la fiecare etapă, căci pentru stabilirea câştigătorului final punctele obţinute la fiecare probă se cumulează. Poţi participa la această probă chiar dacă nu ai participat şi primele probe ale concursului.

Participanți:

Alexandra J., Focșani, 4 ani: Scena preferata : "O vulpe mananca pestii. S-a bagat in caruta si a furat toti pestii si a ajuns taranul acasa la nevasta lui si nu a adus vulpea ca a uitat-o, si nu a facut o gecuta de blana. Si am colorat-o singura" Scena care i-a placut mai putin: "Ursuletul a bagat coada in apa sa prinda un peste dar i-a cazut coada si s-a dus submarin ca un pestisor, dar tot nu a prins nici un peste, ca a ratat.Si i-a cazut coada si nu mai putea sa prinda pestisorii, si am desenat-o singurica."

Alexandra J., Focșani, 4 ani: Scena preferata : “O vulpe mananca pestii. S-a bagat in caruta si a furat toti pestii si a ajuns taranul acasa la nevasta lui si nu a adus vulpea ca a uitat-o, si nu a facut o gecuta de blana. Si am colorat-o singura”
Scena care i-a placut mai putin: “Ursuletul a bagat coada in apa sa prinda un peste dar i-a cazut coada si s-a dus submarin ca un pestisor, dar tot nu a prins nici un peste, ca a ratat.Si i-a cazut coada si nu mai putea sa prinda pestisorii, si am desenat-o singurica.”

Karina P., București, 6 ani: scena preferata - sus, ursul rămas fără coadă se duce să o pedepsească pe vulpea ascunsă in scorbură, pentru că așa merită. Scena care nu mi-a plăcut: când ursul stă cu coada în lac, e fericit că va prinde pește, și nu își dă seama că e păcălit.

Karina P., București, 6 ani: scena preferata – sus, ursul rămas fără coadă se duce să o pedepsească pe vulpea ascunsă in scorbură, pentru că așa merită. Scena care nu mi-a plăcut: când ursul stă cu coada în lac, e fericit că va prinde pește, și nu își dă seama că e păcălit.

Școlari:

Gabriel L., Costeiu, clasa a VIa

Gabriel L., Costeiu, clasa a VIa – îmi plac banii și nu îmi place oul

Sara Fabiana Andreia C., 8 ani, Moisei

Sara Fabiana Andreia C., 8 ani, Moisei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.