Genius: joc-enciclopedie pentru copii de la editura Gama

Vacanţa aceasta, atât cât am petrecut-o împreună cu copiii, a fost una dedicată jocurilor. Chiar dacă rummy rămâne modul ideal de a „pierde timpul” în familie, mare priză au avut anul acesta jocurile inteligente, cum le spune Andrei. La târgul de carte am văzut prima dată la editura Gama jocurile-enciclopedie, pentru copii de cel puţin clasa I – căci trebuie neapărat să ştie să citească cursiv – din seria Genius. Poate nu devii chiar geniu după câteva runde, dar în mod sigur ai ce învăţa din ele. I l-am arătat pe cel cu Mitologia greacă, zeii şi eroii, căci tot ne chinuim de ceva vreme să aprofundăm Legendele Olimpului. (Dar nu ii plac şi pace. Preferă să citească orice altceva…) Prima lui reacţie când l-a văzut a fost Uite, mami, un joc la care o să mă baţi măr. Ei bine, nu e chiar aşa, căci din toată încrengătura familiilor olimpiace, îmi mai amintesc şi eu în linii mari poveştile…

genius-gama1

De Crăciun a găsit sub brad celelalte variante, şi preferatul lui imediat (bucuros mai ales că scăpa de Zei) a fost cel despre oameni celebri. Recunosc că şi eu sunt depăşită, şi jocul este un mod foarte bun de a reactualiza informaţii demult căzute sub praful timpului. Maniera de joc este aceeaşi pentru toate cele patru formule disponibile în acest moment. Fiecare jucător îşi alege o culoare (ideal este ca la repetarea jocului să schimbi culoarea, sau să o tragi la sorţi), şi primeşte o carte cu informaţii. Pe lângă aceasta, fişa cu întrebări ce-i revine o primeşte oponentul său din stânga. Jocul include o clepsidră, care măsoară timpul avut la dispoziţie pentru a parcurge fişa (3 minute). Dai cu zarul… în funcţie de numărul de puncte şi poziţia pe tabla de joc, vezi ce fişă trebuie să parcurgi. Ai la dispoziţie o clepsidră pentru a citi, apoi răspunzi la întrebarea corespunzătoare de pe fişă… nu ai răspuns corect, tura următoare rămâi la aceeaşi fişă, pentru aprofundare. Jocul este prevăzut şi cu capcane, te aşteaptă un Bonus sau un Impas (cu pedepse mai amuzante pentru ceilalţi participanţi la joc 🙂 decât pentru tine).

genius-gama3

Pentru că tot am pomenit de Oameni faimoşi din lumea-ntreagă, iată cu cine vă puteţi „întâlni”: Cristofor Columb, Fernando Magellan (geografie), Benjamin Franklin, Charles Darwin, Louis Pasteur, Dimitri Mendeleev, Thomas Edison, Marie Curie, Alexander Graham Bell, Albert Einstein, Pitagora, Arhimede, N. Copernic, Galileo Galilei, Isaac Newton (ştiinţă), W. Shakespeare, Lewis Carroll, Jules Verne, Charles Dickens, Miguel de Cervantes, Mark Twain, E. Hemingway, Marcel Proust, Franz Kafka, Platon, Homer, Dante Alighieri, Voltaire, Goethe, H. de Balzac, V. Hugo, F. Dostoievski, Lev Tolstoi, A. Dumas (literatură), Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Van Gogh, Claude Monet, P. Picasso, Auguste Rodin, Ludwig van Bethoveen, W.A. Mozart, J.S. Bach, R. Wagner (artă), Th. Jefferson, A. Lincoln, A. Hitler, Iulius Caesar, Cleopatra, Alexandru Macedon, Ginghis Han, Carol cel Mare, Ludovic al XIV-lea, Napoleon, Elisabeta I, Ioana d’Arc, George Washington (istorie).

Paginile dedicate includ portretul, numele complet, locul naşterii, perioada în care a trăit, un citat celebru ce-i aparţine, domeniul de activitate, principalele realizări. Pentru Minuni ale naturii, descrierile includ şi imaginile cu zona/monumentul naturii descris, la fel şi cel despre Animale spectaculoase, cu imaginea vieţuitoarei. De menţionat ca poza reprezintă mai puţin de un sfert din pagina 15x13cm.

Jocurile sunt recomandate de la 8-9 ani, pentru 2-6 copii, şi includ 60 de provocări pe temele stabilite. Le puteţi găsi în librăria editurii Gama, dar şi în librăria elefant (Minuni ale naturii, Mitologie, Animale spectaculoase)

În primăvară seria Genius va continua la editura Gama cu Oameni celebri din România, Invenţii incredibile, Monumente faimoase, Plante uimitoare.

genius-gama2

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Gama, Jocuri și jucării and tagged , , , , , , .

2 Comments

  1. Am descoperit si noi jocul cu Inventii incredibile si, cel putin pentru o vreme, suntem foarte ocupate 🙂 . Eu si Mara, Andrei a avut si el rabdare pentru cateva partide, apoi ne-a lasat pe noi sa ne luptam. Dar Marei ii place si ne cam bate 🙂

    • NOi inca ne „luptam” sa ne apucam de mitologie…
      Dar poate le scot frumusel din cutii, si le bag la lectura suplimentara de vacanta :)).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente