Anul acesta nici dacă mi-aș fi propus nu aș fi reușit să duc la capăt o asemenea provocare. Însă ea a venit la mine în altă formă, cu o mai mare bucurie decât mi-aș fi închipuit. Mi-am „crescut” copiii la școală cu ideea că nu valoarea cadoului e cea care contează, ci sentimentele care îl însoțesc. Nu să bifezi o listă sau să scrie pe o cutie mare „de la clasa … pentru doamna de…” e ceea ce contează de sărbători.
Din seria trecută de elevi, Ilinca a fost luminița mea de sărbători. Aproape că așteptam cu nerăbdare să văd ce idee creativă a mai dibuit pe net și a pus în practică. Anul acesta m-a luat însă prin surprindere cu un calendar de Advent. Mă aștepta de Moș Nicolae să mă pună să promit că voi respecta tradiția și voi desface un pliculeț în fiecare zi, până în Ajun.
Și am promis, normal, pentru steluțele de lumină din ochii ei încântați!
Calendarele de Advent sunt curată tortură!
Cum l-am primit pe 6 decembrie, am avut voie să desfac șase plicuri deodată. M-am prins repede ce ghidușii se pot ascunde în celelalte, însă curiozitatea e boală grea! Numai promisiunea făcută m-a ținut în frâu să nu le devorez pe fiecare repede. N-am avut asemenea provocări copil fiind și, deși le-am pregătit copiilor mei astfel de jocuri, nu am fost niciodată în pielea jucătorului. Ajunsesem să mă trezesc dimineața un pic mai devreme, ca să am timp să deschid frumos pliculețul și să îi fac poză înainte să plec la școală.
Ba într-o zi m-am întors de la ușă, chiar dacă eram contra-timp, să văd ce se ascunde în plic!
Și când mă mâncau degetele să mai desfac în plus, auzeam un fel de Giminy șoptind: „Vezi că i-ai promis Ilincăi!”. Așa că am reușit, în cele din urmă, să îmi iau doza zilnică de bucurie. Nu va exista niciodată niciun cadou mai prețios decât timpul pe care îl dăruiești făcând o bucurie. Nu contează despre ce e vorba, ci faptul că ai împletit cu mâinile gânduri de apreciere la fiecare pas. Așa le simt eu și sentimentele nu se pot compara cu nimic.
Am pus în fiecare zi pe instagram – #calendardeadvent2024 câte o imagine. Când au apărut primele litere mă gândeam că se ascunde un mesaj. Ilinca jubila când am întrebat dacă jucăm „spânzurătoarea”: „Abia aștept să vă dați seama!” Mi-am dat, în cele din urmă, în ziua de Ajun, când a apărut ultima, un „C”. Eu și copiii, toți trei, inițialele de pus în brad.
Sunt sigură că, studiind cu atenție fiecare surpriză, puteți găsi idei simple de realizat acasă cu cei mici din lucruri pe care cu siguranță le aveți la îndemână. Mie mi-e greu să aleg care îmi plac cel mai mult!
Cu această ocazie, vă doresc tuturor, cititorii fideli ai blogului,
Crăciun fericit!
și
Sărbători liniștite alături de cei dragi!
- Hora Unirii – ghirlandă (decupaj) - 22 ianuarie 2025
- Românași din linguri de lemn - 21 ianuarie 2025
- Somnoroase păsărele-colaj pentru pici - 11 ianuarie 2025