Tic-tac: Ceasul – concurs

Finalul de an școlar a dat mari bătăi de cap celor mai mici școlari, care au încercat, după puterile lor, să deslușească ritmul amețitor în care ceasul ține morțiș să măsoare timpul. Dacă anotimpurile și-au mai găsit o ordine încă de la grădiniță, ceasul începe să bată. Manualul cu care am lucrat anul acesta a avut Măsurarea timpului, ca lecție, în semestrul întâi, dar acum, la recapitularea finală, am constatat că s-a mai uitat din ce se știa și am luat-o de la capăt.

Ca material didactic a fost ceasul din clasă, căruia a fost nevoie să îi scot bateria și să îl oblig să galopeze prin ore și minute, astfel încât copiii să vadă cum limbile se mișcă simultan, care mai repede, care mai încet, dar mai ales unde se află limba mică atunci când ceasul este „și jumătate“.

Acasă mă aștepta, parcă știa, Ceasul și măsurarea timpului, de la Editura Casa. Volumul, recomandat 4-7 ani, se adresează însă și întreg ciclului primar prin varietatea sarcinilor propuse. Am stat și am deschis ca un elev conștiincios toate ferestruicile, fiecare din ele o provocare de rezolvat. M-am gândit fără să vreau la cei câțiva copii ai mei care s-au cam poticnit la citirea lui și cât de util le-ar fi să stea să se joace, inclusiv pe ceasul inclus pentru astfel de activități.

Provocarea Editurii Casa este următoarea:

Construiește tu un ceas pentru exerciții de citire a orei. Trimite o imagine cu acesta la adresa admin@talentedenazdravani.ro . Adaugă apoi, folosind aceeași adresă de mail, un comentariu la acest articol, în care să folosești numele real al persoanei care va ridica premiul câștigat.  

Concursul se încheie joi, 24 iunie 2021, ora 21:00, iar sâmbătă vor fi anunțați, tot în acest articol, cei trei câștigători ai celor trei premiilor oferite de Editura Casa, constând fiecare într-un volum  Ceasul și măsurarea timpului.

Pentru a participa, adăugați la acest articol, prin formularul de mai jos, un comentariu, folosind numele real. În textul comentariului adăugați un număr de telefon de contact (nu va fi publicat pe site).

Ceasul. Masurarea timpului Editura Casa

Premiile vor fi atribuite de către Editura Casa. Se va ține cont originalitatea și funcționalitatea modelului propus.
Înscrierea în concurs va fi confirmată după înregistrarea comentariului, printr-un mesaj în acest sens la adresa de mail folosită la adăugarea lui, atașându-i-se și imaginea trimisă pe email.

Fiecare participant are dreptul la un singur comentariu. Vă rog ca în rubrica „Nume“ să folosiți numele real complet (premiul va fi expediat doar acestei persoane) şi verificaţi dacă adresa de mail este scrisă corect. Concursul se va desfășura în perioada 16-24 iunie 2021, ora 21:00. Câștigătorii vor fi anunțați în 72h de la încheierea concursului și vor avea la dispoziţie 24h pentru a revendica premiile, printr-un comentariu la acest articol, folosind aceeaşi adresă de mail cu care a fost adăugat comentariul câştigător şi incluzând în mesaj numărul de telefon solicitat mai sus (nu va fi vizibil publicului, dar este obligatoriu, nu va fi salvat în nicio bază de date și nu va fi păstrat după încheierea concursului și validarea câștigătorilor).

La expirarea termenului, pentru premiul nerevendicat va fi desemnat alt câştigător. În cazul în care este epuizată lista de participanți, premiul se anulează. Premiile vor fi expediate de Editura Casa la adresele indicate de câștigători, pe teritoriul României.

Comentariile care vor intra în concurs vor primi un număr de ordine la aprobare.

Nu vor fi acceptate comentariile care nu îndeplinesc condițiile solicitate (nume real complet, imagine trimisă, numărul de telefon, IP unic) și nu vor participa la concurs, dar vor fi vizibile pe pagină. Verificarea IP-ului unic se va face după încheierea concursului, pentru stabilirea listei finale de participanți.

Câștigătorii nu vor fi anunțați personal, vă rog să accesați pagina concursului în ziua de 26 iunie 2021. Dacă vă este de ajutor, puteți seta pe telefon un „reminder“ pentru această dată.

Prin participarea la acest concurs confirmați că aveți vârsta împlinită de 18 ani. În cazul în care participanții sunt minori, înscrierea se realizează de părinți, folosind numele adultului, nu al copilului.

_______________________________________________________________________

Edit, 26.06.2021, 07:30

Am primit de la reprezentații Editurii Casa lista câștigătorilor celor trei premii oferite. Aceștia sunt:

 • Nr. 2 Enache Mihaela
 • Nr. 9 Deacu Gabriela
 • Nr. 10 Ciută Nicoleta

Vă rog ca până mâine să revendicați premiul printr-un comentariu la acest articol, in care să includeți aceeași adresă de mail de participare, numărul de telefon menționat la înscriere și adresa la care va fi expediat premiul.

Cristina H.
Posted in Concursuri-fulger, Editura Casa and tagged , , , , .

22 Comments

 1. Bine v-am regăsit!
  Vă mulțumesc pentru inspirație și pentru toate provocările pe care le lansați!
  Vă doresc o vară liniștită și numai bucurii alături de cei dragi!

  • Bună dimineața! Va mulțumim frumos pentru premiu! Ilinca este foarte fericita ca a început vacanță cu o veste minunată!
   Adresa de livrare: Deacu Gabriela, **, Bacău, jud. Bacău, tel. 074**, **.

  • Mulțumim Editura Casa pentru apreciere! Nu sperăm că,, ceasul viu” al clasei aIIa B sa fie printre câștigători. Felicitări tuturor și să aveți o vara minunata!
   Să aveți o vara minunata!
   Succes!
   Enache Mihaela
   07**
   **sat Țânțăreni com Blejoi Prahova
   **

  • Scuze. Am uitat de nr ul de tel.

   07** – Argatu Violeta (nr si nume reale

   Multumesc!

   Maria Argatu, 6 ani

  • Mulțumesc pentru provocare! Am o clasa de copii minunați, sportivi și foarte ascultători! Ceasul nostru a fost,,viu”. O vara minunata va dorim!

   Acestea sunt pozele noastre , ale clasei a II a B, Scoala Gimnaziala Toma Caragiu Ploiesti. Înv. Enache Mihaela
   Mulțumim pentru provocare!
   Email**
   Tel 07**

  • Bună seara!
   Am revenit, deoarece am omis sa trec numărul de telefon al mamei 😀 : 07**

   Mulțumesc!
   DAVID & Iustin

 2. BINE V-AM REGĂSIT!!!
  ….Si la noi lecția de zi este despre măsurarea timpului.
  De asemenea, asta a presupus și realizarea unui ceas de carton, fiind gata cu putin timp inainte de citirea articolului.
  Mi-am amintit de temele săptămânale,din trecut unde chiar și eu am învățat lucruri noi.
  Cum ceasul era gata deja,am raspuns provocării.

  Mulțumim!!

  07**


  CASIAN IVAȘCU
  9ani

  • Bucuroasă de „revedere”!!
   Mi-aș fi dorit mult să reiau temele săptămânale… însă după școala online, se pare că toată lumea „fuge” de termene, activități, teme postate 😀
   Și când te gândești că noi am făcut aici acum 10 ani exact asta și nu am ieșit deloc pe minus!

   Salutări lui Silviu! Inutil să spun că nu-mi venea să cred că și Casian are 9 ani… a debutat și el de mic aici!

 3. Salutam initiativa acestui concurs si exprim si aici dorinta celei mici de a putea face timpul sa treaca mai incet pe perioada verii si a vacantei.
  Succes tuturor si vacanta placuta!
  Marius MIRCEA
  07**

 4. Bună seara!

  Mi-a făcut placere sa particip la acest concurs! 🙂

  David-Stefan

  P.S. Am scris eu, Iustin, în calitate de frate, căci David nu știe încă sa scrie.

 5. Vă mulțumim pentru materialele inspirate și pentru concurs! Vă dorim să aveți o vacanță de poveste!

  07**

  Anisia, 8 ani

  • Va mulțumim pentru inițiativa! O vacanta minunata!

   Nume:Rîjnoveanu Daniela
   Tel. 07**

 6. Bună ziua. Ceasul pe care vi l-am trimis este realizat de fiica mea Ilinca Deacu, 10 ani, din Bacău. Fiind o mare iubitoare de animale nu putea face altfel decât un ceas în forma de animaluț, și mai exact un iepuraș foarte drăguț! Sper sa ca placă!
  O vară minunată sa aveți!
  Tel 07** (Gabriela Deacu)

 7. Fiica mea Ioana, în vârstă de 8 ani a realizat un ceas pisică. Voi ridica premiul eu, Ciută Nicoleta.

  • Comentariul de participare este incomplet, reveniți până la ora încheierii concursului cu detaliile necesare pentru a valida participarea.

 8. Am trimis mesaj mai devreme pentru înscrierea la concurs a desenului fiicei mele Ciuta Ioana (ceas pisică) dar am omis sa va trimit nr meu de telefon. Acesta este: 07**.
  Multumesc

 9. Bună ziua. Fiica mea Ioana a castigat concursul. Ce bucurie!
  Mulțumim frumos!
  Adresa de e-mail este : **
  Nr de telefon 074**
  Adresa de livrare
  Ciută Nicoleta
  Localitatea Bacău strada **județul Bacău
  Un mare multumesc si o zi cu zâmbete.

 10. Bună ziua. Vă trimit datele pentru livrarea premiului.Va multumesc.
  Ciută Nicoleta
  Localitatea Bacău strada ** județul Bacău
  Telefon 07**
  Adresa mea de mail este **

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente