În război cu pisicile – concurs

Mi se pare extraordinar în ultimul timp cum, dacă le dai copiilor o carte groasă de cinci degete, se blochează, jelesc, și orice încercare de a-i încuraja să se apuce de ea e… sortită pieirii. Dar dacă le dai de citit o serie cu 10 volume, care puse unul peste altul au cel puțin 30 cm înălțime, nu au nicio problemă. Pentru că le iau pe rând.

Nu am pisici, am veverițe. Dar Pisicile războinice de la editura ALL au aterizat la noi, în picioare, ca orice pisici, de ceva ani. Andrei le-a însoțit în lupte… apoi a început Iris să își petreacă timpul cu ele.

Până acum am citit primele șase volume: „În inima pădurii” (unde pisoiul de casă este primit în clan), „Foc și gheață” (pisicile din clanul Tunetului se înfruntă cu niște probleme), „Pădurea secretelor” (se descoperă trădătorul), „Furtuna” (o rudă a secundului vine în clan), „O cale primejdioasă” (unul dintre conducători își pierde a noua viață), „Vremuri întunecate” (apare un nou dușman).

Cele patru clanuri respectă un cod al onoarei, doar că pe unele pisici nu le interesează acest cod. O pisică apucă calea de pisică războinică de când este pui. La câteva luni (6-7 luni) este luat în ucenicie cu titlu de Labă de gheață (doar un exemplu), războinic sub numele de Blană/Inimă/ Gheară de gheață, poate secund (același ca la războinic), și cu puține șanse Stea de gheață, ca lider. Pisoi de casă li se zice doar pisicilor care locuiesc lângă „două picioare” (oameni) și mănâncă „răhăței de șoareci” (mâncare specială pentru pisici).

Roșcovanul este un pisoi care a reușit să primească toate titlurile prezentate mai sus.

Ce nu mi-a plăcut:

 1. Unele din personajele mele preferate au murit.
 2. Cărțile se traduc prea încet.

Ce mi-a plăcut cel mai mult: 

 1. În carte apar animale.
 2. Au acțiune de lungă durată.
 3. Vezi (unii) oameni așa cum ar trebui.

Tocmai a apărut cel de-al optulea volum, pe care editura ALL l-a lansat în cadrul festivalului de carte Bookerini. Copiii au fost provocați de ilustratorul Octav Ungureanu să deseneze pisicuțe. Războinice, teoretic, dar numai bune de smotocit în realitate. La final, în urma unui concurs organizat pe loc, cinci copii talentați au primit ca premiu ultimul volum. A fost prima dată când am acceptat să fac parte din juriu… știți că, încă de când am concursurile pe blog, am delegat cu mare plăcere această responsabilitate. Nu pentru că nu aș putea s-o fac, ci pentru că sunt puțin cam exigentă pentru gustul publicului. De data aceasta, ca să nu exagerez, am luat-o cu mine și pe Iris. Am fost amândouă „cu ochii pe pisici” la eveniment. Mai amuzant a fost după, când, la școală, mi-am luat într-o zi tricoul… și m-am trezit cu o fetiță care m-a întrebat dacă nu cumva am și cărțile… că nu găsește primul volum!

Toată această largă introducere nu are ca scop decât să vă provoace la concurs. Puteți câștiga unul din cele 10 premii: volum la alegere din seria „Pisicile războinice” și câteva accesorii dacă răspundeți la următoarea provocare:

Imaginați-vă că aveți o pisică (dacă nu aveți deja una). Un miracol se produce peste noapte, pisica dumneavoastră începe să vorbească. Vine de dimineață, se urcă pe plapumă și cu o atitudine „războinică” (ca să fim în ton cu subiectul) vă trezește cu o lăbuță peste față… ce vă spune când deschideți ochii?

Adăugați la acest articol, prin formularul de mai jos, un comentariu, cu numele real. Alături de răspunsul la provocarea de mai sus, adăugaţi un număr de telefon de contact (nu va fi publicat, dar este obligatoriu). 

Fiți creativi! 

Cele zece premii vor fi atribuite în cadrul editurii ALL. Se vor ține cont de calitatea și originalitatea exprimării în limba română. Tocmai pentru a evita răspunsurile la indigo, am decis ca acestea să devină vizibile publicului în momentul încheierii concursului. Înscrierea va fi confirmată după înregistrarea comentariului, printr-un mesaj în acest sens la adresa de mail folosită la adăugarea lui.

Fiecare participant are dreptul la un singur comentariu. Vă rog ca în rubrica „Nume” să folosiţi numele real complet (acesta va fi și numele de pe pachetul expediat) şi verificaţi dacă adresa de mail este scrisă corect. Concursul se va desfăşura între 8-18 noiembrie 2017, ora 21:00. Câștigătorii vor fi anunțați în maxim 72h de la încheierea concursului, și vor avea la dispoziţie tot 72h pentru a revendica premiul, printr-un comentariu la acest articol, folosind aceeaşi adresă de mail cu care a fost adăugat comentariul câştigător şi incluzând în mesaj numărul de telefon solicitat mai sus. La expirarea termenului, pentru premiile nerevendicate, vor fi desemnați alți câştigători. În cazul în care este epuizată lista de participanți, premiile se anulează. Premiile vor fi livrate numai la adrese de pe teritoriul României.

Comentariile care vor intra în concurs vor primi un număr de ordine la aprobare.  Nu vor fi acceptate comentariile care nu îndeplinesc condiţiile solicitate (nume real complet, răspunsul la întrebare, numărul de telefon, IP unic), şi nu vor participa la concurs, dar vor fi vizibile pe pagină la încheierea concursului. Verificarea IP-ului unic se va face după încheierea concursului, pentru stabilirea listei finale de participanți.

Câştigătorii nu vor fi anuntați personal, vă rog să accesați pagina concursului în zilele de 21-23 noiembrie 2017. Dacă vă este de ajutor, puteți seta un „reminder google” pentru această dată.

 


Edit, 20 noiembrie, ora 20:00. Câștigătorii aleși de echipa editurii ALL sunt:

 • 1. Grigorescu Emanuela
 • 4. Popa Roxana
 • 6. Gheorghe Maria Corina
 • 7. Ovidiu-Sergiu Dorobanțu
 • 9. Gabriel Lung
 • 16. Rodica Voicila
 • 25. Manolache Giulia Fabiana
 • 27. Pavel Karina
 • 34. Enescu Catalina
 • 36. Cheoseaua Aurelia

Câștigătorii sunt rugați să adauge la acest articol un comentariu care să cuprindă: numele, adresa poștală la care va fi expediat premiul, numărul de telefon cu care s-au înscris în concurs. Adăugați și numărul volumului pe care îl doriți din serie. Data limită pentru trimiterea mesajului: 23 noiembrie, ora 20:10.

Premiile nerevendicate la termenul stabilit vor fi atribuite altor participanți.

Felicitări tuturor!


Edit, 27 noiembrie, ora 15:00. Avem două premii nerevendicate, termenul a expirat, așadar au fost atribuite următorilor clasați. Aceștia sunt:

 • 13.  Panait Anamaria
 • 21.  Elena Dorina Munteanu

Câștigătorii sunt rugați să adauge la acest articol un comentariu care să cuprindă: numele, adresa poștală la care va fi expediat premiul, numărul de telefon cu care s-au înscris în concurs. Adăugați și numărul volumului pe care îl doriți din serie. Data limită pentru trimiterea mesajului: 30 noiembrie, ora 15:00.

Premiile nerevendicate la termenul stabilit vor fi atribuite altor participanți.

Felicitări tuturor!

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Concursuri-fulger, Editura All and tagged , , , .

117 Comments

 1. -Bună dimineața! As vrea și eu un telefon performant ca al tău! De mine nu va mai pasa de ceea ce fac!Toată ziua stați numai pe telefoane și ați uitat sa comunicați intre voi!Poate dacă am și eu telefon vorbiți și cu mine pe rețelele de socializare!Vreau și eu afecțiune și atenție!

 2. Voicu Daniela
  Miau! Am venit sa imi iau portia de tandrete si smotoceala. Pe labutele mele moi, sunteti cam somnorosi astazi!
  07*

 3. Intr-o dimineata ,pisica mea Ghemotoc s-a suit pe plapuma si cu o labuta peste fata m-a trezit.
  Dupa aceea mi-a zis:
  -Vino cu mine!
  Eu m-am speriat cand am auzit-o vorbind cu mine dar,m-am dus dupa ea .Ma dus in curte langa un copac. A zgariat de trei ori copacul cu labutele ei si langa copac a aparut un tunel cu multe scari , care duceau subteran la un sat cu mii si sute de pisici de toate rasele si culorile.
  -In primul rand de ce m-ai adus aici si cum se face ca inteleg ce spui?
  -Bine sa o lom cu inceputul , eu in fiecare noapte incepand cu ora 20:00 pana dimineata la ora 10:00 ,pot vorbi , iar tu ma poti intelege si te-am adus aici fiindca am vazut cum ti-ai facut prietenele sa se impace si am zis ca numai tu poti rezolva problema de aici .
  -Eu? Dar cum pot eu sa rezolv problema de aici si ce problema poate fi intr-un sat asa de frumos si linistit?
  -Tocmai asta este problema este foarte multa liniste de cand s-a furat o medalie din satul vecin.
  -De ce?
  -Fiindca ei ne-au acuzat pe noi de furt , iar toti de aici n-au indraznit sa mai iasa din casa fiindca s-au acuzat unul pe altul de furt si ca din cauza unuia din ei suntem in razboi, iar ei sunt suparati unul pe altul si nu vor sa se intalneasca fata-n fata.Numai tu ii poti impaca.
  -Dar eu nu-i pot impaca pe toti din acest sat.
  -Da dar astazi se va declara razboila ora 10:30 .
  -Atunci haide ,trebuie sa mergem sa ii impacam.Nu mai avem decat o ora.
  -Intr-o ora totul se va rezolva.
  Intr-o ora toate pisicile erau mai unite ca niciodata.
  -Uite ,vin! zise una dintre pisici.
  -Toata lumea e pregatita?
  -Daaa!
  -Incarcati tunurile si pregatiti sabiile!
  -Si…. atacati!
  -A fost o lupta ca-n povesti si partea buna este ca am castibat lupta fiindca am fost uniti, iar ei au gasit medalia dupa razboi.
  -Iti multumesc ca ne-ai reunit! imi zise toate pisicile in cor.
  Cu placere !
  -Sa ne mai vizitezi!
  -Va promit! Pe data viitoare.

 4. SICOE ALEXANDRA PAULA

  ,, -Hei, somnoroaso, trezește-te! Așa?! Te faci că nu mă vezi, doar eu să te aud când mă strigi să vin acasă!… Hai odată!
  -Vreau să mai dorm, mami!
  -Ce mami? Auzi la ea! Sunt eu, pisoiul tău, Sami și te-aș ruga să deschizi ochii mai repede, leneșo!
  Cu greutate, deschid pleoapele grele de somn și, ce îmi văd ochii? Pe pieptul meu, cu blana neagră ca pana corbului și coada zburlite, gata-gata să mă ieie la bătaie, pisoiul meu Sami mă privește pătrunzător cu ochii lui mari și galbeni. Își mișcă agitat coada stufoasă și pare foarte nerăbdător să mă trezesc.
  -Hei, dragule! Tu vorbești? Cum așa?
  -Fără drăgălășenii de data asta! Am nevoie de ajutorul tău, Ada! Pisoiașii mei au dispărut.
  -Pisoiașii? Ce pisoiași? Tu ești tătic?! Incredibil!
  -Desigur. Ce, mă crezi un motan pămpălău? Am o familie, mai bine spus aveam, zice Sami lăsăndu-și capul în jos cu tristețe. Însă, dimineață, nu am mai găsit pisoii. De aceea, am nevoie de ajutorul tău.
  -Vai de mine! Unde au dispărut?
  -Nu știu. Ca în fiecare dimineață, am plecat să îi văd, însă Missi, regina mea, m-a întâmpinat cu un miorlăit sfâșietor, spunându-mi că aseară, după ce am plecat eu,pisoii au rămas să se mai joace puțin și, deodată, au dispărut. Oricât i-am căutat nu am reușit să dăm de urma lor. Nici ceilalți pisici, motanul Keo, impozanta Mișa, năzdrăvana Mimi, nu i-au văzut. I-au căutat și ei, dar degeaba…
  -Bineînțeles că te ajut! Vin imediat, i-am spus lui Sami și îmbrăcându-mă la repezeală, am ieșit pe stradă.
  În fața porții, înțeleapta Niki, cea mai bătrână pisică a familiei, își lingea tacticoasă o lăbuță. Fiind convinsă că mă înțelege și ea, am întrebat-o:
  -Niki, nu știi nimic de pisoiașii lui Sami?
  -Ba știu, dar ca de obicei, nu m-a luat în seamă când eu am vrut să îi spun ce am văzut.
  -Spune-mi mie!
  -Pisoiașii au fost luați de pe stradă de un bărbat din apropiere, care i-a închis într-o cutie în garajul său. Vino să vezi!
  Am urmat-o pe Niki și, ce să vezi? După ce am sărit peste gard și am desprins o scândură din garajul vecinului, trei panteruțe negre cu ochi de chihlimbar au ieșit speriate. În același moment veneau Sami și Missi.
  -Uraaa! I-ai găsit! Ce fericit sunt! Mulțumesc, Ada!
  -Pentru a nu se mai întâmpla așa ceva, te rog șă îți aduci regina și pisoiașii să locuiască împreună cu noi, pentru a fi o familie.
  Bucuros, Sami mi-a sărit în brațe și s-a cuibărit la pieptul meu.
  Miauuu!”
  telefon: 07* sau 07*(mama)

 5. Cu siguranta mi-ar vorbi in engleza si mi-ar zice: wake up and do a cat’s pose yoga! ( trezeste-te si fa o postura de yoga -postura pisicii)

 6. Buna ziua! Multumesc mult de tot pentru premiu! Nu avem inca nici una din aceste carti, dar sunt pe lista Mosului!

  Rodica Voicila
  *

 7. Buna ziua. Pavel Karina sunt şi cu bucurie am constatat ca ma numar printre castigatorii Concursului „In război cu pisicile”. Premiul imi poate fi expediat la urmatoarea adresa: municipiul Deva, *. Vă mulţumesc.
  Telefon – 07*

 8. Vă mulțumesc frumos! Este prima oară când câștig un concurs organizat pe un blog. Elevii mei vor fi fericiți că avem o carte cu pisici de citit.

  Dorobanțu Ovidiu-Sergiu, s*, Nr telefon 076*
  Doresc primul volum din serie.

 9. Puteți să ne anunțați, vă rog, când se vor expedia coletele ca să urmărim cutia poștală? Sau vine cu curierul? Vă mulțumesc!

  • Vă anunț în momentul în care vor fi expediate. Momentan avem două premii nerevendicate, tocmai am anunțat numerele 13 și 21 ca noi câștigători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente