Felicitări cu brăduț – string art

Dacă tot am intrat în febra cusutului, nu se putea să nu continui cu câteva felicitări cu brăduți, mai ales că accesoriile necesare sunt foarte puține și știu că vor face mare plăcere destinatarilor, acum, când Crăciunul bate la ușă. Prima etapă a fost cea a căutării modelelor, și am găsit aici  o mulțime de idei aplicabile de Crăciun, doar să ai răbdare să le pui în practică, și, de ce nu, și ceva materiale în dotare.

Am imprimat modelele alese pe hârtie normală, și le-am transferat apoi pe carton, mai simplu sau nu, după cum se încadra și după cum aveam la îndemână. Am cusut cu ață de bumbac, papiotă, deși, dacă nu era merceria atât de departe, mă bătea un gând să mă duc după mătase! Sfaturi legate de tehnica string art, mai ales pentru începători, sunt disponibile în lucrarea apărută la editura Casa.

Pentru a evita să se vadă spatele modelului, unde cusătura nu este aproape deloc estetică, cartonul pe care am cusut a fost tăiat cu trimmerul ondulat, apoi am adăugat bandă dublu-adezivă subțire și l-am lipit pe un suport. Brăduții mici au intrat pe suport îngust, dar pentru cel mare am confecționat unul dintr-o coală mare A3, de carton. Au urmat toate dimensiunile de pietricele pe care le-am avut la îndemână, dar și câteva accesorii pe care le-am cumpărat în toamnă și cărora încă nu le găsisem un rost (Daco AD213, formele pătrate „glazurate”), ușor în relief.

Decorul final a fost completat cu benzile decorative autocolante, cu specific de Crăciun, cu care n-am ratat să-mi completez colecția în această iarnă, de la Lidl.  Rezultatul îl puteți vedea mai jos.

felicitare brad string art

Dacă vă plac, confecționați și voi, pentru Crăciun, felicitări pentru cei dragi.

Spor la lucru!

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături, Proiecte de Crăciun and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente