Felicitare cu înger – string art

felicitare inger string art
De când am primit acum ceva vreme numărul String Art din colecția Idei creative a editurii Casa, tehnica a devenit treptat una din preferatele mele. Am încercat-o și cu copiii, însă modelele mai complicate presupun un efort mare de concentrare, vedere în spațiu, foarte mult abstract. Cu modelul la îndemână, având liniile trasate, munca devine ceva mai ușoară, însă este migăloasă, ceea ce nu le este pe plac.

Însă pentru mine este relaxantă. Mi-aș fi dorit să am timpul necesar să-mi compun modelele, însă reinventarea roții nu este unul din atributele mele. Am preferat așadar, de dragul artei, să rămân deocamdată executant, și am folosit un model la îndemână.

Ce am învățat între timp… cartonul este deosebit de important. Cu cât e mai gros, cu atât minunea rezultată stă mai bine. În magazinele de craft, la hârtii speciale, veți găsi cu siguranță ceea ce căutați. În librării nu am găsit, și nici engross nu am depistat încă o sursă de carton pentru această tehnică.

Modelele găsite pe net le redimensionez și le folosesc așa cum am eu nevoie de ele – pentru felicitările mici mai ales. Chiar dacă sunt poze care mărite se deteriorează calitativ, oricum folosesc coala printată doar pentru a transfera apoi modelul pe carton, prin perforare. Pe cartonul de lucru nu este nici măcar o linie trasată. Pentru cusut folosesc ace de mărgele, foarte subțiri și finuțe, pentru că nu lărgesc găurile. La fel, și pe acestea le realizez cu un ac subțire. Am cusut și cu mătase, un fir delicat, care, la o cantitate mare a cusăturilor, oferă un rezultat mult mai plăcut. Însă nu am mătase în toate culorile, și prefer să cos cu ață de papiotă. Nu lucește, dar este ok ca rezultat. Nu recomand ața mai groasă, căci se încarcă excesiv tabloul.

Vreau să încerc – curând, sper – string art pe lemn, cu ținte. Însă plimbările prin piața Obor nu mi-au adus încă în cale ținte suficient de fine pentru ceea ce vreau eu să fac, și oricum vânzătorii se uită foarte ciudat la mine, când, la șuruburi și piulițe, eu caut ținte de dimensiuni microscopice 🙂 .

Pentru copiii de ciclul primar, care nu sunt la prima tentativă de cusut, tehnica aceasta este un minunat exercițiu de răbdare. Încercați!

 

 

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături, Felicitări, Proiecte de Crăciun and tagged , , , , .

2 Comments

    • Finuță era dacă nu pierdeam originalul :D. O scanasem preventiv, și nu mai găsesc îngerul…
      Ca să nu mai spun că e pe carton negru, și n-am nici cea mai mică idee de ce la scanat a ieșit așa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente