Concurs Erin Hunter – seria „Supraviețuitorii”

Dacă n-ați intrat încă în amorțeală, căci frigul de toamnă începe să pătrundă în oase, vă propun un concurs, care va avea însă scopul de a încălzi mințile… cu un exercițiu pe care copiii îl au la degetul mic.

Editura Galaxia Copiilor (Grupul editorial ALL) completează în această toamnă seriile romanelor pentru copii, semnate Erin Hunter, cu volume noi, așteptate de iubitorii personajelor animale, în rândul cărora s-au așezat și ai mei încă de la primul volum. Regatele descrise sunt pe gustul tuturor, dacă vă plac pisicile, câinii, sau urșii sălbatici.

Seria „Supraviețuitorii” este dedicată lumii canine, din care oamenii au dispărut complet, și este și subiectul concursului nostru. Așadar, sunt pregătite cinci premii, fiecare conținând două volume, la alegere din această serie, și un tricou personalizat „Pisicile războinice”.

Cum puteți completa colecția, sau începe una, după caz:

caini-3

Imaginați-vă că sunteți în fața unui raft cu cărți, și priviți cele trei volume de mai sus. În câteva rânduri, spuneți ce vă inspiră să le recomandați copilului. Obligatoriu căutați răspunsuri la următoarele întrebări, gândindu-vă la eroii prezentați mai sus:

Cine? Ce? Unde? Când? Cum? De ce? 

 

Puteți folosi, bine-nțeles, orice resursă disponibilă online, pentru a alcătui răspunsul, și chiar le puteți răsfoi. Copiii fac frecvent la școală acest exercițiu, și n-ar trebui să fie prea dificil.

 

Adăugați la acest articol, prin formularul de mai jos, un comentariu, cu numele real. Alături de răspunsul la provocarea de mai sus adăugaţi un număr de telefon de contact (nu va fi publicat, dar este obligatoriu). 

Fiți creativi! 

Concursul este destinat adulților, și nu copiilor, însă le puteți cere ajutorul dacă considerați necesar.

Cele cinci premii vor fi atribuite în cadrul editurii Galaxia Copiilor, și vor ține cont de calitatea și originalitatea exprimării. Tocmai pentru a evita răspunsurile la indigo, am decis ca acestea să devină vizibile publicului în momentul încheierii concursului. Înscrierea va fi confirmată după înregistrarea comentariului, printr-un mesaj în acest sens la adresa de mail folosită la adăugarea acestuia, și afișarea numărului/numelui de concurs.

Fiecare participant are dreptul la un singur comentariu. Vă rog ca în rubrica „Nume” să folosiţi numele real complet, şi verificaţi dacă adresa de mail este scrisă corect. Concursul se va desfăşura între 19-26 octombrie 2016, ora 21:00. Câștigătorii vor fi anunțați în maxim 48h de la încheierea concursului, și vor avea la dispoziţie 72h pentru a revendica premiul, printr-un comentariu la acest articol, folosind aceeaşi adresă de mail cu care a fost adăugat comentariul câştigător şi incluzând în mesaj numărul de telefon solicitat mai sus. La expirarea termenului, pentru premiile nerevendicate, vor fi desemnați alți câştigători. Premiile vor fi livrate numai la adrese de pe teritoriul României.

Comentariile care vor intra în concurs vor primi un număr de ordine la aprobare.  Nu vor fi acceptate comentariile care nu îndeplinesc condiţiile solicitate (nume real complet, răspunsul la întrebare, numărul de telefon, IP unic), şi nu vor participa la concurs, dar vor fi vizibile pe pagină la încheierea concursului.

Câştigătorii nu vor fi anuntați personal, vă rog să accesați pagina concursului în zilele de 29-31 octombrie 2016.


Câștigătorii deciși de reprezentanții Editurii Galaxia Copiilor (parte a Grupului editorial ALL) sunt:

6. Scaunaşu Claudia Adriana

9. Nicolae Adrian

18. Raduta Ana-Maria Cristina

19. Cristina Ologeanu

27. Rosca Ana
 
Vă rog să adăugați un comentariu, folosind aceeași adresă de mail și număr de telefon folosit la înscriere, precum și cele două volume pe care le doriți din serie, (1/2, 2/3, 1/3), alături de adresa la care vor fi expediate premiile.
 
Felicitări!

campanie-pisici-inmedio-online

Târgul de carte „Gaudeamus” (16-20 noiembrie 2016) va aduce surprize
și pentru fanii seriilor semnate de Erin Hunter.

 

Cristina H.
Posted in Concursuri-fulger and tagged , , , .

63 Comments

  1. Participanți la concurs:

    1. Oana Pauna
    2. Gyorgy Ludovica
    3. Lung Maria Andreea
    4. Ionela Bortofleac
    5. Nicolae Claudia
    6. Scaunasu Claudia Adriana
    7. Catalina Irina Dobre
    8. Moraru Maria Laura
    9. Nicolae Adrian
    10. Mocanu Elena Carmen
    11. NEAGU CRISTINA DANIELA
    12. Duciuc Lidia
    13. MORARU MIHAELA CORINA
    14. Toderita Monica Adriana
    15. Mititean Ionela
    16. Veronica Maican
    17. Mihai Miruna Mihaela
    18. Raduta Ana Maria Cristina
    19. Cristina Ologeanu
    20. Bighei Mirela
    21. Bianca Stoicescu
    22. Dana Frumuselu
    23. MARGARIT INA- ARSENIA
    24. Nuțu Elena-Teodora
    25. Grecu Ramona
    26. Rahela Adina Petrescu
    27. Rosca Ana
    28. Oprisanu Valerica
    29. Dumitrina Usturoi
    30. Ionita Stefania
    31. Cucinschi Florina
    32. Irina Nitu
    33. Boitas Cosmina-Alexandra
    34. Karina Pietraru
    |
    |
    |
    |
    |
    Ana-Maria Ilie – nu este numărul de telefon
    Rosca Lavinia – nu este numarul de telefon
    Codescu Tabita- nu este numărul de telefon
    – nu este numarul de telefon
    • Bianca Domnica Stoicescu – 07**
      Cine? Citind aceste cărți, vei reuși să cunoști personaje care ar putea să-ți dea lecții de generozitate sau, dimpotrivă, ce pățesc cei care nu sunt buni prieteni, nu sunt sinceri, sunt egoiști…
      Ce? Este foarte important să citești cărți noi pentru că au un stil modern, care te vor ajuta să-ți îmbogățești modul de a privi lucrurile, dar și limbajul.
      Unde? Aceste cărți sunt foarte potrivite pentru că poți cunoaște lumi posibile, în care nu ai putea ajunge altfel decât prin imaginație.
      Când? Acum este timpul să citești aceste cărți: faptul că lecturezi ultimele apariții este un lucru cu care te poți mândri, personal și poți să recomanzi cărțile celor care nu știu ce să citească.
      Cum? Chiar dacă tu crezi că nu ai timp, cu siguranță că îți vei găsi, după ce vei vedea cât de captivante sunt. Poți să-ți faci un program, să citești un anumit număr de pagini, dar poate că aceste cărți te vor ajuta să renunți la numărul mare de ore pe care-l petreci pe internet și singur spui apoi că n-a fost nimic deosebit.
      De ce? E bine să cunoști amănunte din lumea animalelor sau o posibilă lume a animalelor pentru a ști cum să le protejezi acum și ce se poate întâmpla în lipsa oamenilor.
      Nimic nu poate fi mai interesant decât să îți imaginezi sau să intuiești ori să vezi cum gândesc oamenii despre animale, care dintotdeauna au fost buni profesori pentru cum să ne comportăm și cum nu.

  2. Copilului meu i-as zice ca ii recomand cartea Dusmanii ascunsi pentru ca vreau sa citeasca desre bine si despre rau. Asa e si in viata reala, dusmanii sunt ascunsi, gata oricand sa ne faca rau cu zambetul pe buze. Vreau sa stie cum sa se fereasca de oamenii rai si sa aiba parte de o lectura fascinanta intrand intr-o lume in care oamenii nu exista si stapani sunt cainii de toate felurile.
    Telefon: *

  3. Copiilor mei le-as spune cam asa:
    Vrei sa cunosti o ceata de caini, care, impreuna, atat in frigul arctic cat si in toropeala desertului, reusesc, de-a lungul unui an, sa invinga toate dificultatile calatoriei lor? Cum reusesc? Impreuna, pentru ca prietenia te face puternic! De ce toate astea? Pentru a duce medicamente copiiilor internati intr-un spital !

  4. Mihai B are 8 ani, merge la scoala in clasa I, incepe sa se descurce din ce in ce mai bine la citit, lectiile si le pregateste mereu singur,eu seara decat il verific.
    Cumparandu-i aceste volume l-as incuraja sa citeasca si altceva,considerand ca textele sunt pe intelesul lui.
    Asemenea lui Norocel si Mihai are o surioara pe care o iubeste, uneori mai este si gelos pe ea.

  5. In primul rand le-as recomanda nepoatei mele care este in clasa a IX si indrageste foarte mult lectura. Fetele mele sunt mai mici si nu citesc decat la nivelul clasei I-a.
    Cred ca in primul rand curiozitatea se naste fata de care este secretul rezistentei rasei canine in urma dezastrului. Ce pot face animalele singure, cum se grupeaza si cu ce se hranesc.As alege oricare din cartile de pe raft pentru a confirma faptul ca si animalele ca si oamenii se ajuta reciproc si singura cale de-a supavetui este sa fii foarte unit. Nu degeaba proverbul”Unde-s multi puterea creste ” este cat se poate de adevarat.Ma gandesc sa-i ofer acest cadou de ziua ei care se apropie, consider ca va fi o lectura interesanta si plina de aventura.
    tel.*

  6. Gasesc cartile… le rasfoiesc … imi plac. Cred ca si fiului meu i-ar placea, imaginandu-si ca e Norocel, intampinand pericole, devenind erou. Aceste carti ii vor alimenta setea de aventura, intr-un mod placut si sanatos, alaturi de personaje indragite.

  7. Daca m-as afla in fata unui raft si as vedea acest titlu la carti” Supravietuitorii” imediat as pune mana pe volume si le-as rasfoi. Ma atrage si mai mult aceste volume, datorita faptului ca este vorba despre animalele. De ce as recomanda eu aceste volume fetitei mele? Pai in primul rand, sunt convinsa ca fetita mea va fi fascinata sa vada lumea prin ochii unor caini ( fiind si animalele ei preferate). Sunt convinsa ca ar fi curioasa sa stie cum gandesc cainii, cum ne percep pe noi, ca oameni si ce parere au despre noi. Eu cred ca afland aceste lucruri, ii va iubi si mai mult.
    Il al doilea rand, titlul cartii are ca si denumire „Supravietuitorii”. Si noi traim intr-o jungla urbana, si zi de zi incercam sa supravietuim. Ar fi interesant pentru fetita mea, sa afle cum acesti caini supravietuiesc unor situatii in care noi, poate, am fi clacat..sau nu am fi putut face fata situatiei. E foarte intetesant, cum toti acesti caini reusesc sa iasa din toate necazurile si mai mult decat atat momentele vesele nu lipsesc din actiunea cartii. Fetita mea ar avea multe de invatat din aceste carti si sunt convinsa ca ar fi fascinata de fiecare pagina. Atunci cand animalele devin actorii principali intr-o carte, reusesc cumva sa capteze mai bine atentia copiilor asupra lecturii. Citesc pagina dupa pagina si sunt parca mai nerabdatori sa vada finalul. Acesta ar fi inca un motiv pentru care as recomanda aceste carti fetitei mele.
    As mai recomanda aceste carti fetitei mele, deoarece as vrea sa invete din comportamentul si sentimentele acestor animale. Ei sunt sinceri si se ajuta unii pe ceilalti. Isi dau seama ca impreuna pot trece peste necazuri si greutati. Pot zice ca au un comportament de invingatori.. Si imi doresc ca si fetita mea sa faca fata tuturor situatiilor si sa fie o invingatoare.
    07**

  8. Imaginati-va ca sunteti singurii supravietuitori din univers. Care ar fi atitudinea voastra? Doresc sa recomand aceaste carti tuturor celor care vor sa se transpuna intr-un univers devastat de o calamitate. Aceste carti nu descriu imagini apocaliptice ci ne invata totul despre supravietuire, despre prietenie, reusind sa teasa aventuri care va vor tine cu sufletul la gura.
    Dar daca cartea nu are in centrul actiunii oameni ci catei?
    Acum este momentul sa ne punem in locul lor si sa vedem lumea cu ochii lor. Cei mai buni prieteni ai omului se trezesc dintr-o data singuri, intrucat rasa umana a disparut. Actiunea aduce impreuna catei diferiti, caracterizati cu multa maiestrie de autoare. Toti sunt diferiti iar vietile lor pana in acel moment au fost cu totul altele. Soarta insa ii aduce impreuna, facandu-i sa devina o adevarata familie, legand prietenii si facandu-i sa-si schimbe cu totul existenta. Impreuna vor trece prin aventuri uimitoare, periculoase dar extraordinare, invatandu-ne ca impreuna putem trece prin orice. Cartile ne demonstreaza ca imprejurarile se pot schimba de la un moment al altul,schimbandu-ne perceptiile si facandu-ne mai puternici. Ne invata ca nu oricine iti este prieten iar pericolul poate aparea de oriunde.
    Cartile ne invata ca nu trebuie sa fim la fel pentru a fi prieteni si ca putem supravietui numai alaturi de prietenii adevarati.
    Telefon: 07**

  9. I-as recomanda cărțile Biancai deoarece, din câte îmi dau seama, eroii cărților sunt caini. Ea iubește animale, mai ales câinii așa ca aceste cărți sigur vor fi pe placul ei.
    Tel. 07**

  10. La cele sase intrebari vom raspunde dupa ce citim cartile.Ar trebui sa citim aceste carti pentru ca ne plac cartiile cu animale,cainii sunt animalele preferate ale fiicei mele.Avem si noi o catelusa Bella.atunci cand citeste o carte in care sunt caini isi imagineaza catelusa ei ca si personaj in carte.Deci citind aceste carti Bella poate sa fie un personaj nou cu un alt nume dar cu chipul ei si vom savura cu mare placere actiunea.In plus aveti si acel tricou cu pisicile razboinice care este superb.Deci asteptam cu nerabdare decernarea premiilor poate castig acest minunat cadou pe care il pot oferii printesei mele care la inceputul lui noiembrie isi serbeaza ziua de nastere.
    07**

  11. Am vazut concursul din intamplare pe facebook si m-a atras inca de la inceput primul cuvant : IMAGINATI-VA. Ma bucura faptul ca cineva, s-a gandit si la noi parintii, sa ne punem mintea la contributie si sa ne imaginam..lucru pe care copii nostri il fac zilnic la scoala.
    Inca de la inceput, trebuie sa recunosc ca inca nu am descoperit aceste carti si poate era mai usor sa caut pe net niste idei si sa le insir aici, dar nu voi face asta..chiar vreau sa imi imaginez de ce as recomanda eu aceasta carte fetitei mele, daca as vedea-o pe raftul unei biblioteci sau intr-o librarie.
    In primul rand are un design placut, de care orice copil ar fi usor atras si interesat sa rasfoiasca cartea inca de cand a primit-o (din punctul meu de vedere si contactul vizual asupra unei carti conteaza; cateodata si ambalajul vinde produsul)
    In al doilea rand, titlul cartilor e mai mult decat sugestiv despre ceea ce se relateaza in carte. ‘”SUPRAVIETUITORII” Copiilor le plac erorii, le plac personajele care reusesc sa faca fata cu brio anumitor situatii, anumitor probleme. Banuiesc ca si in aceste carti, este vorba despre situatiile in care au fost pusi niste catei, situatii poate grele pentru ei, dar o data ce au fost denumiti SUPRAVIETUITORII, semnifica faptul ca au reusit sa le faca fata. Fetita mea iubeste animalele. Si sunt convins, ca din aceste carti, ar avea multe de invatat si ii va face placere sa citeasca pagina dupa pagina; cine stie, poate va afla si ce gandesc cateii despre noi, oamenii. Nu m-ar mira ca actiunea cartii sa fie apropiata cu cea din zilele noastre. Cateii care traiesc pe strazile urbane, sunt adevarati supravietuitori.
    Cateodata, noi oamenii, avem multe de invatat de la necuvantatoare, in multe situatii sunt mai „supravietuitori”ca noi si acesta ar fi un motiv in plus pentru care as recomanda aceste carti fetitei mele. Mi-as dori ca fetita mea sa citeasca aceste carti.
    Va multumim pentru acest minunat concurs.
    07**

    • Mulțumesc pentru compliment!
      Nu a fost deloc ușoară alegerea temei, cum spunea…un exercițiu pe care adulții îl fac rar.

  12. Impletind dintr-un singur fir talentul a 6 autori,Erin Hunter ne prezinta aventurile lui Norocel,Bella si haita lor.Cainii Legati si Cainii Salbatici sunt fiinte cu sentimente,ratiune canina si zeitati.
    Prieteni precum Limbuta, Botic ,Zvarcolici,Mormaila,Primavara si Luna sunt presarati in aventuri curajoase,periculoase si pline de suspans. Din oras pana intr-o lume fara hrana,cu apa otravita si dusmani la tot pasul, Norocel risca orice pentri a-i salva pe cei dragi.Ramane sa descoperiti daca va reusi! Nr meu de tel:07**

  13. O haita de caini,din rasa Husky Siberian, sunt personajele principale ,intr-o aventura la Polul Nord,care insotesc timp de opt luni un baietel ratacit printre sloiuri de gheata,pentru a nu-l lasa singur si a-l ajuta sa revina in civilizatie.Momentul cel mai interesant este atunci cand fiecare caine isi demonstreaza abilitatea principala in momentele de deznadejde totala ale copilului.

  14. daca m-as afla in fata unui raft de carti si as vedea cele trei volume prezentate m-as gandi sa le recomand copilului meu pentru faptul ca ,in general animalele si cu precadere cateii sunt animale care supravietuiesc in cele mai grele conditii.Specia umana ar avea multe de invatat de la ei.
    In consecinta copilul meu s-ar putea inspira din viata unui astfel de animal si cu siguranta ar gandi la incercarile vietii unui caine.

  15. Pentru ca, uneori, chiar in mijlocul tumultului te simti stingher, trebuie sa ai la indemana o tehnica de supravietuire in pustiul „galagios”, printre persoane care nu te agreeaza si pentru care esti o persoana non-grata. „Orasul pustiu” e ghidul complet de supravietuire in situatii limita, cand „dusmanul ascuns” te pandeste de oriunde, asteptand „caderea intunericului” pentru a te surprinde.

  16. MORARU MIHAELA 07**
    Explozia mea stelara , arata cam asa:

    Cine sunt protagoniștii acestor volume?
    Ce concluzii putem trage in urma citirii unor carti in care este implicata viata animalelor?
    Unde este cel mai prielnic mediu de viata al cainilor?
    Cand demonstreaza un caine ca este prieten devotat omului?
    Cum vede lumea inconjuratoare un biet catel?
    De ce cainele este considerat prietenul credincios al omului?

  17. 07**

    1. Cine sunt cainii din imagine?
    2. Ce face cainele lider?
    3. De ce au parut stelele?
    4. Unde se gasesc adaposturile cainilor?
    5. Cand apare intunericul?
    6. Cum este cerul?

  18. Cine?(Eu-prietena copiilor, îndrumătoarea în minunata călătorie a cunoașterii);
    Ce?(Recomand cu căldură SUPRAVIEȘUITORII(Cartea I-Orașul pustiu) deoarece acolo vei găsi o lume curios de fascinantă, vei descoperii noutăți privite din punctul de vedere a altei ființe. Acțiunea te va ține treaz, o să îți stârnească curiozitatea și interesul pentru următoarele volume).
    Unde? ( Într-un loc relaxant, la o cabană de munte, sub „privirea” atentă a flăcărilor de la șemineu, vei descoperi ceva….)
    Când? (Acest volum este ideal pentru a-l lua cu tine în vacanță, numai bun de lecturat în tihnă)
    Cum? ( Vei descoperii acea lume minunată procurând acest volum, citind treptat și încercând să-ți imaginezi continuarea)
    De ce? (Pentru că atunci când citesti asfel de carti, iti deschizi mintea, iti imbogatesti sufletul si traiesti povestea alaturi de personaje invatand din comportamentul acestora multe lucruri utile).
    07**

  19. (Cine?)Trei eroi canini caută(ce?) un tărâm în care să supraviețuiască ( de ce?), în deșert, la pol ori în munți,(unde?) când oamenii au dispărut și planeta a rămas în stăpânirea lor(când). Singuratici sau în haită, ei nu se dau bătuți, și salvează planeta de la distrugere. Prietenia îi aduce împreună.

    Telefon: 07**

  20. Supraviețuitorii – Căderea întunericului
    CINE?
    Darkon – rolul principal, cățelul mare negru.
    Lesliana – cățelul mic
    Snowy – husky
    CE?
    Au plecat într-o misiune secretă de salvare a părinților Leslianei, rămași prinși în Grota viselor după ce intrarea s-a prăbușit.
    UNDE?
    Pădurea ascunsă dintre munții cei înalți
    CÂND?
    Pe vremea când oamenii nu existau, iar Pământul era Regatul Câinilor
    CUM?
    După ce au găsit-o pe Lesliana căzută într-o râpă la capătul Pădurii.
    DE CE?
    Pentru că ideologia după care se ghidează Regatul Câinilor este: Toți pentru unul și unul pentru toți. (nu se știa de Cei trei muschetari pe atunci).

    Aș recomanda copilului meu oricare dintre cărțile de mai sus, însă m-am oprit la cea cu câinele negru, Darkon, pentru că acesta seamănă destul de bine cu câinele nostru.

    07**

  21. Privind copertile acestor volume gandul ma poarta spre aventurile extraordinare ale unor catei care sunt nevoiti sa se descurce singuri intr-un oras pustiu, fara oameni care sa aiba grija de ei. Imi imaginez cum, pentru a putea supravietui ei trebuie sa faca fata unor provocari nemaivazute, sa treaca prin situatii aparent fara iesire. Copilul meu sigur va fi fascinat de aceste aventuri si va urmari povestea acestor catei cu sufletul la gura, mai ales ca iubeste cateii. In plus, cred ca va fi inspirat de curajul si perseverenta cateilor.

    Telefon: 07**

  22. Având în vedere că fiica mea, Alexia, are doar 6 ani și îi plac poveștile cu eroi salvatori, mă voi folosi de acest aspect. Firește, într-un limbaj pe înțelesul ei. Cred că aceasta va fi explicația mea:
    ”Acum foarte mulți ani, când oamenii nu locuiau în case, așa cum stăm noi, câinii erau eroii salvatori care îi apărau pe oameni de pericole. Pe atunci, oamenii locuiau în păduri, iar atunci când ei dormeanu, câinii erau păzitorii lor, ei aveau grijă ca stăpânii lor să nu pățească nimic. În pădure erau multe pericole, căci, pe atunci, existau multe animale sălbatice care, știi bine, îi pot ataca pe oameni. Cărțile acestea spun poveștile unor câini-eroi, dar autorul cărții și-a imaginat o lume în care există doar animale, iar ele trebuie să aibă grijă unele de altele. Fiecare câine poate fi un erou pentru stăpânul său, pe care îl apără de hoți, pe care îl anunță prin lătrat dacă urmează să se întâmple ceva rău, pe care îl linge atunci când este bolnav. Știi, câinii au foarte multă iubire de oferit, doar că ei nu pot vorbi, ca noi, oamenii, și să ne spună că ne iubesc, așa cum îți spunem noi, așa cum ne spui tu. Ei își arată iubirea prin joacă, prin grija pe care o au față de stăpânii lor”.
    07**

  23. Ne dorim ce e mai bun pentru copilul nostru. Il sfatuim, ii povestim, concretizam sfaturile noastre prin exemple concrete, dar nu ne gandim ca si singuri ar putea sa-si orienteze drumul in viata. Cartile sunt cei mai buni mentori. Ce sa-ti doresti mai mult de la o carte decat sa-ti inspire curaj, putere, personalitate, toate acestea prin faptele unor vietuitoare pe care noi oamenii, rasa superioara, credem ca-i intelegem. Totusi nu degeaba se spune ca animalele sunt cei mai buni prieteni.
    07**

  24. Fara a le rasfoi, titlul si imaginile de pe coperti ma fac sa le recomand copilului meu intrucat le vad ca pe o alta lectie de supravietuire, atat de necesara pentru lumea de maine. Lume pe care eu o vad pustiita, lipsita de toleranta, lipsita de empatie, de compasiune, de respect si intelegere fata de cel de langa noi, in care fiecare e singur si oricine poate deveni un potential „dusman ascuns”. Sansa depasirii pericolelor poate fi prietenia cu cei care au acelasi valori si uneori chiar alianta cu inamicii. Unica sansa a supravietuirii a fost, este si va fi unirea celor multi, colaborarea, renuntarea la orgolii individuale in favoarea binelui colectiv.
    Dana Gabriela Frumuselu
    Telefon 07**

  25. MARGARIT INA-ARSENIA
    TEL: 07**
    Cine? Uite aici apar caini intr-o lume fara oameni. Poti descoperi o alta lume guvernata doar de animale.
    CE? Poti compara modul de gandire al animalelor cu cel uman
    Unde? Intr-o lume virtuala care te poate incanta
    Cand? Intr-un timp posibil
    Cum? Citind, citind, citind…
    De ce? Pentru ca aceste carti moderne iti deschid noi orizonturi.

  26. Pentru că întotdeauna lumea animală a constituit sursă de inspiraţie pentru oameni și pentru că ele, necuvântătoarele, ne vorbesc despre viaţă mai mult uneori decât ar face-o cuvintele, mereu mă atrag poveștile în care eroii sunt ele (animalele) și nu noi cei care emitem doar pretenţii de eroi!

  27. O doamne temele cu fiul meu sunt un adevarat maraton de rabdare.
    Cine ?Goldi,Alfa si Vânătorul
    Ce? pornesc in aventura vieții lor
    Unde? in lume
    Când? in a treia toamna a vietii
    Cum? obligati de familiile lor
    De ce? era etapa pe care fiecare câine trebuia să o treacă pentru a deveni un adult responsabil

  28. Copiii au diverse frici când sunt mai mici: să rămână singur acasă sau să fie uitat în oraș pe undeva, să stea pe întuneric total și de monștrii ascunși în întuneric.
    Personajele celor 3 cărți par a fi lupi, printre preferații copilului meu. Nu aș avea nevoie de multe cuvinte pentru a-l convinge să înceapă să le citească.
    I-aș explica că uneori poate fi greu să supraviețuiești chiar într-un oraș fiind, că nu toți îți doresc binele și că, de multe ori, dușmanii tăi pot fi cei de la care chiar nu te aștepți, când nu te aștepți.
    I-aș mai spune că personajul principal, lupul, ar putea fi, la un moment dat, chiar el! Că lucrurile pe care le cunoaște că sunt într-un anume fel se pot schimba chiar în decurs de o zi și că ar putea fi nevoit să învețe să se descurce pe cont propriu și să nu postă să se încreadă în nimeni altcineva decât în propria persoană. Că ar avea multe de învățat de la lup, că trebuie să cântărească bine alegerile pe care le face, să își știe prioritățile și să învețe cum să trăiască în societate alături de cei din jurul lui.

  29. Buna ziua!
    Mă numesc ROȘCA ANA (tel 07**) și sunt mămica unui băiat ce e acum student, dar și al unei fetițe de aproape 10 ani, Cristina.
    Seria ,,SUPRAVIEȚUITORII” nu ne e străină nici mie și nici Cristinei, deoarece am făcut deja cunoștință cu ,,EXPLORATORII” și cu ,,PISICILE RĂZBOINICE”, citind seriile respective.
    Pentru început, pe raft ne-ar atrage atenția coperțile acestor cărți: simplu și frumos ilustrate, cu titluri scrise mari, ușor de remarcat. Aș spune astfel:
    **Fetița mea, sunt interesante aceste cărți, deoarece iată, au drept eroi, câinii – animale pe care tu le îndrăgești foarte mult! Nu e vorba despre niște câini obișnuiți, aflați în situații obișnuite, ci despre cei ce pentru început au supraviețuit ,,Marelui Mârâit” – un cutremur ( fenomen trăit nu de mult și de noi) în urma căruia nu a mai rămas în viață nici un om – ,,labe lungi”. Acești câini trebuie să se descurce singuri în ,,orașul părăsit”, să învețe să își găsească hrană și apă, să înfrunte diferiți dușmani, văzuți sau ascunși, adică să supraviețuiască din nou într-o lume cu totul schimbată, stranie. Din aceste cărți vei afla dacă și cum s-au descurcat câinii la ,,căderea întunericului”, care nu înseamnă doar venirea unei nopți obișnuite, ci mai mult decât atât… ,mister pe care îl vei descoperi citind aceste cărți! Sunt sigură că vei îndrăgi personajele și că după ce vei citi cărțile, câinele bunicului tău n-o să se mai numească Negruțu ci Norocel!**

  30. Cine a scris cartile? Cartile sunt scrierea a patru minti pline de imaginatie reunite sub pseudonimul de Erin Hunter.
    Ce povestesc cartile? Cartile povestesc despre o lume in care cainii sunt cei care conduc, au ierarhii , iau decizii.
    Unde se gasesc cartile? Seria Supravietuitorii se gaseste la Editura Galaxia Copiilor.
    Cand pot sa le cumpar de la targul de carte? Cartile pot fi achizitionate de la Târgul de carte „Gaudeamus” in perioada 16-20 noiembrie 2016.
    Cum atrag cartile astea pe cei mici? Cartile sunt deosebit de atracctive in primul rand prin grafica deosebita a copertilor ce ilustreaza o lume fantastica si incitanta.
    De ce sa achitionez aceste carti? As cumpara aceste carti pentru a satisface dorinta copilului meu de a afla mai multe despre viata cainilor dar si pentru a-l face sa afle mai multe despre curaj, prietenie, implicare.
    07**

  31. Avem un labrador pe care il indragim foarte tare iar Ioana se intreaba adesea cum vede el lumea, oare ce ar spune in anumite situatii daca ar putea vorbi, ce fel de sentimente are el sau daca leaga prietenii cu alti catei? Citind cartile o sa aiba ocazia sa vada lumea prin ochii unui catelus, gasind in ea raspunsuri la intrebarile pe care si le pune. tel.07**

  32. Cati dintre noi nu doresc sa redevina copii, sa citeasca povesti, sa spere, sa rada si sa uite de griji?Cu ajutorul acestei carti te poti transforma indata in copilul de alta data.Recomand aceasta carte atat copiilor cat si parintilor lor. In primul rand, recomand aceasta carte adultilor care doresc sa redevina copii si sa-si aminteasca de povestile si visele din copilarie.Atunci cand noi eram mici, povestile erau inocente si vesele. In zilele noastre copilaria este marcata de violenta de la televizor, de tehnologie si nu de carti cu povesti si nici de jocurile de demult. Copii prefera tableta si telefonul in locul unei carti, nemaiputand sa-si dezvolte imaginatia si creativitatea si nici dorinta pentru povesti noi. Consider ca aceste carti sunt minunate si le recomand oricarui copil, pentru a-si umple copilaria cu bucuria povestilor atat de importante. Pentru ca povestile te invata diferenta dintre bine si rau iar prin intermediul lor primesti invataturi atat de importante in perioada de formare a personalitatii.
    Povestea supravietuitorilor este potrivita pentru cei mici, in primul rand pentru ca are drept personaje animale atat de indragite de ei. Norocel si prietenii lui trec printr-o multime de intamplari care ii ajuta si ii formeaza, invatandu-ne totul despre prietenie si curaj. De asemenea, cartile ii vor invata pe cei mici ca si animalele au sentimente, la fel ca oamenii, ca sufera, se bucura si ca leaga prietenii. Aventurile prin care trec Norocel, Bella si prietenii lor ii invata totul despre supravietuirea pe cont propriu,fara oameni, intr-o lume in care hrana este greu de gasit si pericolele pandesc la tot pasul.
    Recomand astfel aceste carti minunate tuturor, caci sunt o lectie de supravietuire, curaj, loialitate si nu in ultimul rand, pentru ca este o modalitate excelenta de a evada din viata de zi cu zi.
    Ionita Stefania
    07**

  33. Cati dintre noi nu doresc sa redevina copii, sa citeasca povesti, sa spere, sa rada si sa uite de griji?Cu ajutorul acestei carti te poti transforma indata in copilul de alta data.Recomand aceasta carte atat copiilor cat si parintilor lor. In primul rand, recomand aceasta carte adultilor care doresc sa redevina copii si sa-si aminteasca de povestile si visele din copilarie.Atunci cand noi eram mici, povestile erau inocente si vesele. In zilele noastre copilaria este marcata de violenta de la televizor, de tehnologie si nu de carti cu povesti si nici de jocurile de demult. Copii prefera tableta si telefonul in locul unei carti, nemaiputand sa-si dezvolte imaginatia si creativitatea si nici dorinta pentru povesti noi. Consider ca aceste carti sunt minunate si le recomand oricarui copil, pentru a-si umple copilaria cu bucuria povestilor atat de importante. Pentru ca povestile te invata diferenta dintre bine si rau iar prin intermediul lor primesti invataturi atat de importante in perioada de formare a personalitatii.
    Povestea supravietuitorilor este potrivita pentru cei mici, in primul rand pentru ca are drept personaje animale atat de indragite de ei. Norocel si prietenii lui trec printr-o multime de intamplari care ii ajuta si ii formeaza, invatandu-ne totul despre prietenie si curaj. De asemenea, cartile ii vor invata pe cei mici ca si animalele au sentimente, la fel ca oamenii, ca sufera, se bucura si ca leaga prietenii. Aventurile prin care trec Norocel, Bella si prietenii lor ii invata totul despre supravietuirea pe cont propriu,fara oameni, intr-o lume in care hrana este greu de gasit si pericolele pandesc la tot pasul.
    Recomand astfel aceste carti minunate tuturor, caci sunt o lectie de supravietuire, curaj, loialitate si nu in ultimul rand, pentru ca este o modalitate excelenta de a evada din viata de zi cu zi.
    Ionita Stefania
    Telefon 07**

  34. Bunica de la tara are un catel pe care-l tine legat, iar Andrei ii spune tot timpul cand merge in vacanta „Ce mai faci baiete, te-ai cam plictisit fara mine, asa-i? O sa ne distram grozav dar nu stiu ce-ai sa faci fara mine aici!” Ei bine, viata cateilor e plina de aventuri, iar cartile astea scrise prin prisma cateilor confirma cat de palpitanta si de minunata e lumea lor, cat de loiali, iubitori si de curajosi sunt. Un bun exemplu pentru noi, in momentele cand uitam sa fim umani. 07**

  35. O lume fără oameni? Suuuper! Doar câinii au mai rămas să conducă lumea, iar cel mai simpatic dintre ei, Norocel, va încerca să supraviețuiască și să cucerească lumea alături de ceilalți prieteni canini. Într-un oraș pustiu, atunci când un atac îi pune în pericol pe toți, Norocel se va alia cu inamicii și va învinge pericolele care pândesc la tot pasul pentru a salva întreaga populație de câini. De ce? Pentru că totul se poate atunci când nu ești singur și ai alături cei mai puternici aliați.
    07**

  36. Trei imagini forte atractive, in primul rand pentru ca personajele sunt cainii, prietenii oamenilor, in special ai copiilor. Locurile in care se desfasoara intamplarile sunt pline de mister, starnind curiozitatea copiilor. Titlul straneste curiozitatea sa citesti cum au trecut cainii prin toate aventurile din orasul pustiu.
    07**

  37. Concursul s-a încheiat. Sunt sigură că sunteți curioși care au fost răspunsurile… Personal mă felicit pentru ideea de a nu aproba comentariile până la momentul final, în acest fel, chiar dacă unele răspunsuri sunt apropiate, nu există nicio influență între ele.
    În plus, sper că toți cei care ați avut curajul să răspundeți (lucru pentru care vă mulțumesc, înseamnă foarte mult pentru mine suportul vostru!), sunteți cu o picătură cel puțin mai empatici când priviți copiii la teme.
    Urmează ca răspunsurile să fie analizate de reprezentanții editurii și să fie anunțate premiile.
    Succes tuturor!

    PS. orice comentarii sosite după ora 21:00 nu vor intra în concurs.

  38. Buna seara. va multumesc mult pentru premiu. Recunosc ca e un mod tare placut de a incepe weekend-ul. Doresc volumele 2 si 3.
    Adresa : Strada **. Telefon 07**
    mail :**

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente