Veveriță – cusături în puncte

Vacanța este o perioadă în care, cel puțin teoretic, copiii pot alege cum își petrec timpul liber. N-am insistat pe caiete, teme, doar i-am încurajat să citească ce vor, că doar au de unde alege. Săptămâna trecută m-am apucat eu, pentru un proiect, de cusut un strugure, și cum varianta pe pânză de sac mi s-a părut insuficientă, am întrebat-o pe Iris dacă vrea ea să-l facă pe etamină. L-a făcut foarte repede, și la final a decis să coasă o veveriță…

Ce avem noi cu veverițele? Boală lungă, căci avem acasă o veveriță siberiană. Vara aceasta am avut mai multe momente în care Iris trebuia să stea „liniștită” până terminam eu treaba – o coadă la diverse, o discuție… Și cum n-am jocuri pe telefon, ce să facă ea cu el…? I-am făcut cunoștință cu Pinterestul, am învățat-o să caute… și din wow, uite, ori mam, ai văzut? n-a ieșit. A urmat apoi jumătate de zi acasă în care n-a făcut altceva decât să-mi umple contul cu pin-uri (cel puțin le-a organizat tematic, de pe calculator!!). Acum e în extaz, câte lucruri faine poți face, numai să ai timp, și cum pune mâna pe telefon, deschide Pinterestul și n-o mai aud decât la final, când decide să facă asta și asta.

Tot așa a ales și un model de veveriță, pentru care se dădea harta codificată. I-am printat-o și am învățat-o să le numere, să marcheze cu un ac cu gămălie unde e, să nu se „rătăcească” pe model, căci este primul atât de mare pe care îi face. Sunt foarte mândră de ea, s-a descurcat singură-singurică. La final, mi-a spus că îmi dă voie să o pun pe blog (mi-a explicat că, dacă nu ieșea bine, nu mă lăsa!) și să nu uit să menționez sursa modeluluiȘtii, nici ție nu-ți place când cineva îți ia pozele!

Iată deci creația noastră, și aici, modelul (sunt o mulțime de veverițe, ultima este cea aleasă).

Veveriță cusături etamină crosstich chipmunk

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături, Proiecte de toamnă and tagged , , , .

6 Comments

 1. Buna ziua
  Sunt minunate aceste cusături, iar activitatea în sine este una frumoasă. Pe mine m-a învățat sa cos bunica mea care făcea modele deosebite. Acum a venit rândul meu să-mi învăț proprii copii si chiar nu-mi dau seama de pe la ce vârstă as putea să-i familiarizez cu acul de cusut și cu ce să încep.
  Mulțumesc și doresc spor in realizarea proiectelor cu năzdrăvănii.

  • Roxana, cu a mea am cusut de pe la 4 ani, am început pe carton. Dacă te uiți în categoria „Cusături”, la cele mai vechi articole, ai să vezi de unde am pornit.
   Cu grupa de la grădiniță cos cam de la 5 ani, dar am avut și surprize foarte plăcute la mai mici. Au însă nevoie de asistență permanentă, căci cu băgat ața în ac nu se prea descurcă, sau dacă se încurcă firul. Etamina intră cam la un an după ce se descurcă singur pe carton.

  • Mulțumesc mult pentru răspunsuri. O să cotrobăi prin arhiva „cusăturilor” . Fetița are doar 3 ani, dar băiețelului de 8 ani nu i-ar strica să învețe. Am mai cusut cu el pe carton, fără să mă gândesc că de fapt acesta ar fi primul pas, dar e timpul să avanseze la etamina.
   O zi frumoasa va doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente