Șablon 3D pentru quilling – Daco

Sunt momente în care stocul de materiale pentru grădiniță e aproape 0, și reaprovizionarea înseamnă parcurgerea listei de produse, de cele mai multe ori de la DacoMag. Anul acesta mi-a atras atenția dintre noutăți un set 3D pentru quilling, la care m-am uitat pe toate părțile, neavând la prima vedere – online – nici cea mai vagă idee cum se folosește… Dar cum din uneltele de quilling nu-mi lipsesc prea multe, l-am adăugat, pe ideea că îi dau eu de cap cumva.

quilling border buddy

L-am primit și l-am studiat. Are patru modele – oval, pătrat, triunghi și cerc – , și seamănă cu un turn în douăsprezece trepte. Setul include și un mâner de fixare a modelelor, pentru utilizare mai ușoară a acestora. Încă n-am ajuns cu ele la grădiniță, să vedem ce anume doresc copiii să facă cu ele, însă am încercat să le găsesc utilizări practice. În primul rând, sunt mult mai groase decât clasicul ac de quilling, și pot fi ținute mai bine în mână de copii. Însă rezultatele cu cele două sunt complet diferite. Dacă cu acul produci o formă plină, modelabilă, cu acesta produci un contur fix, pe o anumită formă și dimensiune. Le găsesc utile pentru obținerea formelor identice, mai solide, care pot fi apoi „umplute” cu fâșii răsucite în tehnica clasică, cu care nu puteau fi obținute chiar atât de ușor contururi compacte, și mai ales de mari dimensiuni.

Le-am căutat și online, a durat ceva până le-am dibuit numele englezesc, dar o căutare cu „border buddy” vă lămurește cum pot fi folosite. Am însă nevoie de fâșii de mai mari dimensiuni, și știu că se găsesc cu lungimea de 1m, pentru a profita la maxim de posibilitățile oferite. Până atunci ne-am jucat, ca să vedem cum se folosesc. Colajele cu forme geometrice ar trebui să devină destul de interesante folosind această tehnică.

quilling border buddy

Setul este disponibil aici.

 

Cristina H.

În ordinea importanței de azi: mamă, profesor, bloger. Trei roluri pe care mă străduiesc în fiecare zi să le îndeplinesc mai bine decât ieri.
Cristina H.

Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)

Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente