String Art – mandale și decorațiuni

Acum ceva vreme am primit numărul String Art – cusături pe carton, din colecția Idei creative. Tehnica mi-a mers la suflet, și am folosit ori modelele din carte, ori altele adaptate, cu copii începând  de la 5 ani. Nu este ușor, tehnica pune serios la încercare răbdarea, însă anul acesta mă gândesc la un opțional dedicat acestei tehnici. Ce-mi propun e ca la finalul cursului copiii să fie complet independenți în realizarea modelelor, de la pregătirea aței (este o distracție  fantastică să ai de băgat aproape simultan ața în 10 ace de cusut!) până la finalizarea tabloului.

Modele se găsesc pe net o sumedenie, Pinterest oferă o gamă variată, sau dacă vă descurcați cu compasul, le puteți pregăti singuri. Cercurile de exemplu se pot face cu un raportor, eu „înțepam” cartonul la fiecare 10 grade. Uneam apoi punctele opuse, prelungind segmentele, și obținând astfel cercuri mai mici sau mai mari. Important este să aveți un număr par de puncte, pentru a putea realiza corespondența. Celelalte desene se perforează pur și simplu. Regula pentru ancora de mai jos a fost să unesc un punct cu toate celelalte „disponibile”, astfel încât coarda să nu iasă în afara chenarului desenului. Punctele de perfor  trebuie realizate simetric, și la aproximativ aceeași distanță unul de celălalt.

Vă recomand să lucrați cu modelul alături, mai ales când aveți modele cu corespondență, și nu modele libere, ca ancora. De asemenea, mergeți în magazinele de craft și alegeți un carton hobby gros, care să țină corzile întinse, pentru a avea un model reușit. Un carton subțire se curbează, și nu este indicat.

Sper că vă plac, și anul acesta să ne delectăm împreună cu modelele. Aș vrea să am timp să pot realiza propriile modele, pentru a putea da și fișierul pentru print .

string art

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături, La grădiniță and tagged , .

3 Comments

  1. Pingback: Felicitare cu înger - string art | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente