Flori la fereastră – set creativ Daco

Am fost întrebată de multe ori eu la ce grădiniță am mers… prietena mea, cu care am împărțit anii de grădiniță, îmi spune același lucru… cum de toate ideile de lucru manual s-au păstrat…

Eu nu-mi mai pun întrebarea. Poate e de la lipiciul Pelikan mâncat în cantități impresionante… ceea ce îmi dă satisfacție acum este faptul că am reușit să-i transmit Irisucăi, parțial și lui Andrei, aprecierea specială pentru lucrurile făcute manual. Fie că e ziua unui prieten, și îi desenezi o felicitare, ori îi confecționezi repede o brățară, împletită sau din noduri, e ceva în care pui o părticică din sufletul tău, împletit printre degete.

Dacă mi-aș dori să am ceva, la capitolul „unelte”, ar fi o mașină de tăiat, cu care să-mi pot realiza propriile forme și poate ideile mele ar căpăta mai repede contur. Cum nu este posibil, mă mulțumesc cu ce găsesc, și, din fericire, uneori chiar găsesc lucruri faine, dacă stau să caut.

La fel a fost și setul de flori decupate din fetru, de la Daco. Eu aveam alte planuri cu ele, niște panouri la grădiniță care se cereau împodobite, și cu care nu ajungeam la nivelul la care voiam eu. Socoteala din târg nu se potrivește nici ea cu cea de-acasă, și când a văzut setul, Iris a hotărât că e prea fain să-l „stric” eu, și ea vrea să-l monteze așa cum este… la ce urma să-l folosească nu avea idee, dar ea voia să-l monteze și punct.
Am lăsat-o să facă ce vrea. I-am explicat cum e cu distanțele, contrastul, și în mare parte i-a ieșit. Nu știu cât timp i-a luat… cred că vreo două ore.

Floricelele sunt predecupate din fetru subțire, se înșiră pe panglică folosind un ac de plastic. Cu planglica a greșit-o Iris, că întâi a înșirat, aranjat și… tăiat. N-am fost nici eu atentă să fi împărțit panglica în 6 bucăți egale de la început, așa că am completat cu panglică de la mine. În schimb i-au plăcut „greutățile” care țin firul întins, la acestea ar fi vrut ea să le dea altă utilizare, dar nu am avut înlocuitor…

Set creativ La ferestreasta cu flori Daco

Set creativ La ferestreasta cu flori Daco

Setul de la Daco este acesta.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace.

2 Comments

  1. :)) Mda! Eu nu imi amintesc nimic de la orele de lucru manual si uneori imi pare tare rau, caci atunci când am nevoie de decoratiuni dau fuga pe la magazinele de specialitate :)) O speranta o am totusi in fiul meu care pare priceput :))

    • Da, si pe cea cu „suna un prieten”.
      Btw, ce ți-am cumpărat ultima dată de la Daco pt piticul creativ – încă te așteaptă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente