Zâna Floriana și dințișorul care se mișcă, de Li Lefebure si Margot Senden

Printre cărțile pe care le-am ales acum ceva vreme pentru Iris este și „Zâna Floriana și dințișorul care se mișcă”, de Li Lefebure si Margot Senden. Iris a citit-o repede, e genul de poveste pentru preșcolari și școlari mici pe care să o citească singuri, și să rămână și timp pentru discuții mai apoi… A venit la mine nelămurită, de ce am considerat eu potrivită o carte cu o poveste peste care ea a trecut demult, căci suntem deja la ultimii dințișori care pică…

Zâna Floriana și dințișorul care se mișcă, de Li Lefebure si Margot SendenI-am povestit că primul nume pe lista mea pentru fetiță a fost Floriana. Doar că „democratic” s-a decis că nu e un nume potrivit, și regret și acum că am renunțat. Nu știu ce-am avut cu numele ăsta, dar mi-a plăcut. De-asta mi-a atras atenția cartea… apoi, mi se pare o poveste despre care mulți părinți ar trebui să afle mai devreme, căci abordează problema cu mai multă relaxare, punând accent pe temerile copiilor la primul dințișor, și pe dificultatea pe care aceștia o au în a vorbi despre ele.

Am trecut prin asta, mi-aduc aminte panica primilor dințișori scoși, cu Andrei la dentist, Iris – cu greu convinsă să-i scoată… Apoi parcă intrase în rutină să-i scot cu ața, și mai apoi mă anunțau ei că i-au scos, singuri… Am trecut prin explicarea normelor de igienă, comprese sterile, mâini spălate… Sunt amintiri. Și Zâna Măseluță este încă la fel de magică pentru noi, iar Iris numără cu disperare cele două șanse pe care le mai are să o întâlnească… I-am dat cu această ocazie să citească sfaturile de la finalul volumului – „Dormi, pentru că atunci va veni Zâna Măseluță”.

Și dacă eu am folosit cartea pentru a-mi susține ideea, mi-a întors și ea replica… la interior există inserată rețeta mult-lăudatelor fursecuri din poveste, și mi-a dat temă pentru acasă… vrea ea să vadă de ce îi plăceau Florianei așa de mult (doar că mi-e teamă că, dacă gătesc eu, n-are nicio șansă în a descoperi secretul…)

Volumul arată minunat, cu copertă cartonată, poate fi personalizat, și e un cadou ce-l puteți oferi cu încredere oricărui pitic de grădiniță, pe cale de a-și pierde dințișorii. În plus, poate afla și cum trebuie confecționată cutia pentru dințișor, pentru ca, în miez de noapte, Zâna să nu-l caute isterică prin pat, căci n-a rămas, cumințel, sub pernă…

Zâna Floriana și dințișorul care se mișcă, de Li Lefebure si Margot Senden

Volumul îl găsiți la editura Univers Enciclopedic Junior, sau în librăriile online, elefant, eMag, Libris, Librărie.net

 

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Univers Enciclopedic and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente