Iepuraș din sfoară de cânepă

iepuras sfoara canepa

Ca să nu treacă sărbătorile fără să adaug totuși și ceva nou-nouț, am realizat un iepuraș din sfoară de cânepă. Ideea tabloului mi-a venit la țară, când am văzut câteva resturi de la materiale de construcții folosite de bunici pentru a consolida diversă părți ale casei…. Am tăiat câteva bucățele din placajul acesta presat – scuze, dar la capitolul materiale de construcții sunt „lemn”, habar n-am cum se numesc, dar reciclez cu plăcere dacă îmi pică în mână.

Am început să caut soluții „altfel” – mai ales că am destule și pentru grădiniță… Sfoara de cânepă nu era cea mai bună, pentru că nu făcea contrast suficient, dar am încercat să văd ce iese. Iris s-a gândit la un iepuraș, că e de sezon.

Am pornit încolăcirea firului de la botul iepurașului, adăugând treptat lipici lichid cu uscare rapidă de la Daco, și am învârtit firul până când am considerat cercul suficient de potrivit pentru cap. Am continuat cu urechea, pe care am turtit-o ca să pară mai ascuțită, pentru că din răsucire avea mai mult o formă ovală spre rotundă. Îmbibată bine cu lipici a stat în poziția potrivită. Am procedat identic cu a doua ureche, după care a intervenit „consilierul” meu… care a decis că Iepurică trebuie să aibă pălărie, nu se poate să rămână simplu. Am folosit un alt șiret – foarte multe le am reciclate de la hârtiile de cadouri, și pentru a „acoperi” inegalitatea am adăugat o floricică.

Ca accesorii am mai folosit ochi mobili, un pufuleț roz, panglică și o cariocă.
Bine-nțeles că puteți realiza în acestmod, pe orice suport, orice animal. Erau – acum vreo 30 de ani – jocuri cu animale care se pot desena fără să ridici creionul de pe hârtie. Acelea cred că ar merge minunat cu sfoară.

Spor la lucru!

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Paști and tagged , , , , .

3 Comments

  1. Pingback: Concurs: La Paști (96-2) | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente