Maratonul de sănătate Secom – a treia provocare

Maratonul de Sănătate Secom® a ajuns la mijlocul cursei. Am discutat despre infecțiile Te invităm să discutăm despre impactul pe care-l are mass-media, internetul și diversele gadgeturi-uri asupra sistemului neurocognitiv al copilului, în cadrul evenimentului: “Influența media asupra dezvoltării neurocognitive a copilului”, susținut de Dr. Raluca Teleanu, medic primar neurologie pediatrică, șef secție Neurologie Pediatrică “Spitalul Victor Gomoiu”. Evenimentul se va desfășura marți, 5 aprilie, de la ora 18:30, Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Maratonul de Sănătate Secom® a ajuns la mijlocul cursei.  Te invităm să discutăm despre impactul pe care-l are mass-media, internetul și diversele gadgeturi-uri asupra sistemului neurocognitiv al copilului, în cadrul evenimentului: “Influența media asupra dezvoltării neurocognitive a copilului”, susținut de Dr. Raluca Teleanu, medic primar neurologie pediatrică, șef secție Neurologie Pediatrică “Spitalul Victor Gomoiu”.
Evenimentul se va desfășura marți, 5 aprilie, de la ora 18:30, Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

De aproape o lună s-a dat startul în Maratonul de Sănătate Secom. La prima linie de start am ajuns în formație completă, și v-am povestit deja. La cea de-a doua, am ajuns singură, la o temă potrivită cu starea mea de spirit în acele zile… Stresul și oboseala. 

Nu știu de ce, aveam mereu impresia că dna dr. Ruxandra Constantina o să se uite mai bine în sală, și o să spună… doamnă, arătați perfect pentru a fi subiect în seara asta! Așa că m-am așezat și am făcut un efort de a învinge oboseala. Prezentarea a fost ca în poveștile acelea moralizatoare pe care ți le spun părinții, și te simți cu musca pe căciulă… doar că partea de sfaturi, ca mai mereu când ți le înșiră doctorul, devine fooaarte greu de pus în practică… Am reținut așa: că nu e de joacă, și că e bine să iei măsuri până nu e prea târziu.

Și dacă uneori te gândești „bine că nu sunt singurul”, lucrurile arată mai îngrijorător decât par…

Studiul realizat în octombrie 2014, la nivel național, pe un eșantion reprezentativ de 3381 de respondenți din mediul urban, arată că 85% dintre cei afectați de stres la locul de muncă resimt ca efect surmenajul și oboseala îndelungată, 71% iritabilitate și 68% susțin că au probleme cu somnul. De asemenea 4 din 10 respondenți au semnalat probleme de greutate, migrene, dureri articulare și o predispoziție mare la răceli, ca urmare a imunității slăbite.

În topul principalilor factori generatori de stres la locul de muncă se află interacțiunea cu persoanele dificile – 85% dintre respondenți, presiunea prea mare a responsabilităților – 82%, imprevizibilitatea și presiunea de a găsi soluții rapide – 78,58%, și lucrul cu deadline-uri numeroase și scurte – 75,13%.

Cafeaua se află în topul măsurilor pe care le iau angajații români pentru a-și crește nivelul de energie, 56,15% dintre respondenți susțin că beau cafea pentru a se energiza, 9% iau suplimente alimentare și aproximativ 4% consumă băuturi energizante.

Ce este stresul?  Stresul este răspunsul pe care-l generează psihicul uman în exercițiul de mobilizare și adaptare a organismului la anumiți stimuli externi. Există întotdeauna stresul „sezonier”, al trecerii la un nou anotimp: alte temperaturi, presiune atmosferică, luminozitate diferită, alimentație. Există stresul cotidian, de care nimeni nu scapă; depinde doar de noi să știm cum să reducem la minim efectele negative ale stresului asupra corpului nostru fizic, psihic, emoțional.

Cum se manifestă stresul? Stresul se manifestă ca o stare de oboseală fizică și psihică, scăderea energiei vitale, tulburări de memorare, de concentrare, amețeală, somnolență diurnă, tulburări de somn nocturn, irascibilitate, variații ale apetitului etc. Când stresul este prelungit, în corpul nostru apar efecte pe sistemul cardio-vascular, efecte metabolice, efecte la nivelul sistemului nervos, efecte la nivelul sistemului digestiv și hepato-biliar.

Recomandări pentru limitarea efectelor stresului asupra sănătății

Este foarte util să învățăm să utilizăm tehnici și produse naturale pentru a ne menține echilibrul fizic, psihic, emoțional, o stare bună a imunității, să fim energici, tonici și bine-dispuși. Avem la îndemână:

  • terapii cu suplimente (important este să alegem suplimente naturale, de calitate  și în concentrații optime)
  • alimente specifice primăverii
  • hidratare cu apă, sucuri naturale, ceaiuri
  • alte tehnici: respirație, meditație, reflexoterapie, reflexoterapie polarizată

Mai multe recomandări și soluții pe site-ul Secom.

Cristina H.
Posted in Idei pentru timpul liber and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente