Horus-Center.ro, sau cum să fii hoț prost*

*Motto: Hoțul neprins e negustor cinstit.

Nu-i așa că vă era dor? Serios acum, când am pus ultimul articol referitor la drepturile de autor?… No, bine, mie nu-mi era dor deloc, mi se face de-a dreptul SILĂ când văd cu câtă nonșalanță se fură la noi munca altuia, și ți se aruncă apoi praf în ochi… Du-te-n… de … , cine ești tu să ceri bani pe munca ta? Nu, stați calmi, exprimarea lor a fost foarte politicoasă, mai că n-au mulțumit că i-am „sezizat” ca să scoată imaginile, și au „observat” că au scos marca de autor de pe ele. *Cu mențiunea că nu i-am sesizat, i-am somat să mi le plătească…

Așadar, se dă una bucată magazin online, Horus-Center din Pitești care comercializează produse hobby, 99% produse Daco, pe care de altfel vă recomand călduros să le cumpărați direct din magazinul distribuitorului, www.DacoMag.ro.

Și cum piața de produse hobby e în creștere, s-au gândit patronii magazinului Horus-Center din Pitești că dă bine la public dacă ilustrezi produsul pus la vânzare cu ceva creații, să priceapă și muritorul de rând ce poți face cu unealta.

Ca o mare paranteză, am colaborat și colaborez în continuare cu magazine de hobby care îmi oferă produsele/uneltele pentru a pune în practică diverse idei sau tehnici, după cum am avut nevoie ori inspirație. Iese un articol fain, care face reclamă și magazinului și produsului.  Și dacă tot e să fie reclamă, vi le recomand pe toate, dincolo de „firma” online sunt și oameni pe care i-am cunoscut personal, oameni faini și cu mult bun-simț, care m-au susținut mai apoi și pentru a organiza ateliere, evenimente online și offline pentru copii.

www.dacomag.ro arthobbycreativ_logo Profiart  

Ca să reiau povestea, după bunul obicei de a-mi verifica pozele, am găsit pe site la Horus-Center folosite două imagini luate de la mine de pe site, pentru a încuraja achiziția unui aparat de franjurat. Nu vă dau link, că e inutil, au avut grijă să scoată pozele, și nici n-aveți ce vedea la ei în magazin, dar vă dau mai jos imaginile. Așadar, am solicitat directorului să-mi plătească pozele, la suma de 400 lei, normal, cu contract, ba chiar le-am oferit și posibilitatea să plătească în produse, că poate nu le merg vânzările și n-au cash. Credeți că s-a obosit cineva să răspundă timp de o săptămână? Noroc că la pagina de pe facebook răspund, și mi s-a „explicat” că a intrat în spam. Bine, fie, o cred… poate de-asta n-au vânzări, că nu-și verifică și spamul… Dar mi-am spus că e frumos să aștept dialogul, și nu să pun direct aici, Horus-Center nu știe ce vinde, fură poze ca să vă ia ochii și banii, deși mesajele de încurajare sunau cam așa: Să te aștepți să fii despăgubit într-un fel pe internet e ca și cum te-ai aștepta ca toți cei care aruncă pe jos hârtii și chiștoace să primească amenzi… (@Ana M.)

În prima fază, mi-am cerut direct drepturile financiare, moment în care am fost „amenințată” că Google o să decidă cine a avut primul pe site imaginea… ar fi râs și curcile de webmasterul cu pricina, că vine cu de-astea, ca la grădiniță… Ca să fie clar, fotografiile cu pricina au fost făcute cu un NikonD80, pe care n-am dat decât vreo 4000 de lei la vremea respectivă, de-asta pozele sunt faine, și VĂ PLAC, dragi hoți de muncă cinstită! Așa că da, vreau să mi le plătiți, pentru că am investit muncă și tehnică să pun două poze pe net și să le luați voi, fără să cereți permisiunea, ca să vindeți cu ajutorul lor!

Așadar, eu sunt, vreau-nu-vreau, agentul vostru de vânzări. Funcție care, din ce știu, este remunerată, și se face și în cunoștință de cauză!

Normal că în momentul în care am dat linkurile imaginilor, acestea au dispărut de pe site. Noroc că mai ține minte Google!

Însă dincolo de toate, ceea ce m-a amuzat la Horus-Center din Pitești (ignorați repetarea numelui, dar vreau ca Google să indexeze cum trebuie articolul, și dacă îi dați un „G-plus”, e minunat, căci contează în căutări; dacă mai și comentați, cu numele lor și un atribut, ca să considere Google relevant conținutul, devine de vis!) a fost faptul că au dovedit că sunt departe de a ști ce înseamnă de fapt articolele hobby și cum se folosesc. (Am sunat mai demult la un magazin și am întrebat dacă au un anume tip de hârtie. Mi-a spus că NU. Doar că rapiditatea răspunsului m-a pus pe gânduri… și am cerut lămuriri: dar știți cum arată? Ei bine, habar n-avea… )

Revin (v-am amețit, nu? Este vorba – normal – de Horus-Center). Au luat fotografiile care ilustrau folosirea unei foarfeci de franjurat, și au susținut că poți obține acel rezultat folosind un aparat de franjurat. Q.E.D. N-au văzut în viața lor niciunul dintre instrumente, altfel s-ar fi prins că în fotografie e chiar foarfeca. Am pus linkuri mai sus pe cuvinte, dacă nu știți la ce se folosesc fiecare. Dar dacă vă place să mergeți la doctor și să vă trateze un poștaș, cumpărați de la ei. Sigur știu ce vând în magazin, doar ce au demonstrat asta.

Mi-e SILĂ, repet. Și m-am săturat. Vreau odată să existe și la noi, ca în orice țară civilizată, respectarea dreptului de autor. Jenant, Horus-Center din Pitești! Îmi doresc ca piața să vă servească exact ceea ce meritați!

Când a apărut prima formă a legii drepturilor de autor?? 
În Decalog. Scria clar: să nu furi.

[click pe imagini pentru mărire]

screencapture-www-horus-center-ro-aparat-de-franjurat-hartia-quilling-p33986-1456661403731

screencapture-www-horus-center-ro-aparat-de-franjurat-hartia-quilling-p33986-1456661403731

screencapture-www-horus-center-ro-aparat-de-franjurat-hartia-quilling-p33986-1456661388361

screencapture-www-horus-center-ro-aparat-de-franjurat-hartia-quilling-p33986-1456661388361

screencapture-www-horus-center-ro-image-w_5000x5000_ratio-uploads-products-aparat-de-franjurat-hartia-quilling-p33986-33986-01-jpg-1457594050538

screencapture-www-horus-center-ro-image-w_5000x5000_ratio-uploads-products-aparat-de-franjurat-hartia-quilling-p33986-33986-01-jpg-1457594050538

screencapture-www-horus-center-ro-image-w_5000x5000_ratio-uploads-products-aparat-de-franjurat-hartia-quilling-p33986-33986-0-jpg-1457594023086

screencapture-www-horus-center-ro-image-w_5000x5000_ratio-uploads-products-aparat-de-franjurat-hartia-quilling-p33986-33986-0-jpg-1457594023086

 

 

 

 

 

Cristina H.
Posted in De-ale casei and tagged , .

10 Comments

 1. Ah, ce mi-a placut (nu ceea ce ti s-a intamplat tie, evident ca nu, cunosc prea bine frustrările prin care treci)! Dar articolul mi-a placut mult, o sa-i dau G+ si share pe FB si da, horus-center.ro sa se obisnuiasca bine cu ideea ca au ajuns celebri ca hoti de munca altuia!

  • Mulțumesc!
   Să sperăm că și consumatorii de articole hobby dau dovadă de suficientă verticalitate încât să-i ignore în achiziții.

 2. Regret nespus ceea ce vi se întâmplă. Știu cât de frustrant este să-ți vezi munca furată. Mă întreb cât timp va mai trece până ce se va încetățeni și la noi etica muncii.

 3. Realizezi că, defapt îi ajuți, acuma că le-ai publicat un articol în care vorbești despre ei.

  Ori sunt ei inculți (nu cred), ori nebuni (cine nu e nebun în ziua de astăzi?), ori pur și simplu s-a întâmplat fără știrea superiorilor, cu buna știință, mă îndoiesc, orice magazin care se respectă nu riscă să fie dat în judecată pentru două poze (că doar în fond, despre două poze este vorba).

  Din punct de vedere juridic, nu cred că ai ce să le faci, deoarece acele poză nu mai există, dar social, le-ai postat un articol să te țină minte, dar cred că te-ai deranjat prea mult pentru două poze, dacă erau mai multe sau chiar articole furate ar fi fost de înțeles, acuma, tu știi.

  Happy blogging!

  Bravo!

  • Știu prea bine că le-am făcut o publicitate la care nu sperau, și nici n-o meritau. Sper însă ca cine citește acest articol să vadă că există modalitatea de a cumpăra direct de la producător, și să nu folosească intermediari lipsiți de bun simț.

   Este vorba de „două poze”, însă nu sunt „doar” două poze. Sunt în spatele lor câteva ore de muncă, ideea nu a picat din cer, și nici n-am furat-o, timp consumat să scriu articolul, să fac poze, să pun pe blog. Indiferent despre câte elemente este vorba, un rând sau o poză, este dreptul meu.

   Oh, ba da, juridic am ce să le fac! Îmi mai lipsesc deocamdată doar banii necesari pentru onorariul avocatului. Au încălcat legea dreptului de autor, au furat, falsificat o creație, în acest caz fotografie. Citește Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor, și ai să vezi. Aș fi făcut exact același lucru și dacă era o singură poză.

   Oricum, mulțumesc!

  • Încă un comentariu: nu mai există imaginea acum, pe site la acești hoți! Însă te asigur că am făcut toate printscreenurile și înregistrările acceptate ca probă. Hoția e hoție.
   În plus, am și mailul prin care se recunoaște fapta.

 4. Draga mea, atat de trist si te inteleg ce simti pentru ca pentru fiecare poza si articol de pe site tu muncesti cateve ore. Da, e o munca placuta dar nu usoara. Horus-Center din Pitești dupa ce ca ti-a furat pozele, nici nu a facut ceva ca sa solutioneze situatia!

  • 🙂 Cum n-au făcut?! Au mulțumit pentru „sesizare” și le-au scos, deși eu nu le-am cerut asta.
   Le-am cerut să le plătească… Dar s-au dat la fund – căci n-au mai răspuns la mailul cu somația de plată, au comentat că nu prea am ce să le fac, „juridic”, și cred că acum se amuză copios când văd ce „fraieră” am fost și le-am făcut reclamă.

   Până vor înțelege și afaceriștii răsăriți ca ciupercile că imaginea online contează, și nu intri încălțat peste ea, mai durează.
   Sunt absolut convinsă că, din cei care citesc acest articol, nu vor avea clienți. Doar vizitatori pe site. Atât.
   Btw, cred că face bine și la imaginea de business să se audă pe piață că nu te pricepi să folosești ce vinzi, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente