Balet de primăvară – mărțișoare cusute cu balerină

Iris a intrat în sezonul de cusut mărțișoare. A început cu macii de zilele trecute, i-au plăcut, a învățat tehnica… Mă întreba cum de reușesc să încrețesc panglica atât de repede. I-am povestit că la vârsta ei îmi făceam deja singură pampoanele cu „tehnica” asta, și era cea mai rapidă modalitate de a face o fustă creață la păpuși. Așa că ea acum a redescoperit cumva roata în materie de cusut. Doar că plictisită de înșirat, s-a gândit ea să facă o dansatoare cu rochița înșirată. În momentul acela i-am perfecționat ideea, i-am dat un contur de balerină, și pe noul model fac și economie la panglică. Nu are nevoie decât de vreo 4cm pentru a realiza fustița, și prima dată când le-am lăudat, reacția a fost „ai decupat filigran??”.

Nu, doar am printat cu negru și am lipit apoi tot pe carton negru hârtia. Pentru că imprimanta mea face figuri când e vorba de carton, am printat pe hârtie normală, iar pe spate, când am cusut fusta, am pus un întăritor mic de carton, să nu rupem balerina. Dacă vă plac, aveți nevoie model, (AICI), de panglică (organza, că e mai subțire, bucăți de 5cm/1cm), carton colorat pentru suport, foarfecă decorativă, ac și ață, lipici, și șnururi de mărțișor.

Ca timp de lucru… în funcție de îndemânarea și vârsta copilului, aproximativ 10 minute. Iar dacă tipăriți tot pe carton modelul, siguranța în lucru este mai mare și poate fi mai eficient.

martisoare balerina cusut

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături, Mărțișoare and tagged , , .

7 Comments

  1. Multumim pentru ideea eleganta si deosebita ! Si anul acesta am reusit cu ajutorul tau, sa facem martisoarele pentru colegele si invatatoarea lui Ruxi. Iti doresc sa ai o primavara calda si cu multe reusite!

    • Mă bucur că v-au plăcut! O primăvară frumoasă și vouă, din tot sufletul!

      (acum deja e o provocare ce reușesc să fac anul viitor…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente