Brad de Crăciun din catifea

Azi am încercat o altfel de activitate la grădiniță. Acum ceva vreme am mai realizat un brăduț, cu ramurile franjurate, pe același suport. Îmi era ușor să repet activitatea, însă… nu-mi place. Așadar, am pornit, din nou, de la coiful de carton de la petreceri, care așteaptă să fie reciclat. L-am desfăcut, și l-am întins pe catifea. Am lipit catifeaua și am decupat pe contur, apoi am „refăcut” coiful, de data aceasta din catifea. Nu stă prins cu clama lui din fabrică, așa că e nevoie de un capsator care să fixeze lucrurile cum trebuie.

Am decupat apoi din cutia de ambalaj de la tort (ador cofetăriile cu ambalaje aurii și argintii, sunt perfecte!) o steluță, care avea și „mâner”; pe acesta l-am înfipt în brad și am capsat. Această ultimă etapă am făcut-o eu. Catifeaua au lipit-o singuri, și s-au descurcat și cu decupajul. De aici însă creația le-a aparținut în totalitate. Le-am dat panglicile – alb și roșu, organza – și le-au lipit ca beteală, apoi au folosit confetti și decorațiuni din spumă eva, predecupate, ca globulețe și steluțe, unele chiar autoadezive.

Distracția lor a fost maximă. A mers un pic mai greu cu silipiciul, că se tot „întindea”, dar s-au convins că nu merg lipite pe textil cu altceva, mai ales bulinele de confetti. Am analizat, din nou, diversele tipuri de lipici, cu ce materiale se potrivesc, care e pentru hârtie, care pentru textil… am încercată să nu ne lăsăm stăpâniți de „sclipici”, dacă ați lucrat vreodată cu glitter știți ce înseamnă 🙂 .

brad craciun catifea

Brăduții sunt fotografiați față și spate.

Copiii au 5 și 7 ani, și s-au distrat de minune. Este o satisfacție enormă să auzi „chiar mi-a plăcut azi”, „activitatea aceasta e minunată”. Știu că nu se poate întâmpla mereu (ca de exemplu la țesut cu fâșii de hârtie, e un coșmar pentru ei), dar sper să am cât mai mult feedback de acest gen. Vă recomand să încercați brăduțul, cu orice materiale, dacă aveți la îndemână un coif de petrecere.

Spor la lucru!

 

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, La grădiniță, Proiecte de Crăciun and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente