Fantezii din panglici pentru Crăciun – idei creative, 118

Idei creative 118: Fanteii din panglici de CrăciunColecția Idei creative s-a îmbogățit în această toamnă cu un număr dedicat decorațiunilor din panglici pentru Crăciun. Este, cred, primul număr de acest tip, și este foarte atrăgător, mai ales dacă ai acasă cele necesare. Am reciclat de-a lungul timpului, în cutia cu „de toate”, panglicile și pănglicuțele pe care le-am putut descoperi la cadouri, pungi, resturi de la alte proiecte. În plus, anul trecut am găsit la Lidl un set de role cu panglici diverse, și le-am luat, să fie acolo. Anul acesta și-au dovedit utilitatea.

Am ales, recunosc, din volum, cel mai simplu model, brăduțul din panglică verde, transparentă (organza). Am scanat modelul din anexele cărții, l-am mărit de două ori, și l-am printat. Am marcat apoi pe carton cu vârful unui ac punctele unde ar trebui să îndoi panglica. Accesoriile au fost din seturile daco, cu „diamante”, iar lipiciul a fost transparent. Am preferat varianta silipici, mult mai indicată pentru textile, și care te scutește, mai ales când lucrezi cu copiii, de pistolul cu lipici fierbinte. Pentru că proiectul s-a încheiat foarte repede, am mai ales un brăduț din colecție, care s-a realizat la fel de repede. Pentru un copil care știe să folosească rigla ca instrument de măsură, nu ridică absolut deloc probleme un astfel de proiect.

Extrem de atrăgătoare sunt globurile din panglici, pentru care am achiziționat o panglică mai groasă. Mă gândesc dacă să iau un spray cu apret, pentru a le da rezistență, eventual să încerc dacă unul cu fixativ are succes.

Idei creative 118: Fanteii din panglici de Crăciun

Proiectele propuse sunt variate, iar indicațiile de confecționare pentru fiecare sunt suficiente pentru a asigura reușita oricărui proiect. Vă recomand să citiți cu atenție și primele pagini, ce cuprind indicații de tăiere și montaj, mai ales dacă nu ați mai lucrat cu panglici.

Din cuprins fac parte, pe lângă modelele prezentate: îngerași și steluțe de Crăciun, globuri, urs și pinguin, model de Moș Crăciun și brăduți, pentru un calendat de Advent, bufnițe și brioșă, brad 3D și reni (coperta), omuleț din turtă dulce, o floare de Crăciuniță și pitici, reni exclusiv din panglici, oameni de zăpadă, brăduți din role de panglică, fulgi de nea.

idei-creative118-casa3

Volumul îl puteți achiziționa din librăria online a Editurii Casa, sau din alte librării precum: elefant, libris (transport gratuit la orice valoare a comenzii), librarie.net, eMag, BestKids,

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa, Felicitări, Proiecte de Crăciun and tagged , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente