Cuibul dragonului: Începutul erei războinicilor – noua animație pentru copii, în cinema

Cuibul Dragonului: Începutul erei războinicilorOdată cu schimbarea vremii toată lumea caută variante pentru a petrece timpul la adăpost, și, dacă varianta aleasă este și pe placul copiilor, atunci reușita acelei zile nu mai este deloc sub semnul întrebării. Ne-am petrecut sâmbăta de dimineață la film, dând curs invitației primite la Grand Cinema & More, din Băneasa Shopping City, de la Ro Image Film Distribution.

Nu știu cum vedeți mersul la cinema la desene animate, însă pentru mine este relaxant. Și nu de puține ori am descoperit că mă simt mult mai bine la un film pentru copii, decât la unul pentru adulți. Nu pentru că binele învinge, și avem încă nevoie de acest lucru, sau pentru că personajele negative își primesc „răsplata”, ci mai mult pentru a urmări în ce mod se promovează în momentul de față valorile, pe un canal cu mare impact la copii – acela vizual.

Mi-a plăcut ideea filmului, mi-a adus aminte de epoca în care eram jucător înrăit de Heroes III, joc cu care nu s-a mai comparat nimic de după. Am jucat până când visam dragoni, vrăjitori, elfi și puteri nemărginite, așa că filmul s-a potrivit de minune. Copiii au fost și ei de acord cu programul (în ultimul timp merg doar când au chef, dacă ideea este interesantă), așa că am intrat în acțiune.

Înainte de film am prins și un moment organizat pentru copii, în cinema, legat de Peter Pan. Ai mei au trecut demult de animăluțele din baloane (deși Iris și-a încercat norocul cu Peter, dacă știe să facă veverițe! – prietenii știu de ce), de pictură pe față, în schimb TinkerBell venise utilată cu ceva șabloane de corăbii, de construit, doar e zâna cârpace din Valea Zânelor. Sunt preferatele Irisucăi, și nu s-a lăsat până n-a terminat corăbioara din carton.

Am intrat așadar la film foarte bine dispuși. Copiii s-au simțit minunat, acțiunea i-a prins, și nu m-au întrebat nimic în timpul filmului, cum se întâmplă de obicei. Eu am stat și-am analizat personajele și acțiunea. Finalul este cel care aduce în discuție un subiect de actualitate: acceptarea „prietenilor” care se dovedesc altceva decât ceea ce par. Sunt diferiți fizic, deși convingerile după care se ghidează nu de schimbă deloc. Este, tacit, o invitație la toleranță, la acceptarea diferențelor în societate, lucru care la noi devine din ce în ce mai rar. La fel, sunt puse în discuție relațiile inter-umane, raportate odată la tradiții, și mai ales la prejudecăți, dar reevaluate după înlăturarea etichetelor și reașezate pe baze noi, de respect reciproc.

Din 16 octombrie filmul rulează în cinematografe. Vizionare plăcută!

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Idei pentru timpul liber.

8 Comments

  1. Sa stii ca si eu prefer desenele animate in locul altor filme. De multe ori, in vacanta, cand sunt plecati copiii la bunici, ma trezesc uitandu-ma la tv pe desene…apoi , singura, ma intreb: de ce ma uit pe desene ? copiii nu sunt langa mine, ma pot uita la orice!!! si dupa ce butonez tv-ul aleg desenele!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente