Băile Tușnad – aproape ca marea!

Canicula nu e suportabilă nicăieri, iar în București e de-a dreptul un chin. Am vrut să evadăm, și când eram 100% hotărâți că plecăm la mare, se schimbă prognoza meteo în 50% șanse de ploaie pe litoral. Să te duci două zile cu cortul și să plouă nu e vesel… așa că am luat un compas, și cu raza București-litoral am încercat să vedem cam ce se mai încadrează la aceeași distanță – respectiv buget. Norocul a picat pe Băile Tușnad, pe unde am mai fost, în trecere, acum câțiva ani. Joi seară nu mai era aproape nimic liber, dar am găsit cazare și-am plecat de vineri. (3,5 h de mers). N-am văzut nimic când am ajuns, dar dimineață la prima oră parcă eram în altă lume.

Nu am putut urca, și nici merge prea mult… căci piciorul meu e certat cu mine în ultima perioadă, însă ne-am petrecut o zi întreagă la bălăceală. Aflasem de acest loc de la prieteni, și cum aveam chef de apă+peisaj, era tot ce putea face o zi perfectă. Am rezistat 6 ore, deși apa termală, bulbucii, jocurile, erau minunate! La Tușnad Wellnes se poate sta 3 ore (30 lei) sau toată ziua (50 lei). Partea neplăcută e că nu poți ieși să mănânci, iar prețurile din interior nu sunt mici. Am văzut că se proceda și altfel, stăteau trei ore, ieșeau, apoi veneau pentru încă trei. Noi am avut câteceva de ronțăit, am intrat la 10, am ieșit pe la 4 și ceva și am căutat lihniți loc de masă. Nu am poze din interior, însă au un loc minunat pentru copii foarte mici, în interior, cu tobogan, țâșnitori, o piscină pentru pasionații de lungimi de bazine, încă două zone cu bulbuci – n-aș putea să le numesc jacuzzi, dar se apropie, și piscina exterioară.

Nu avem, de altfel, poze nici afară, căci am avut, cu împrumut, o jucărie… o cameră cu carcasă rezistentă la apă (o puteți vedea aici), cu care nu am făcut decât să ne fotografiem pe sub apă. Andrei mai primise cadou anul trecut, de ziua lui, un aparat foto de unică folosință, subacvatic, însă nu se compară rezultatele, deși pozele pe film au avut farmecul lor. Acum a fost o nebunie totală, nu avem „decât” vreo 730MB de poze… și vreo 14 GB de film! Iar copiii au transformat ziua într-o ședință foto continuă de maimuțăreli sub apă.tusnad_wellnes

Ce nu mi-a plăcut în complex – faptul că sezlongurile erau la soare, și nu existau umbrele. Poate sunt în plan, căci undeva, după un gard, mi se părea că văd două, strânse. Însă pentru mine e cumplit fără, noroc că la amiază o parte din piscină e la umbra clădirii, și nu ne-am mai mișcat de-acolo. Altfel – e de-a dreptul minunat!

După piscină am avut noroc. Voiam ceva mâncare ungurească, sunt ani buni de când n-am mai mâncat una făcută ca lumea, și eram sigură că pe-aici se putea. Am luat-o la nimereală, după cum zicea amicul meu google, în josul drumului, și-am nimerit fix în poartă la Hanul Secuiesc. Am râs cu lacrimi de copii, care nu găseau în meniu ce ar fi vrut, și nu înțelegeau nici ceea ce citesc… l-am convins pe Andrei cu o supă, pe Iris n-a fost chip, ea a vrut o tocăniță de cartofi cu diverse cărnuri, eu am rămas la papricaș cu găluști. Porțiile au fost… imense! Mi-am dat seama că meritau o poză, însă… foamea era atât de mare, că nu ne-a mai stat gândul la asta. Nu e frumos să faci schimb de farfurii, însă cum erau trei feluri diferite, au gustat din toate. Mare mi-a fost mirarea să văd că găluștile sunt mai mult decât apreciate, că le-au plăcut atât de mult, încât vor să le fac și eu. (Și Andrei, care n-ar deschide gura nici mort, s-a apucat să întrebe cum se fac…)

Restaurantul intră în categoria „child friendly”, cu loc de joacă amenajat. Le-a dat ceva de lucru copilașilor mai măricei, și-am văzut și ceva părinți nu prea încântați că trebuie să legene odoarele în loc să stea la masă. În încheiere, prețurile sunt foarte ok (6 lei limonada la carafă, ca să vă faceți o idee). hanul_secuiesc_tusnad

Mai aveam la dispoziție și centrul de tratament, unde biletul este 15 lei, și se cumpără de la hotel Tușnad. Însă nu am încercat acum, poate altă dată. Nu știu însă dacă merită diferența de bani, poate mă ajutați, dacă ați fost.

Seara la pensiune am căzut lați. Am reușit să ne mai plimbăm pe malul Oltului olecuță. Gazda noastră era foarte îngrijorată că nu ne-am simțit bine, că n-am coborât seara în grădină (btw, avea și piscină!), însă am liniștit-o că a fost minunat, doar că am venit rupți de oboseală, și a doua zi voiam la lacul sfânta Ana. Dar despre asta, va urma un articol special. Până atunci îl aveți pe cel de acum cinci ani, aici.

cazare_tusnad_piscina

PS. Zona este frecventată de urși, și nu puține case au fire electrice pe gard… iar la gară se pare că e live-zoo, căci vine la tomberoane să mănânce.

Edit: prietenii m-au informat că prețurile s-au schimbat în „sezon”, abonamentul pentru o zi, adulți, este 80 de lei. Ceea ce sincer, mi se pare cam mult pentru ceea ce oferă!

 

Cristina H.
Posted in Idei pentru timpul liber, Nostalgii de vacanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente