Atenție, dinozauri pe dreapta!

Cam așa a sunat avertismentul pe care l-am dat copiilor de Paști, când am fost la cetate, la Râșnov. Din parcare până sus sunt 10 minute de urcat, majoritatea poporului urcă cu trenulețul (o fi fun, dar nu e sănătos nici pentru cei care merg pe jos… tractoarele alea scot un miros înfiorător de motorină arsă!), însă noi am profitat de ocazie și am cercetat cu privirea, peste gard, viitorul parc cu dinozauri. Ne-am sucit și la intrare, pe sub cel care păzește poarta, și am privit cu scepticism paznicii care ne spuneau că se deschide în vară… ei aș, unde au văzut ei în România lucrare predată la timp?!

Ei bine, se poate! Vineri, 12 iunie, se deschide Dino Parc Râșnov. Dacă aveți copii pasionați de dinozauri – și am întâlnit chiar fanatici, nu pasionați! – cel mai apropiat parc de România era cel din Austria. Acum avem, în buricul târgului, ca să nu spunem în mijlocul țării, în zona cea mai fierbinte din punct de vedere turistic (și cu aproape zero variante de distracție pentru copii), primul parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, la Râșnov. Cu o suprafață totală de 1,4 hectare, parcul găzduiește 45 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific. Dino Parc Râșnov este un proiect în valoare de 5 milioane de euro, finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013 – Dezvoltare durabilă și promovarea turismului. Este, poate, prima inițiativă cu cap pe care o văd pusă în practică la noi în țară! Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit în proporție de 70% din finanțare europeană, în timp ce 30% reprezintă co-finanțare din fonduri proprii.

Suntem fericiți să deschidem cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul din zona Brașov-Râșnov. Este un proiect ambițios, dezvoltat în numai un an, care își propune să devină o atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, mai ales că își pot petrece timpul în aer liber, înconjurați de dinozauri atestați științific și colorați natural. Dinozaurii au fost construiți în România, cu sprijin tehnic și științific din partea unei echipe care conduce  un parc similar în Germania. Ne așteptăm ca parcul de la Râșnov să fie vizitat de cel puțin 100.000 de turiști, în primul an”, a susținut Adrian Apostu, managerul de proiect.

Ce găsiți aici: căsuțe în arbori, un cinematograf, tiroliene și multe alte surprize completează traseul spectaculos care urmează evoluția istorică a dinozaurilor.

Dino Parc Râșnov este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi, în intervalul 09.30 – 20.00. Prețul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult și de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, intrarea este gratuită. Detalii.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Idei pentru timpul liber and tagged , .

Lasă un răspuns

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente