Știați că… micul dejun e cea mai importantă masă a zilei?

 

Peste un sfert dintre români sar peste micul dejun,arată un studiu recent Nielsen, citat de Nestlé Nesquik. De altfel, motivele cel mai des menționate de români sunt că nu simt nevoia unui mic dejun(31%) și că nu au timp(65%).

Imagine Nesquik

Obiceiul unei alimentații echilibrate se formează în familie

„Este foarte important ca părinții să adopte un stil de viață sănătos, din care dieta corectă și adecvată nu trebuie să lipsească. În plus, comportamentul alimentar al acestora va fi adoptat, în mare parte, și de cei mici.Micul dejun nu trebuie să lipseascăîn nicio familie, fiind considerată cea mai importantă masă a zilei. La masa de dimineațăse recomandă un aport crescut de substanțe nutritive, de fibre și de fier, cu atât mai mult cu cât această masăsurvine după o noapte de repaus alimentar. Această masăar trebui să asigure copilului cantitatea de energie și de nutrienți necesară pentru a desfășura o activitate intensă (intelectuală și fizică) pe parcursul primei părți a zilei. Consumul de alimente bogate în fier, încă de la începutul zilei, îi asigură celui mic toate premisele pentru o creștere și dezvoltare normală. De asemenea, este cunoscut că alimentele bogate în fier nu sunt mereu pe placul copiilor. În aceste circumstanțe, se impune o intervenție a părinților pentru a depăși acest obstacol șipentru a face alimentele cât maiatractive pentru ceimici”, declară Prof. Dr. Doina Anca Pleșca, medic primar pediatru, vicepreședinte al Societății Române de Pediatrie.

Recomandările unei mămici inspirate

„De când am devenit mămică, sunt mult mai atentăcând vine vorba de alimentația lor, precum și de a mea. Știu cât de influențați sunt copiii de felul în care tratez eu nutriția, așa că încerc să fiu un model de urmat pentru ei. Atunci când pot, încerc să îi implic și pe ei în pregătirea felurilor de mâncare și să luăm masa împreună. În felul acesta, micuții mei pot să vadă plăcerea cu care eu mănânc alimente variate. Însă, uneori, se întâmplă ca micuții mei să facă nazuri când vine vorba de alimente mai puțin apetisante, precum sunt cele bogate în fier. Așa că mă străduiesc mereu să le asigur din diferite surse acest nutrient important pentru dezvoltarea lor. De exemplu, fierul se găsește și încacaua Nesquik Opti-Start, care este pe placul copiilor mei, datorită gustului delicios de ciocolată”, a declarat Monica Tapangea, mămică a doi copii – o fetiță de 12 ani și un băiețel de 8 ani.

Cum îi asiguri prichindelului tău un mic dejun bogat în FIER

Printre alimentele bogate în fier se numără: ficatul de pasăre, carnea roșie, peștele gras, ouăle, lintea, legumele verzi și cerealele integrale, care, în combinație cu alimente bogate în vitamina C, pot determina o mai bună absorbție a fierului de către organism. Totodată, noua formulă NESQUIK Opti-Start are un conținut unic de vitamine și minerale, care ajută la creșterea sănătoasă a copiilor: FIER pentru energie și putere de concentrare, zinc pentru buna funcționare a sistemului imunitar și vitamina D pentru o absorbție corespunzătoare a calciului și fosforului, acestea din urmă fiind conținute de lapte în mod natural.

Puterea propriului exemplu este aliatul cel mai puternic care ne ajută să îi influenţăm pe cei mici, așa că nu uita –FIER în fiecare zi!

 

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Publicitate and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente