Bookfest 2015 – plimbare prin târg

După o zi lungă, dar frumoasă, la școală, m-am aventurat să traversez orașul până la Piața Presei, în complexul Romexpo, unde este găzduit, ca întotdeauna, târgul de carte Bookfest. În târg – liniște, puțini oameni, spre disperarea expozanților, căci aceasta era discuția cam prin toate standurile. Mai ieșise lumea de la muncă și venea în târg.

bookfest-1Ce ne așteaptă anul acesta la Bookfest: în primul rând, eu și editura Casa, cu atelierul de cusături. Mai sunt locuri libere, și vă asigur că nu aveți de ce să vă speriați. Este simplu!

Programul pentru copii – care se desfășoară la Clubul șoriceilor de bibliotecă, mai cuprinde:

JOI, 21 MAI

  • 10:30-11:30 EDITURA ALL -Atelier: Descoperă regatul Pisicilor Războinice!, Moderator: Viorel Zaicu

VINERI, 22 MAI

  • 10:30-11:30 EDITURA ALL – Vino să-l cunoşti pe Pixi! Editura ALL te invită la un eveniment special cu distracţie şi cadouri.
  • 16:00-17:00 DIDACTICA PUBLISHING HOUSE – Atelier creaţie „Povestea mea”- Invitați: Maria Negoescu – specialist activităţi extracurriculare, Moderator: Ionescu Loredana
  • 17:00-18:30 INSTITUTUL MAGHIAR BALASSI BUCUREȘTI – CREIONUL FERMECAT / CSODACERUZA (HU) Workshop pentru copii, Program interactiv pentru copii în colaborare cu revista pentru copii Csodaceruza (Creionul fermecat) din Budapesta. Copiii vor redacta o revistă ilustrată pe tema Dunării.

SÂMBĂTĂ, 23 MAI

  • 11:00-12:00 ASOCIAȚIA HERMES – Proiect pentru copii: Vise împlinite, Invitați: Gelu Voican și copiii de la Școala Primară din satul Găvanu, judetul Vaslui. Moderator: Claudia Racovițan
  • 12:00-12:30 EDITURA VIVALDI – Lansare de carte: Ursulețul de pluș, Autor: Anca Dițu, Invitați: Lucia Ivănescu. Moderator: Popa Alexandrina, Anca Dițu
  • 14:30-15:30 DIDACTICA PUBLISHING HOUSE – Lansare de carte: Unde e căsuţa mea? – Autor: Claudia Marinescu, ilustrator Vali Irina Ciobanu. Invitați: Kendall Peet – Directorul şcolii International British School of Bucharest, Aida Ivan – psiholog şi consilier scolar, Vali Irina Ciobanu – ilustrator . Moderator: Claudia Marinescu
  • 15:30-16:30 OPERA COMICĂ PENTRU COPII – Faceți cunoștință cu personajele Operei Comice pentru Copii: Peter Pan, Hansel și Gretel, Papageno și Papagena, Regina Nopții și Sarastro. Moderator: Emil Pantelimon

DUMINICĂ, 24 MAI

  • 11:00-12:00 DIDACTICA PUBLISHING HOUSE – Joc-concurs: Sunt imbatabil. Moderator: Gabriel Coveşeanu – actor, moderator TV
  • 13:00-14:30 EDITURA CASA – Atelier de creaţie: Semne de carte cu fâşii ţesute din hârtie. Moderator: Laura Frunză (Idei pentru mămici şi copii)

Aseară am trecut pe la aproape toate standurile, și plimbarea a fost minunată, căci așezarea din anii trecuți se menține, și n-am avut foarte mult nevoie de hartă.

Editura Casa vă așteaptă cu reduceri la toate volumele, atât la favorita mea serie de Idei creative, cât și la cele pentru casă și grădină, sau cele gastronomice – este și o apariție nouă, pregătirea mezelurilor în casă, pentru cei pasionați de prepararea cât mai puțin industrializată. În galeria de mai jos am încercat să cuprind ce mi s-a părut mai interesant, așa că detaliile nu le reiau.

La editura Curtea Veche am regăsit volumele pentru copii. Nu am remarcat noutăți, însă sunt reduceri. Am profitat de ocazie și am luat povestirile biblice pentru copii, căci în sfârșit am primit întrebări din partea copiilor. A fost ambiția mea, de a-i lăsa să descopere, și am avut câteva comentarii la lecția de istorie. A fost curios când i-am aratat că biblia este un izvor istoric. Volumele aduse acasă nu au fost pe placul lui, deoarece nu conțin și ultima carte – Apocalipsa. N-am apucat să investighez de unde curiozitatea… e subiect de viitor.

La editura Nemira l-am remarcat pe Bronto, un dinozaut încă micPovestea părea simpăticuță, nu prea se nimerea cu bugetul meu alocat pentru târg, căci l-aș fi înfiat. În schimb m-au atras și volumele cu povești Lego, și figurină inclusă, unde cu greu m-am abținut să nu iau ceva! Singura „problemă” era că nu știam ce, și ar fi fost rolul copiilor să aleagă.

La editura Paralela 45 am descoperit cu plăcere că seria preferată a Irisucăi, Portalul magic, despre care am povestit aici, continuă cu patru noi aventuri, și sunt în pregătire încă patru. Tot la apariții noi sunt Povești și povestirile bilingve. Sunt reduceri și la aparițiile mai vechi, îl puteți regăsi pe Apolodor, pinguinul călător, sau Luna Betiluna. Vă recomand – pentru copii, dar nu numai, Jurnalul unei pisici asasine, despre ce înseamnă să judeci și să fii judecat superficial, după aparențe, și nu după faptele reale.

Humanitas are la raft aceleași titluri pentru copii, dacă nu le cunoașteți, le-am prezentat de-a lungul timpului pe blog. Însă nu ratați să faceți cunoștință cu George, este o aventură care merită trăită. Pentru cei mai mici, Habarnam e la datorie.

Editura Litera are și de data aceasta amenajat un spațiu de poveste pentru povești. Aseară n-am văzut copii prin târg, dar sunt sigură că în weekend acolo va fi kilometrul 0. Concurență va face poate doar zona de joacă Lego, amenajată la etaj, în C1, lângă Clubul Șoriceilor de Bibliotecă. Dacă ocoliți cu grijă zona „Disney” din stand, veți descoperi și zonele dedicate enciclopediilor, cărților pentru copii din colecția Biblioteca pentru toți.

Cel mai distractiv (pentru sufletul meu) a fost la editura Gama, cu noua apariție „Aceasta este o carte”. Este o carte, într-adevăr, cu o poveste scurtă și moralizatoare pentru toți cei care trăiesc în 2015, au copii, și nu-și dau seama ce prăpastie se creează între noi. Poate că ne-am „obișnuit” cu ideea că laptele vine de la alimentară, nu de la fermă, și habar n-au copiii ce e aceea o vacă. Însă… cartea publicată acum este mult mai profundă. Iris a răsfoit-o pe bancă, în parc, mă aștepta căci știa că vin de la târg. Au stat lângă ea mai mulți copii, și s-au distrat împreună. Însă m-am surprins spunându-i unei fetițe de vreo 6 ani: Nu trage așa de pagini, e o carte, se rupe! Acum râd… da, e o carte. Și trebuie să știm cum să ne purtăm cu ea! În aceeași serie moralizatoare este și Înc-o dată!. Dacă nu vă place să citiți D-l Goe, și să indentificați acolo propriul copil, ei bine, nici Înc-o dată! n-o să vă fie pe plac. Să vă spun despre ce e vorba…?

Dați și pe la editura Trei, au reduceri destule, și găsiți cărți și la 10 lei. Eu mi-am luat De ce mint copiii.

Am încheiat turul cu editura ALL. Am sperat să găsesc și eu, încă așezat frumos, raftul cartea în așteptare, însă l-am găsit gol. Am aflat însă cu bucurie că recomandarea lui Andrei, Pisicile războinice, a fost prima care și-a găsit stăpân. Puteți explora și Planeta 7 – cărți la 7 lei (detalii), sau puteți dona cărți pentru elevi și studenți.

De asemenea, în rândul noilor apariții pentru copii, sunt Muzicanții din Bremen,  Exploratorii, Erin Hunter (Vol. 1, Începutul aventurii, Vol. 2, Lacul Marelui Urs):  Legea de căpătâi a celui de-al treilea tărâm spune că viața este o călătorie, nu o destinație. Trei urși tineri din specii diferite – polar, brun, grizzly – își conduc existența după această lege implacabilă. Cu toții au fost separați de familiile lor pe când erau încă pui și s-au străduit să învingă dificultățile vieții în sălbăticie. Destinul îi aduce împreună, le trezește spiritul de exploratori și îi forțează să funcționeze ca o echipă pentru a-și putea continua lupta pentru supraviețuire. În curând, vom primi vești de la Kallik, Lusa și Toklo despre călătoria care lor le va schimba viețile pentru totdeauna, iar copiilor le va stârni pofta de lectură.

Plimbare plăcută prin târg!

Cristina H.
Posted in De-ale casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente