Natura prin camere live

Rare sunt momentele în care văd ceva ce mă lasă fără replică, şi dau instant share. În seara aceasta am stat şi am privit fascinată o poiană dintr-o pădure, undeva pe Terra. National Geographics e mic copil faţă de senzaţia pe care mi-a dat-o camera live din poiana cu cerbi . Am primit linkul când poiana era goală. Cred că era cam 19.30 când au apărut primele căprioare. Sunt curioasă dacă vin la aceeaşi oră în fiecare seară, dar aşa ar trebui! Un filmuleţ demo care intra înainte de încărcare arăta şi un mistreţ… Pe lângă camera din poiană, pe acelaşi site este una montată în vârful unui copac, lângă cuibul unui codalb. Pasărea stă pe ou, căci are unul singur. Se pare că este undeva în Letonia…

Nu ştiu dacă veţi avea norocul să le vedeţi. Însă, dacă aş avea calculator la clasă, cu internet, l-aş lăsa pornit. În marea majoritate a timpului nu se va întâmpla nimic, însă dacă se întâmplă, va merita cu prisosinţă să întrerupi orice activitate pentru 20-30 de minute. Nu cred că poţi învăţa mai bine decât în direct, observând natura. Dacă cu plantele e uşor, cu animalele sunt momente unice!

Mai jos sunt câteva poze. Întâi a venit un singur cerb, apoi şi căprioarele. Pe final a mai apărut încă un cerb matur. Aproape că s-au luat în coarne (este poza mai jos), dar nu am prins o luptă, căci au fost politicoşi. Dacă mai ştiţi astfel de linkuri, lăsaţi-le vă rog în comentarii, cu o scurtă descriere dacă se poate!

Update: Cuibul de codalb nu mai are camera live, dar am găsit un cuib de vultur pescar.

 

cerb_live1

cerb_live2

cerb_live3

cerb_live4

Soseste al doilea cerb matur

Soseste al doilea cerb matur

Momentul în care am crezut ca începe lupta

Momentul în care am crezut ca începe lupta

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei and tagged , , .

8 Comments

  1. Buna ziua,

    Femela cerbului (mamifer rumegator de padure de talie mica, vezi DEX) se numeste ciuta sau cerboaica. Caprioara este femela capriorului (animal rumegator salbatic, mai mic decat cerbul (vezi continuarea definitiei in DEX).
    Cred ca ar fi bine sa nu-i invatam gresit pe copii inca de mici, fiindca greu se mai pot corecta in gimnaziu sau liceu. Poate scrieti un articol si despre alte confuzii care se predau in gradinite: buburuza versus gargarita, pinguinul care traieste la Polul Nord etc.

    Felicitari si succes in activitatea dvs.

    • Confuzia cu caprioarele se face, desi daca le ceri sa se gandeasca, oamenii sigur dau raspunsul corect.
      Pinguinii nu cred ca-i pune cineva la Polul Nord, decat daca a dat foarte rar pe la scoala, iar cu gargarita nu stiu la ce va referiti.

      In schimb nu voi scrie despre teme pentru care nu am deocamdata pregatirea (sau experienta) necesara.
      Poate cand voi avea colaboratori de specialitate, acestia vor aborda si temele propuse.

    • Na că mi-ai dat de lucru, acum stau cu fereastra deschisă să văd puii!

    • I-am văzut!!!!

      Mi s-au părut totuși patru, ceea ce ar fi trist, căci știam că barza nu crește decât număr par de pui… și dacă iese și cel din ou, unul va fi sacrificat.
      Dar ce morcirla e în cuib 🙂

Lasă un răspuns

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente